Hoe werkt Google Boeken?

Het zoeken naar boeken met Google Boeken is net zo eenvoudig als het zoeken naar websites met Google Zoeken: typ het zoekwoord of de woordgroep waarnaar u zoekt in het zoekvak van Google Boeken. Wanneer u bijvoorbeeld zoekt naar [rotsklimmen] of naar een woordgroep zoals [een kleine stap voor de mens] vinden we alle boeken waarbij de inhoud overeenkomt met uw zoektermen.

Klik op een boektitel om algemene informatie over het boek te bekijken, net zoals in een bibliotheekcatalogus. U ziet wellicht ook fragmenten: dit zijn zinnen uit uw zoektermen in context. Als een uitgever of auteur hiervoor toestemming heeft gegeven, wordt een volledige pagina weergegeven en kunt u door het boek bladeren om meer pagina's te bekijken. Als op een boek geen auteursrechten meer rusten, ziet u een volledige pagina en kunt u vooruit en terug bladeren om het volledige boek te bekijken. Klik op het vergrootglaspictogram naast de titel om te zoeken in de tekst van het boek dat u heeft geselecteerd.

U kunt klikken op de knop Boek ophalen of de knop Gedrukt boek ophalen om een lijst met links naar online boekwinkels weer te geven waar u het boek kunt aanschaffen. In veel gevallen kunt u tevens op Zoeken in een bibliotheek klikken om te kijken of u het boek kunt lenen in een bibliotheek bij u in de buurt.

Als het boek als Google eBoek beschikbaar is, wordt er een optie weergegeven zodat u een digitale editie van het boek kunt aanschaffen.