Hoe het Previewprogramma van Google Boeken werkt

Als je je boeken beschikbaar maakt op Google Boeken, kunnen ze worden gevonden door potentiële lezers. Gebruikers die een voorbeeld lezen dat ze leuk vinden, kunnen het hele boek kopen. We laten de links van grote boekwinkels zien zodat gebruikers het boek makkelijk kunnen kopen.

Als je boek te koop is op Google Play, kunnen gebruikers het e-boek kopen. Meer informatie over hoe je je boeken verkoopt via Google

We scannen de hele tekst van je boek om woorden te krijgen die kunnen worden gebruikt als mogelijk resultaat voor zoekopdrachten op Google Boeken. Als een gebruiker zoekt naar een woord dat op een pagina van je boek staat, kan je boek worden vermeld in de zoekresultaten, zelfs als de titel dit woord niet bevat. Als je je boek helemaal doorzoekbaar maakt, is het niet in zijn geheel zichtbaar. Je kunt bepalen welk percentage van de pagina's van je boek kan worden bekeken door gebruikers.

We hebben de index van Google Boeken gecombineerd met de index van Google Zoeken zodat gebruikers over de hele wereld je boeken kunnen ontdekken.

Je content wordt beveiligd

We hosten alle boekcontent op onze beveiligde servers. Omdat Google je materiaal wil beschermen, zijn de functies voor afdrukken, knippen, kopiëren en opslaan niet beschikbaar op alle voorbeeldpagina's waarop boekcontent wordt getoond.

Google beperkt het aantal pagina's dat gebruikers kunnen vinden om je content te beschermen. Je kunt ervoor kiezen 20% tot 100% van de content van je boek doorzoekbaar te maken.

Als je boeken verkoopt op Google Play, kun je DRM (Digital Rights Management) in overeenstemming met de branchenorm toepassen op je e-boeken.

Je behoudt je auteursrecht. Google krijgt geen enkel auteursrecht op je materiaal.

Je boek indienen

Je hebt digitale versies van je boeken nodig in pdf- of epub-indeling. Nadat je een partneraccount hebt gemaakt, kun je naar het Partnercentrum voor Boeken gaan. Dit is een online interface waar je je boeken kunt uploaden en je boekinstellingen kunt beheren.