Hoe het Previewprogramma van Google Boeken werkt

We scannen de volledige tekst van uw boek, zodat elk woord in het boek kan worden gevonden bij zoekopdrachten op Google Boeken. Als iemand zoekt naar het woord 'konijn' en 'konijn' voorkomt op een pagina van uw boek, kan uw boek worden weergegeven in de zoekresultaten, zelfs als de titel dit woord niet bevat. Als u uw boek volledig doorzoekbaar maakt, betekent dit niet dat het volledig zichtbaar is. U bepaalt zelf welk percentage van de pagina's van uw boek kan worden bekeken door gebruikers.

We hebben ook de index van Google Boeken geïntegreerd in de index van Google Zoeken, zodat onze gebruikers wereldwijd uw boeken kunnen ontdekken.

Uw content wordt beveiligd

We hosten alle boekcontent op onze beveiligde servers. Ter bescherming van uw materiaal schakelen we afdrukken, knippen, kopiëren en opslaan uit op alle voorbeeldpagina's waarop boekcontent wordt weergegeven.

We beschermen uw content ook door het aantal pagina's te beperken dat aan gebruikers wordt weergegeven. U kunt ervoor kiezen 20% tot 100% van de inhoud van uw boek doorzoekbaar te maken.

Als u boeken verkoopt op Google Play, kunt u DRM (Digital Rights Management) in overeenstemming met de branchenorm toepassen op uw e-boeken.

U behoudt uw auteursrecht. Google claimt geen enkel auteursrecht op uw materiaal.

Uw voordelen

Als u uw boeken beschikbaar maakt op Google Boeken, kunnen ze worden gevonden door potentiële lezers. Mensen die een voorbeeld lezen dat ze leuk vinden, kunnen het volledige boek kopen. We maken kopen gemakkelijk door links naar grote boekwinkels en naar een site van u keuze weer te geven.

Als u uw boek beschikbaar maakt voor verkoop op Google Play, kunnen gebruikers het e-boek met één klik op een knop kopen. Meer informatie over hoe u uw boeken verkoopt via Google

Uw boek indienen

U moet digitale versies van uw boeken beschikbaar maken in pdf- of ePub-indeling. Nadat u een partneraccount heeft gemaakt, kunt u naar het Partnercentrum gaan. Dit is een online interface waar u uw boekinstellingen kunt uploaden en beheren. U kunt vervolgens de stappen uitvoeren voor om uw eerste boek toe te voegen.