Konfigurering av PDF-filer

Hvis du leverer bokinnholdet ditt i PDF-format, har brukerne som leser boken på Google Play, et visningsalternativ for «originalsidene».

Originalsidene
Leserne ser den opprinnelige utformingen
Flytende tekst
Leserne kan endre størrelsen på teksten

Filoptimalisering

• Minimumsoppløsning:

• Innholdssider: 400 piksler per tomme binært, 200 ppt gråtoner eller farger
    • Bilder og bokomslag: 300 ppt farger
      Hvis en av sidene i boken er 8 tommer x 10 tommer (20 x 25 cm), er minimumsoppløsningen for optimal visning 2400 piksler x 3000 piksler ((8 x 300) x (10 x 300)).
  • Rekkefølgen på sidene i PDF-filen skal være den samme som rekkefølgen i den fysiske boken. For de fleste bøker blir rekkefølgen: omslagsforsiden, selve boken og så omslagsbaksiden. Hvis omslagsfilene er atskilt fra innholdsfilen, kan du laste opp disse separat. Du må følge retningslinjene for filnavn når du gjør dette.

• Send PDF-filene dine i stående format. Hver side i PDF-filene må tilsvare én side tekst.

• Hvis du har laget PDF-filene selv, må du påse at alle skrifttypene den bruker, er bygd inn i filen. Vi kan ikke behandle boken riktig hvis den inneholder skrifttyper som ikke er tatt med i filen.

Beskjæring

Sidene i PDF-filen beskjæres i henhold til innstillingene dine for Adobe Acrobat Trim Box. Vær oppmerksom på at hvis Trim Box-innstillingene ikke er i tråd med Crop Box-innstillingene, blir filen kanskje ikke behandlet på riktig måte.

Vær oppmerksom på at hvis PDF-filen inneholder hyperlinker, enten til andre deler av den samme boken eller til eksterne nettsteder, kommer linkene til å være deaktivert når boken din er behandlet.

Bokmerker (valgfritt)

Hvis du legger til bokmerker i PDF-filene, blir det enklere for oss å behandle bøkene dine. Foreløpig kan vi ikke garantere at denne informasjonen kommer til å vises i sin helhet når boken aktiveres, men vi jobber med å vise mest mulig nøyaktig informasjon. Vi foreslår at du legger inn bokmerker for den første siden i hver av de følgende delene:

• omslagsforside
  • omslagsbakside
  • tittelside
  • innholdsfortegnelse
  • opphavsrettsside
  • innledning, forord eller introduksjon
  • første kapittel
  • bibliografi eller referanser
  • stikkordregister

Språk som skrives fra høyre mot venstre

PDF-filer for språk som skrives fra høyre mot venstre (for eksempel arabisk eller hebraisk), som er opprettet i Adobe Acrobat Pro, bør konfigureres med en ekstra innstilling. I Adobe Acrobat Pro under Dokumentegenskaper > Lesealternativer angir du Innbinding-innstillingen til høyre side.