My Library FAQ

Voit luoda oman kirjaston Google-kirjoissa. Sen avulla voit järjestellä, arvostella ja arvioida muokattua kirjavalikoimaa sekä tehdä valikoimaan hakuja. Nämä kokoelmat julkaistaan internetissä, ja pääset käyttämään niitä kirjautumalla sisään Google-tiliisi. Julkisiksi merkittyjä kirjahyllyjä (kuvakkeessa näkyy kaksi henkilöä) voivat katsella kaikki ystäväsi, jotka tietävät kokoelmasi URL-osoitteen. Kun olet tehnyt kokoelman, voit siis jakaa sen ystäviesi kanssa lähettämällä heille linkin Google-kirjojen kirjastoosi.

Aloitusopas

Vaihe 1: Kirjaudu Google-tilillesi.
Sinun täytyy kirjautua Google-kirjoihin Google-tilisi kautta, jotta voit lisätä kirjoja kirjastoosi tai kirjoittaa arvosteluja. Eikö sinulla ole vielä tiliä? Rekisteröidy osoitteessa http://www.google.com/accounts.

Vaihe 2: Lisää kirjoja kirjastoon

Lisää yksi kirja: voit lisätä minkä tahansa Google-kirjojen hakemistossa olevan kirjan kirjastoosi. Napsauta Lisää kirjahyllyihin -linkkiä, jonka löydät hakutulossivuilta, kirjojen sivujen oikeasta reunasta ja Google-kirjojen nimikkeiden teostietosivulta.

Julkisiksi merkityt kirjahyllyt (kuvakkeessa näkyy kaksi henkilöä) julkaistaan internetissä. Voit helposti muuttaa kirjahyllyn julkisesta yksityiseksi napsauttamalla kirjahyllyn nimeä sivun vasemmasta reunasta ja valitsemalla Valinnat ja Muokkaa asetuksia. Valitse Muokkaa asetuksia -ikkunan Näkyvyys-kohdasta Aseta yksityiseksi.

Lisää kirjaluettelo: kirjaluettelon tuominen kirjastoon on helppoa. Valitse Google-kirjojen omasta kirjastostasi haluamasi kirjahylly. Valitse sitten Valinnat ja Lisää käyttäen ISBN- tai ISSN-numeroa. Kirjoita riviä kohden yksi ISBN- tai ISSN-numero ja napsauta Lisää kirjoja, kun olet valmis.

Vaihe 3: Lisää kirjastoon arvosteluita ja arvioita
Kirjoita oma arvostelusi napsauttamalla Kirjoita tämän teoksen arvostelu -linkkiä, joka näkyy Tietoja tästä teoksesta -sivulla. Lisää arviointi valitsemalla haluamasi määrä tähtikuvakkeita. Järjestele lopuksi kirjastosi lisäämällä kirjoja virtuaalisiin kirjahyllyihin. Voit lisätä niin monta kirjahyllyä kuin haluat ja asettaa jokaisen joko yksityiseksi tai julkisesti katseltavaksi. Kun luot uusia kirjahyllyjä, ne näkyvät kirjastosivun vasemmassa reunassa.

Oman kirjaston käyttäjien kirjoille luomat merkinnät ja huomautukset näkyvät Suosikit-kirjahyllyssä olevien nimikkeiden vieressä.

Vaihe 4: Jaa kirjastosi muiden kanssa:
Julkisiksi merkityt kirjahyllyt julkaistaan internetissä, joten voit jakaa ne muiden kanssa antamalla ystävillesi niitä koskevan suoran linkin. Kopioi kirjaston osoite (sen alkuosa on http://books.google.fi/.... ) ja lähetä linkki ystävillesi tai liitä se blogiisi. Arvostelusi, arviosi ja julkiset kirjahyllysi ovat automaattisesti julkisia, joten ne on helppo jakaa ja löytää. Täältä saat lisätietoja arvostelujesi, arviointiesi ja kokoelmiesi julkisuudesta ja niiden poistamisesta. Voit myös viedä oman kirjastosi kirjaluettelon.

Oma kirjasto ja tietosuoja

Omaan kirjastoosi tallennetut arvostelut, kirjavalinnat ja muut tiedot tallennetaan verkkoon Google-tilisi avulla. Voit katsella näitä tietoja ja muuttaa tai poistaa niitä milloin tahansa Oma kirjasto -sivusi kautta.

Emme jaa tietoja kirjavalinnoistasi tai muista tiliisi yhdistetyistä tiedoista paitsi erikoistapauksissa, jotka mainitaan Googlen tietosuojakäytännössä.