Slik fungerer forhåndsvisningsprogrammet for Google Bøker

Når du gjør bøkene dine tilgjengelige på Google Bøker, blir det enklere for potensielle lesere å oppdage dem. Brukere som liker det de leser i forhåndsvisningen, kan kjøpe hele boken. For å gjøre det enkelt å kjøpe boken har vi lagt inn linker til større bokhandlere.

Hvis boken din er tilgjengelig for salg på Google Play, kan brukerne kjøpe e-boken. Finn ut hvordan du selger bøkene dine via Google.

Vi skanner hele teksten i boken for å finne ord som kan være mulige treff for søk i Google Bøker. Hvis en bruker søker etter et ord som står på en side i boken din, kan boken din bli inkludert i søkeresultatene, selv om tittelen ikke inneholder ordet. Når du gjør det mulig å søke i hele boken, er ikke alt innholdet i boken synlig. Du kontrollerer selv hvor mange prosent av sidene i boken du vil la brukerne se.

For å gjøre det mulig for brukere over hele verden å oppdage bøkene dine har vi kombinert Google Bøker-indeksen med indeksen til Google Nettsøk.

Innholdet ditt er beskyttet

Alt bokinnholdet ligger på de sikre tjenerne våre. For å beskytte innholdet ditt stopper Google funksjonene for utskrift, klipping, kopiering og lagring på alle sider med forhåndsvisning av bokinnhold.

For å beskytte innholdet begrenser Google antallet sider brukerne kan finne. Du kan velge å gjøre mellom 20 og 100 % av bokinnholdet synlig.

Hvis du selger bøker på Google Play, kan du beskytte e-bøkene dine med DRM (digital rettighetsadministrasjon) som følger bransjestandardene.

Du beholder opphavsretten. Google har ingen opphavsrett til materialet ditt.

Sånn sender du inn boken din

Du må ha digitale versjoner av bøkene dine tilgjengelige i enten PDF- eller EPUB-format. Når du har opprettet en partnerkonto, får du tilgang til partnersenteret for Bøker. Dette er et nettgrensesnitt hvor du kan laste opp bøker og administrere innstillingene for dem.