Voorbeelden van Google Boeken toevoegen aan uw site

Een van de belangrijkste doelstellingen van het Voorbeeldprogramma voor Google Boeken is uw boeken beter vindbaar te maken op internet en het voor kopers van boeken gemakkelijker te maken een voorbeeld van uw titels te bekijken. We nemen niet alleen uw titels op in Google Boeken, maar bieden tevens een API-platform waarop websites, zoals die van u, boekvoorbeelden en mogelijkheden voor zoeken in de volledige tekst van boeken kunnen aanbieden. Op deze pagina wordt beschreven hoe u deze functies kunt toevoegen aan uw site.

Richtlijnen voor implementatie

• Wanneer u een voorbeeldcodefragment gebruikt, moet u het ISBN-nummer voor uw boek invullen.

• Wanneer u een ISBN-nummer opgeeft, wordt automatisch vastgesteld of het boek al in Google Boeken is opgenomen. Als dit niet het geval is, wordt er niets weergegeven voor dat codefragment.

• Voor elk codefragment moet een taal worden opgegeven. De onderstaande voorbeelden zijn ingesteld op Engels (en), maar u kunt elk van de volgende taalcodes gebruiken:

• bg
    • ca
    • hr
    • cs
    • da
    • de
    • es
    • en
    • fi
    • fil
    • fr
    • el
    • hi
    • hu
    • hy
    • id
    • in
    • is
    • it
    • ja
    • ko
    • lv
    • lt
    • nl
    • no
    • pl
    • pt-BR
    • pt-PT
    • ro
    • ru
    • sk
    • sl
    • sr
    • sv
    • th
    • tr
    • uk
    • vi
    • zh-CN
    • zh-TW

Koppelen naar een voorbeeldpagina op Google Boeken

<script src="http://books.google.com/books/previewlib.js"></script>
    <script>GBS_setLanguage('en');</script>
    <script>GBS_insertPreviewButtonLink('ISBN:0738531367');</script>

[ Live demo ]

Een knop toevoegen waarmee een voorbeeld wordt geopend in een pop-upvenster

<script src="http://books.google.com/books/previewlib.js"></script>
    <script>GBS_setLanguage('en');</script>
    <script>GBS_insertPreviewButtonPopup('ISBN:0738531367');</script>

[ Live demo ]

Een inline-voorbeeld van 500 bij 400 pixels insluiten, rechtstreeks op de pagina

Opmerking: als u deze code insluit in een service zoals Blogger, moet u ervoor zorgen dat er geen <br>-tags in uw code worden geïntroduceerd voordat u deze publiceert.

<script src="http://books.google.com/books/previewlib.js"></script>
    <script>GBS_setLanguage('en');</script>
    <script>GBS_insertEmbeddedViewer('ISBN:0738531367', 500, 400);</script>

[ Live demo ]

Koppelen naar een afzonderlijke voorbeeldpagina voor een boek op uw site

<script src="http://books.google.com/books/previewlib.js"></script>
    <script>GBS_setLanguage('en');</script>
    <script>GBS_insertPreviewButtonLink('ISBN:0738531367', { 'alternativeUrl' : 'http://uwsite.nl/uwboek/uwvoorbeeldpagina.html' } );</script>

[ Live demo ]

Koppelen naar een voorbeeldpagina van Google Boeken op een site met Co-branded zoeken

Opmerking: wanneer u deze functie gebruikt, moet u uw naam voor Co-branded zoeken opnemen (houghton in het onderstaande voorbeeld). Zodra u Co-branded zoeken heeft ingesteld, komt deze naam overeen met de tekst die volgt op de /p/ in uw URL, bijvoorbeeld http://books.google.com/books/p/houghton.

<script src="http://books.google.com/books/previewlib.js"></script>
    <script>GBS_setLanguage('en');</script>
    <script>GBS_setCobrandName('houghton');</script>
    <script>GBS_insertPreviewButtonLink('ISBN:0738531367');</script>

[ Live demo ]

Meer informatie over het gebruik van deze code is beschikbaar op de site van de API's van Google Boeken.