Configuració de fitxers PDF

Si proporciones el contingut del llibre en format PDF, els usuaris que el llegeixin a Google Play tindran l'opció de consultar les "pàgines originals".

Pàgines originals
Els lectors veuran el disseny original.
Seqüència de lectura
Els lectors poden canviar la mida del text.

Optimització del fitxer

• Resolució mínima:

• Pàgines amb contingut: 400 píxels per polzada en colors binaris; 200 ppp en escala de grisos o en color.
    • Imatges i portades de llibre: 300 ppp en color.
      Si la mida d'una pàgina del llibre és de 8 x 10 polzades, la resolució mínima per aconseguir una visualització òptima és de 2.400 x 3.000 píxels (8 * 300 x 10 * 300).
  • L'ordre de les pàgines al fitxer PDF ha de coincidir amb l'ordre del llibre en paper. En el cas de la majoria dels llibres serà: tapa, contingut del llibre, tapa posterior. Si els fitxers de la tapa estan separats dels fitxers de contingut, els pots penjar a part. En aquest cas, segueix les directrius de noms de fitxer.

• Envia els fitxers PDF amb orientació vertical. També demanem que cadascuna de les pàgines del fitxer PDF es correspongui amb una sola pàgina del llibre.

• Si has creat el teu propi fitxer PDF, comprova que tots els tipus de lletra s'hagin inserit al fitxer. Si conté tipus de lletra sense inserir, no podrem processar el llibre.

Retallada

Les pàgines del fitxer PDF es retallen d'acord amb la configuració de la casella de límit de pàgina (TrimBox) d'Adobe Acrobat. Si aquesta configuració no s'ajusta a la configuració de la casella de retallar (CropBox), és possible que no es pugui processar correctament el fitxer.

Si el fitxer PDF conté enllaços, ja siguin per accedir a altres parts del mateix llibre o a llocs web externs, es desactiven en processar el llibre.

Marcadors (opcional)

Si afegeixes marcadors als fitxers PDF, ens serà més fàcil processar els llibres. En aquests moments no podem garantir que aquesta informació quedi completament reflectida als llibres publicats, però estem treballant per tal que la informació que es mostri sigui tan acurada com sigui possible. Et recomanem que afegeixis marcadors a la primera pàgina de cadascuna de les seccions següents:

• tapa,
  • contratapa,
  • pàgina del títol,
  • índex de continguts,
  • pàgina de drets d'autor,
  • pròleg, prefaci o introducció,
  • primer capítol,
  • secció bibliogràfica o de referències,
  • índex.

Idiomes de dreta a esquerra

En el cas dels fitxers PDF per a idiomes que s'escriuen de dreta a esquerra (per exemple, l'àrab o l'hebreu) i que es creïn en Adobe Acrobat Pro, s'ha de configurar una opció addicional. A Document Properties (Propietats del document) de la secció Reading Options (Opcions de lectura) d'Adobe Acrobat Pro, estableix el valor Right Edge (Vora dreta) per a Binding (Enquadernació).