Configuratie van pdf-bestanden

Als u uw boekinhoud in PDF-indeling levert, hebben gebruikers die het boek lezen op Google Play een weergaveoptie voor de originele pagina's.

Originele pagina's
Lezers zien de originele vormgeving.
Doorlopende tekst
Lezers kunnen het formaat van de tekst aanpassen.

Bestandsoptimalisatie

• Minimumresolutie:

• Inhoudspagina's: 400 ppi binair; 200 ppi grijstint of kleur
    • Afbeeldingen en boekomslagen: 300 ppi kleur
      Als een pagina van uw boek 8 bij 10 inch is, is de minimumresolutie voor optimale weergave 2400 bij 3000 pixels (8 * 300 bij 10 * 300).
  • De volgorde van pagina's in de PDF moet overeenkomen met die van het fysieke boek. Voor de meeste boeken geldt: voorkant, hoofdtekst en dan achterkant. Als u afzonderlijke omslagbestanden heeft, kunt u deze apart uploaden. Volg hiervoor de richtlijnen voor bestandsnamen.

• Dien uw PDF-bestanden in staande richting in. Bovendien moet elke pagina van het PDF-bestand overeenkomen met één tekstpagina.

• Als u uw eigen PDF-bestand heeft gemaakt, moet u ervoor zorgen dat alle lettertypen zijn ingesloten in het bestand. We kunnen uw boek niet correct verwerken als de lettertypen niet zijn ingesloten.

Bijsnijden

De pagina's van uw PDF-worden bijgesneden conform uw instellingen voor Adobe Acrobat TrimBox. Als uw TrimBox-instellingen niet kloppen met uw CropBox-instellingen, wordt uw bestand mogelijk niet correct verwerkt.

Als uw PDF hyperlinks bevat naar andere delen van het boek of naar externe websites, worden de links uitgeschakeld wanneer uw boek wordt verwerkt.

Bladwijzers (optioneel)

Als u bladwijzers toevoegt aan PDF-bestanden, kunnen we uw boeken beter verwerken. We kunnen u op dit moment niet garanderen dat deze informatie volledig wordt weergegeven wanneer de boeken online beschikbaar worden, maar we proberen zoveel mogelijk correcte informatie weer te geven. We raden u aan bladwijzers toe te voegen aan de eerste pagina van elk van de onderstaande onderdelen:

• voorkant
  • achterkant
  • titelpagina
  • inhoudsopgave
  • copyrightpagina
  • voorwoord of introductie
  • eerste hoofdstuk
  • bibliografie of referenties
  • indexeren

Talen die van rechts naar links worden geschreven

Voor PDF-bestanden met talen die van rechts naar links worden geschreven (zoals Arabisch of Hebreeuws) en die zijn gemaakt in Adobe Acrobat Pro, moet een extra instelling worden geconfigureerd. Ga in Adobe Acrobat Pro naar Documenteigenschappen bij Leesopties en stel Binden in op Rechterrand.