Miten Google-kirjat toimii?

Teosten löytäminen Google-kirjojen avulla on yhtä helppoa kuin verkkosivustojen löytäminen Google-verkkohaulla. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa haluamasi avainsana tai ilmaus Google-kirjojen hakukenttään. Jos haet esimerkiksi avainsanalla [kiipeily] tai ilmauksella, kuten [yksi pieni askel ihmiselle], etsimme kaikki kirjat, joiden sisältö vastaa hakutermejäsi.

Napsauttamalla teoksen nimikettä saat perustiedot teoksesta samalla tavoin kuin kirjaston arkistointikorteista. Voit lisäksi nähdä katkelmia, joissa hakutermit näkyvät asiayhteydessään. Jos julkaisija tai kirjailija on antanut meille luvan, näet myös kokonaisen sivun ja voit selata useampia teoksen sivuja. Jos teos ei ole tekijänoikeuksien alainen, näet kokonaisen sivun ja voit siirtyä eteen- ja taaksepäin sekä selata koko teosta. Voit hakea valitsemasi teoksen tekstistä napsauttamalla nimikkeen vieressä olevaa suurennuslasikuvaketta.

Napsauttamalla Hanki kirja- tai Hanki teos -painiketta saat luettelon linkeistä verkkokirjakauppoihin, joista voit ostaa teoksen. Useissa tapauksissa voit myös valita Etsi kirjastosta löytääksesi paikallisen kirjaston, josta voit lainata teoksen.

Jos teos on saatavilla sähköisenä Google-kirjana, näet vaihtoehdon teoksen digitaalisen version ostamiseksi.