My Library FAQ

Voit luoda oman kirjaston Google-kirjoissa. Sen avulla voit järjestellä, arvostella ja arvioida muokattua kirjavalikoimaa sekä tehdä valikoimaan hakuja. Nämä kokoelmat julkaistaan internetissä, ja pääset käyttämään niitä kirjautumalla sisään Google-tiliisi. Jos Google-kirjat-tilisi on yhdistetty Google-profiiliin, julkisiksi asetetut kirjahyllyt (maapallolta näyttävä kuvake: ) ovat kokoelmasi URL-osoitteen tietävien ystäviesi nähtävillä julkisesti. Kun olet siis koonnut kokoelman, voit jakaa sen heidän kanssaan lähettämällä heille linkin kirjastoosi Google-kirjoissa. Lisätietoja kirjahyllyistä.

Aloitusopas

Vaihe 1: Kirjaudu Google-tiliisi.
Sinun täytyy kirjautua Google-kirjoihin Google-tilisi kautta, jotta voit lisätä kirjoja kirjastoosi tai kirjoittaa arvosteluja. Jos sinulla ei ole tiliä, voit luoda sellaisen osoitteessa http://www.google.com/accounts.

Vaihe 2: Lisää kirjoja kirjastoon

Lisää yksi kirja: voit lisätä minkä tahansa Google-kirjojen hakemistossa olevan kirjan kirjastoosi. Napsauta Lisää kirjahyllyihin -linkkiä, jonka löydät hakutulossivuilta, kirjan sivujen oikeasta reunasta ja Google-kirjojen nimikkeiden teostietosivulta.

Julkisiksi merkityt kirjahyllyt (kuvakkeessa näkyy kaksi henkilöä) julkaistaan internetissä. Voit helposti muuttaa kirjahyllyn julkisesta yksityiseksi napsauttamalla kirjahyllyn nimeä sivun vasemmassa reunassa ja valitsemalla Valinnat ja Muokkaa asetuksia. Valitse Muokkaa asetuksia -ikkunan Näkyvyys-kohdasta Aseta yksityiseksi.

Lisää kirjaluettelo: kirjaluettelon tuominen kirjastoon on helppoa. Valitse Google-kirjojen omasta kirjastostasi haluamasi kirjahylly. Valitse sitten Valinnat ja Lisää käyttäen ISBN- tai ISSN-numeroa. Kirjoita riviä kohden yksi ISBN- tai ISSN-numero ja napsauta Lisää kirjoja, kun olet valmis.

Vaihe 3: Lisää kirjastoon arvosteluita ja arvioita
Kirjoita oma arvostelusi napsauttamalla Kirjoita tämän teoksen arvostelu -linkkiä, joka näkyy Tietoja tästä teoksesta -sivulla. Lisää arviointi valitsemalla haluamasi määrä tähtikuvakkeita. Järjestele lopuksi kirjastosi lisäämällä kirjoja virtuaalisiin kirjahyllyihin. Voit lisätä niin monta kirjahyllyä kuin haluat ja asettaa jokaisen joko yksityiseksi tai julkisesti katseltavaksi. Kun luot uusia kirjahyllyjä, ne näkyvät kirjastosivun vasemmassa reunassa.

Oman kirjaston käyttäjien kirjoille luomat merkinnät ja huomautukset näkyvät Suosikit-kirjahyllyssä olevien nimikkeiden vieressä.

Vaihe 4: Jaa kirjastosi muiden kanssa:
Julkisiksi merkityt kirjahyllyt julkaistaan internetissä, joten voit jakaa ne muiden kanssa antamalla ystävillesi suoran linkin niihin. Kopioi kirjaston osoite (sen alkuosa on http://books.google.com/...) ja lähetä linkki ystävillesi tai liitä se blogiisi. Arvostelusi, arviosi ja julkiset kirjahyllysi ovat automaattisesti julkisia, joten ne on helppo jakaa ja löytää. Täältä saat lisätietoja arvostelujesi, arviointiesi ja kokoelmiesi julkisuudesta ja niiden poistamisesta. Voit myös viedä oman kirjastosi kirjaluettelon.

Oma kirjasto ja tietosuoja

Omaan kirjastoosi tallennetut arvostelut, kirjavalinnat ja muut tiedot tallennetaan verkkoon Google-tilisi avulla. Voit katsella näitä tietoja ja muuttaa tai poistaa niitä milloin tahansa Oma kirjasto -sivusi kautta.

Emme jaa tietoja kirjavalinnoistasi tai muista tiliisi yhdistetyistä tiedoista paitsi erikoistapauksissa, jotka mainitaan Googlen tietosuojakäytännössä.