Zichtbaarheid van boekrecensies, de bibliotheek en annotaties

Het korte antwoord

• Wanneer u recensies, beoordelingen, opmerkingen of labels toevoegt aan een boek, of wanneer u een boek toevoegt aan een openbare boekenplank op de pagina Mijn bibliotheek, worden die gegevens openbaar weergegeven via Google Boeken. Een boek dat u toevoegt aan een boekenplank in 'Mijn bibliotheek' en dat als 'privé' is gemarkeerd, wordt niet openbaar weergegeven. De recensies en beoordelingen van het boek zijn echter wel openbaar beschikbaar.
  • U kunt op elk gewenst moment uw gegevens verwijderen uit Google Boeken.

Met Google Boeken kunt u alle boeken op onze site recenseren, beoordelen, labelen en indelen. Zo kunt u op de hoogte blijven van uw favoriete boeken en ze delen met anderen. Ga naar de handleiding voor Mijn bibliotheek voor meer informatie over hoe u deze functies op Google Boeken kunt gebruiken.

U kunt recensies, beoordelingen, labels en bibliotheekcollecties ook bewerken via sites van derden waarop de API's van Google Boeken worden gebruikt. Op deze manier kunt u werken met boeken, zelfs als u niet op de site van Google Boeken bent.

Ongeacht waar u deze functies gebruikt, de informatie die u verzendt, wordt openbaar weergegeven. Uw recensies of beoordelingen kunnen bijvoorbeeld worden weergegeven op de pagina 'Over dit boek' van het betreffende boek. Zodra u boeken heeft toegevoegd aan de collectie 'Mijn bibliotheek', is die lijst met boeken voor iedereen toegankelijk via Google Boeken (behalve bij boekenplanken die u als privé heeft ingesteld). Zo kunt u de URL delen met uw vrienden en familie en kunnen andere gebruikers uw collectie ontdekken via Google Boeken.

Uw privé-e-mailadres en contactgegevens worden nooit openbaar weergegeven, tenzij u ervoor heeft gekozen deze openbaar te maken.

Uw gepersonaliseerde boekgegevens verwijderen

U kunt ook op elk gewenst moment uw gepersonaliseerde boekgegevens of account voor Google Boeken verwijderen door deze stappen te volgen:

1. Ga naar de pagina met accountinstellingen voor Google.
  2. Klik op de link Bewerken naast Mijn producten.
  3. Klik op Google Boeken verwijderen.