My Library FAQ

Du kan skapa ett eget bibliotek i Google Böcker. Där kan du recensera och sätta betyg och etiketter på böckerna, och söka i din boksamling. De här samlingarna finns online och du kan nå dem var du än är om du loggar in på ditt Google-konto. Bokhyllor som är inställda på Offentlig (ikonen visar två personer) kan visas av vänner som har webbadressen till din samling. När du har skapat en samling kan du alltså dela den med dina vänner genom att skicka en länk till biblioteket i Google Böcker.

Komma igång...

Steg 1. Logga in på ditt Google-konto
Du måste logga in på Google Böcker med ditt Google-konto om du vill lägga till titlar i ditt bibliotek eller skriva recensioner. Har du inget konto? Skapa ett på http://www.google.com/accounts.

Steg 2. Lägg till böcker i ditt bibliotek

Lägg till en enstaka bok: Alla böcker i Google Böckers index kan läggas till i ditt bibliotek. Klicka bara på länken Lägg till i bokhyllor. Du hittar den på alla sökresultatsidor, i den högra kolumnen på boksidor och på sidan Översikt för alla titlar i Google Böcker.

Bokhyllor som är markerade som Offentlig (två personer visas i ikonen) publiceras online. Du kan ändra en bokhylla från offentlig till privat genom att klicka på bokhyllans namn i vänstra kolumnen och klicka på Alternativ och sedan på Redigera egenskaper. När skärmen Redigera egenskaper visas klickar du på Gör privat bredvid Synlighet.

Lägg till en boklista: Du kan även enkelt importera en lista med böcker till ditt bibliotek. När du visar bokhyllor i Mitt bibliotek på Google Böcker klickar du på Alternativ och sedan på Lägg till med ISBN eller ISSN. Ange ett ISBN eller ISSN per rad och klicka på Lägg till böcker när du är klar.

Steg 3: Anpassa ditt bibliotek med hjälp av recensioner och betyg
Klicka på Skriv en recension om du vill skriva en egen recension. Recensionen visas på sidan Om den här boken. Lägg till ett sifferbetyg genom att välja en av stjärnikonerna högst upp på sidan. Ordna till sist biblioteket genom att lägga till böcker i virtuella bokhyllor. Du kan skapa hur många egna bokhyllor du vill och göra var och en privat eller offentlig. När du skapar nya bokhyllor visas de till vänster i biblioteket.

För Mitt bibliotek-användare visas de anteckningar du har skapat för böckerna bredvid varje titel i bokhyllan Favoriter.

Steg 4. Dela ditt bibliotek med andra:
De bokhyllor som är offentliga publiceras online, så du kan dela dem med andra genom att skicka direktlänkar. Kopiera bara webbadressen till ditt bibliotek (den börjar med http://books.google.com/... ) och skicka länken till dina vänner eller lägg upp den i din blogg. Dina recensioner, betyg och offentliga bokhyllor är automatiskt offentliga, vilket innebär att det är lätt för andra att upptäcka dem. Klicka här om du vill veta vad vi menar med att dina betyg, recensioner och samlingar är offentliga, och hur du kan ta bort dem. Du kan också exportera listan med böcker i biblioteket.

Mitt bibliotek och sekretess

Recensioner, bokval och annan information som du lagrar med Mitt bibliotek lagras online i ditt Google-konto. Du kan se, ändra och ta bort informationen när som helst på sidan Mitt bibliotek.

Vi delar ingen information om dina bokval eller något annat i ditt konto förutom under begränsade omständigheter enligt beskrivningen i Googles sekretesspolicy.