My Library FAQ

U kunt een gepersonaliseerde bibliotheek maken in Google Boeken waarin u een aangepaste selectie boeken kunt ordenen, recenseren, beoordelen en natuurlijk doorzoeken. Deze collecties bestaan online en zijn altijd en overal toegankelijk via uw Google-account. Boekenplanken die zijn ingesteld op 'openbaar' (met het pictogram met twee personen), zijn zichtbaar voor vrienden die de URL van uw collectie kennen. Zodra u een collectie heeft opgebouwd, kunt u deze met uw vrienden delen. Hiervoor stuurt u uw vrienden een link naar uw bibliotheek in Google Boeken.

Aan de slag...

Stap 1: Meld u aan bij uw Google-account.
U moet zich aanmelden bij Google Boeken met uw Google-account om titels aan uw bibliotheek toe te voegen of recensies te schrijven. Heeft u geen account? Registreer u voor een account op http://www.google.com/accounts.

Stap 2: Voeg boeken toe aan uw bibliotheek.

Eén boek toevoegen: u kunt elk boek uit de index van Google Boeken toevoegen aan uw bibliotheek. Klik op de link 'Toevoegen aan boekenplanken'. U vindt deze link op pagina's met zoekresultaten, in de rechterkolom van boekpagina's en op de pagina 'Boekoverzicht' van alle titels op Google Boeken.

De boekenplanken die zijn ingesteld op 'openbaar' (met het pictogram met twee personen), worden online gepubliceerd. U kunt een boekenplank met de status 'openbaar' eenvoudig wijzigen in de status 'privé'. Hiervoor klikt u in de linkerkolom op de naam van de boekenplank en selecteert u vervolgens 'Opties' en 'Eigenschappen bewerken'. Klik in het scherm 'Eigenschappen bewerken' op de link 'Privé maken' naast 'Zichtbaarheid'.

Een lijst met boeken toevoegen: u kunt ook gemakkelijk een lijst met boeken importeren in uw bibliotheek. Hiervoor klikt u bij het bekijken van een boekenplank in 'Mijn bibliotheek' van Google Boeken op 'Opties' en 'Toevoegen op ISBN en ISSN'. Geef één ISBN- of ISSN-nummer per regel op en klik op de knop 'Boeken toevoegen' als u klaar bent.

Stap 3: Pas uw bibliotheek aan door recensies en beoordelingen toe te voegen.
Klik op de link 'Recensie schrijven' om zelf een recensie voor een boek te schrijven. Uw recensie wordt weergegeven op de bijbehorende pagina 'Over dit boek'. Geef het boek een cijfer door een van de sterpictogrammen boven aan de pagina te selecteren. Deel uw bibliotheek in door boeken toe te voegen aan virtuele boekenplanken. U kunt zoveel aangepaste boekenplanken maken als u wilt en u kunt elke boekenplank instellen op 'openbaar' of 'privé'. Wanneer u nieuwe boekenplanken maakt, worden deze aan de linkerkant van uw bibliotheek weergegeven.

Gebruikers van 'Mijn bibliotheek' kunnen de opmerkingen en annotaties die u voor boeken heeft gemaakt, bekijken naast elke titel van uw boekenplank 'Favorieten'.

Stap 4: Deel uw bibliotheek met anderen:
De boekenplanken die zijn ingesteld op 'openbaar', worden online gepubliceerd. U kunt deze dus delen met anderen via een rechtstreekse link. Kopieer de URL van uw bibliotheek (deze begint met http://books.google.nl/.... ) en verzend de link naar vrienden of plaats de link op uw blog. Uw recensies, beoordelingen en openbare boekenplanken zijn automatisch openbaar. Ze kunnen dus gemakkelijk worden gedeeld met en gevonden door anderen. Klik hier voor meer informatie over hoe uw beoordelingen, recensies en collecties openbaar worden weergegeven en hoe deze kunnen worden verwijderd. U kunt ook de lijst met boeken in uw bibliotheek exporteren.

Mijn bibliotheek en privacy

De recensies, boekselecties en andere gegevens die u met 'Mijn bibliotheek' opslaat, worden online opgeslagen in uw Google-account. Ga naar de pagina 'Mijn bibliotheek' om toegang te krijgen tot deze gegevens. U kunt deze gegevens op elk gewenst moment wijzigen of verwijderen.

We delen geen gegevens over uw boekselecties of andere gegevens in uw accountoverzicht, behalve in beperkte gevallen die worden vermeld in het Privacybeleid van Google.