Slik fungerer forhåndsvisningsprogrammet for Google Bøker

Vi skanner all teksten i boken din, slik at hvert ord kan bli et mulig treff i Google Bøker-søk. Hvis noen søker etter ordet «kanin» og dette ordet finnes på en side i boken din, kan boken vises i søkeresultatene selv om tittelen ikke inneholder ordet. Og selv om det går an å søke gjennom hele boken, trenger ikke alt innholdet være synlig. Du kontrollerer selv hvor mange prosent av sidene i boken du vil la brukerne se.

For at brukerne våre verden rundt skal kunne oppdage bøkene dine, har vi også integrert Google Bøker-indeksen i Google Nettsøk-indeksen.

Slik fungerer forhåndsvisninger på Google Bøker

Innholdet ditt er beskyttet

Alt bokinnholdet ligger på de sikre tjenerne våre. For å beskytte innholdet har vi deaktivert utskrift, klipping, kopiering og lagring på alle sider med forhåndsvisning av bokinnhold.

Vi beskytter også innholdet ved å begrense antallet sider brukerne får se. Du kan velge å gjøre mellom 20 og 100 % av bokinnholdet synlig.

Hvis du selger bøker på Google Play, kan du gi e-bøkene dine ekstra beskyttelse med DRM-løsningen (digital rettighetsadministrasjon) som er bransjestandard.

Du beholder opphavsretten. Google overtar ingen opphavsrettigheter til materialet ditt.

Fordelene dine

Når du gjør bøkene dine tilgjengelige på Google Bøker, hjelper du potensielle lesere til å oppdage dem. Brukere som liker det de ser i forhåndsvisningen, kan kjøpe hele boken. Vi gjør dette enkelt ved å vise linker til populære bokhandler samt til et nettsted du velger selv.

Hvis du selger boken via Google Play, kan brukerne kjøpe e-bokutgaven med ett klikk. Finn ut mer om å selge bøkene dine via Google.

Sånn sender du inn boken din

Du bør ha en digital versjon av boken tilgjengelig – i PDF- eller EPUB-format. Når du har opprettet en partnerkonto, får du tilgang til partnersenteret. Dette er et nettgrensesnitt hvor du kan laste opp bøker og administrere innstillingene for dem. Deretter kan du følge trinnene for å legge til den første boken din.