PDF-tiedostojen määritys

Jos toimitat kirjasisältösi PDF-muodossa, Google Playn käyttäjille tarjotaan mahdollisuus lukea kirja alkuperäiset sivut -muodossa.

Alkuperäiset sivut
Lukijat näkevät alkuperäisen asettelun
Sovitettu teksti
Lukijat voivat muuttaa tekstin kokoa

Tiedostojen optimointi

• Vähimmäisresoluutio:

• sisältösivut: 400 ppi binaaritilassa; 200 ppi harmaasävy- tai värisisällölle
    • kuvat ja kannet: 300 ppi väritilassa
      Jos kirjasi sivun koko on esimerkiksi 8" x 10" (20,3 x 25,4 cm), vähimmäisresoluutio on 2 400 x 3 000 pikseliä (8 x 300 ja 10 x 300).
  • PDF-tiedoston sivujärjestyksen tulee olla sama kuin painetussa teoksessa. Useimpien kirjojen järjestys on etukansi, sisältö, takakansi. Jos kannet ovat erillisissä tiedostoissa, voit lähettää ne erikseen. Muista noudattaa tiedostonimiohjeita.

• Lähetettävien PDF-tiedostojen sivujen tulee olla pystysuuntaisia. PDF-tiedoston sivujen tulee vastata kirjan sivuja.

• Jos olet luonut PDF-tiedoston itse, varmista, että kaikki kirjasimet on upotettu tiedostoon. Emme voi käsitellä kirjaasi kunnolla, jos tiedosto sisältää upottamattomia kirjasimia.

Rajaus

PDF-tiedostosi sivut rajataan Adobe Acrobatin Trim Box -asetusten mukaisesti. Jos Trim Box -asetukset poikkeavat Crop Box -asetuksista, tiedostosi käsittely ei välttämättä onnistu.

Jos PDF-tiedostosi sisältää joko kirjan sisäisiä tai verkkosivustoihin ohjaavia hyperlinkkejä, linkit poistetaan käytöstä käsittelyn yhteydessä.

Kirjanmerkit (valinnainen)

Kirjanmerkkien lisääminen PDF-tiedostoon helpottaa osioiden käsittelyä. Emme voi tällä hetkellä taata, että tiedot näytetään oikein verkossa, mutta pyrimme näyttämään mahdollisimman paljon tietoja. Suosittelemme määrittämään kirjanmerkit seuraavien osien ensimmäiselle sivulle:

• etukansi
  • takakansi
  • nimisivu
  • sisällysluettelo
  • tekijänoikeustiedot
  • esipuhe, johdanto tai esittely
  • ensimmäinen luku
  • lähdeluettelo tai viiteosio
  • hakemisto.

Oikealta vasemmalle luettavat kielet

Oikealta vasemmalle luettavien kielten (esim. arabia ja heprea) PDF-tiedostoille tulee määrittää Adobe Acrobat Prossa lisäasetus. Valitse Document Properties -valikon Reading Options -kohdassa Binding-asetukseksi Right Edge.