Så fungerar förhandsgranskningsprogrammet för Google Böcker

Vi skannar hela boken så att varje ord i den kan ge en träff vid en sökning på Google Böcker. Om någon söker efter ordet ”kanin” och ”kanin” visas på en sida i boken kan boken visas i sökresultaten, även om titeln inte innehåller ordet. Att hela boken är sökbar innebär inte att hela boken visas – du styr hur stor andel av sidorna i boken som användarna kan bläddra bland.

Vi har även integrerat Google Böckers index i Googles webbsökning så att användare över hela världen kan upptäcka dina böcker.

Ditt innehåll skyddas

Vi lagrar allt bokinnehåll på våra säkra servrar. Vi skyddar ditt material genom att inaktivera funktionerna för att skriva ut, klippa ut, kopiera och spara på alla förhandsgranskningssidor där bokinnehåll visas.

Vi skyddar också ditt innehåll genom att begränsa antalet sidor som visas för användarna. Du kan välja att göra mellan 20 och 100 % av bokens innehåll läsbart.

Om du säljer böcker på Google Play kan du skydda e-böckerna med DRM (Digital Rights Management) enligt branschstandard.

Du behåller upphovsrätten. Google tillskriver sig inte upphovsrätten till ditt material.

Fördelar för dig

Att göra böcker tillgängliga på Google Böcker gör det enklare för potentiella läsare att hitta dem. Personer som förhandsgranskar boken och gillar det de läser kanske sedan köper den. Vi gör boken enkel att köpa genom att visa länkar till större återförsäljare och till en webbplats som du väljer.

Om du dessutom gör boken tillgänglig för försäljning på Google Play kan användarna köpa e-boken bara genom att klicka på en knapp. Läs mer om hur du säljer böcker via Google.

Så här skickar du in din bok

Dina böcker måste finnas i digitalt format, antingen PDF eller EPUB. När du har skapat ett partnerkonto får du tillgång till partnercentret, där du kan ladda upp och hantera bokinställningar online. Sedan följer du anvisningarna om hur du laddar upp din första bok.