Wie kan mijn boekrecensies, bibliotheek en annotaties zien?

Het korte antwoord

• Wanneer u recensies, beoordelingen, opmerkingen of labels toevoegt aan een boek, of wanneer u een boek toevoegt aan een openbare boekenplank op de pagina 'Mijn bibliotheek', worden die gegevens openbaar weergegeven via Google Boeken. Een boek dat u toevoegt aan een boekenplank in 'Mijn bibliotheek' en dat als 'privé' is gemarkeerd, wordt niet openbaar weergegeven. De recensies en beoordelingen van het boek zijn echter wel openbaar beschikbaar.
  • U kunt op elk gewenst moment uw gegevens verwijderen uit Google Boeken.

Met Google Boeken kunt u alle boeken op onze site recenseren, beoordelen, labelen en indelen. Zo kunt u op de hoogte blijven van uw favoriete boeken en deze 'ontdekkingen' delen met anderen. Ga naar de handleiding 'Aan de slag' van Mijn bibliotheek om een aantal voorbeeldbibliotheken te bekijken en om te ontdekken hoe u deze functies van Google Boeken kunt gebruiken.

U kunt recensies, beoordelingen, labels en bibliotheekcollecties ook bewerken via sites van derden waarop de API's van Google Boeken worden gebruikt. Op deze manier kunt u werken met boeken, zelfs als u niet op books.google.nl bent.

Ongeacht waar u deze functies gebruikt, de informatie die u verzendt, wordt openbaar weergegeven. Uw recensies of beoordelingen kunnen bijvoorbeeld worden weergegeven op de pagina 'Over dit boek' van het betreffende boek. Zodra u boeken heeft toegevoegd aan de collectie 'Mijn bibliotheek', is die lijst met boeken voor iedereen toegankelijk via Google Boeken (behalve bij boekenplanken die u als privé heeft ingesteld). Zo kunt u de URL delen met uw vrienden en familie en kunnen andere gebruikers uw collectie ontdekken via Google Boeken.

Uw privé-e-mailadres en contactgegevens worden nooit openbaar weergegeven, tenzij u ervoor heeft gekozen deze openbaar te maken.

U kunt ook op elk gewenst moment uw gepersonaliseerde boekinformatie verwijderen door deze stappen te volgen:

1. Ga naar de pagina met accountinstellingen voor Google op http://www.google.com/accounts/ManageAccount.
  2. Klik op de link 'wijzigen' naast 'Mijn producten'.
  3. Klik op 'Google Boeken verwijderen'.