Konfiguration av PDF-filer

Om du tillhandahåller bokinnehåll i PDF-format kan användare som läser boken på Google Play visa ursprungliga sidor.

Ursprungliga sidor
Läsarna ser den ursprungliga layouten
Löpande text
Läsarna kan ändra storlek på texten

Filoptimering

• Lägsta upplösning:

• Innehållssidor: 400 ppi (pixels per inch, pixlar per tum) binärt; 200 ppi gråskala eller färg
    • Bilder och bokomslag: 300 ppi färg
      Om en sida i boken är 8 x 10 tum är den lägsta upplösningen för bästa visning 2 400 x 3 000 pixlar (8 * 300 x 10 * 300).
  • Ordningen på sidor i PDF-filen ska matcha den fysiska utgåvan av boken. För de flesta böcker blir det då: framsida, inlaga och baksida. Om omslagsfilerna skiljer sig från innehållsfilen kan du överföra dem separat. Följ i så fall riktlinjerna för filnamn.

• Lägg upp PDF-filerna i stående format. Vi vill också att varje sida i PDF-filen motsvarar en enda sida med text.

• Om du har skapat en egen PDF-fil kontrollerar du att alla teckensnitt har bäddats in i filen. Vi kan inte bearbeta dina böcker om inte teckensnitten är inbäddade.

Beskärning

Sidorna i PDF-filen i beskärs i enlighet med inställningarna för trimning i Adobe Acrobat. Om inställningarna för trimning inte är konsekventa med inställningarna för beskärning kanske inte filen bearbetas korrekt.

Om PDF-filen innehåller hyperlänkar, antingen till andra delar i samma bok eller till externa webbplatser, bör du tänka på att länkarna inaktiveras när boken bearbetas.

Bokmärken (valfritt)

Om du lägger till bokmärken i PDF-filerna hjälper du oss att bearbeta dina rubriker. För närvarande kan vi inte garantera att den här informationen kommer att återges helt när dina böcker blir tillgängliga, men vi arbetar för att kunna visa så mycket korrekt information som möjligt. Vi föreslår att du skapar ett bokmärke för den första sidan i följande avsnitt:

• främre omslag
  • bakre omslag
  • titelsida
  • innehållsförteckning
  • sida med upphovsrättsinformation
  • förord eller inledning
  • första kapitlet
  • bibliografi eller referenser
  • index

Språk som läses från höger till vänster

I PDF-filer för språk som är skrivna från höger till vänster (t.ex. arabiska eller hebreiska) som skapas i Adobe Acrobat Pro bör du konfigurera ytterligare en inställning. Öppna Document Properties under Reading Options i Adobe Acrobat Pro och ange inställningen Binding som Right Edge.