Door jou gevolgde blogs beheren

Je kunt de nieuwste berichten op je favoriete blogs lezen door ze toe te voegen aan de leeslijst in je Blogger-dashboard.

Een blog volgen

Als je de Volgers-gadget gebruikt, wordt je Google-profiel met je naam en profielfoto openbaar weergegeven als volger van een blog. Je kunt je Google-profiel wijzigen wanneer je maar wilt. Als je een blog anoniem wilt volgen, doe je dat via het Blogger-dashboard of het menu Instellingen.

Via de Volgers-gadget van de blog

1. Log in bij Blogger.
  2. Zoek de Volgers-gadget op de blog die je wilt volgen.
  3. Klik op Volgen.
  4. Klik op Volgen in het venster dat wordt weergegeven.
Via het Blogger-dashboard
  1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Leeslijst Bladwijzer.
  3. Klik rechtsboven op Leeslijst beheren Bewerken.
  4. Klik op Toevoegen.
  5. Typ de URL van de blog die je wilt volgen.
  6. Klik op Volgende.
  7. Geef aan of je blogs openbaar of anoniem wilt volgen.
  8. Klik op Volgen.

Een blog niet meer volgen

Via het Blogger-dashboard
  1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Leeslijst Bladwijzer.
  3. Klik rechtsboven op Bewerken Bewerken.
  4. Klik naast de blog die je wilt verwijderen op Verwijderen Verwijderen .
Via de Volgers-gadget van de blog
  1. Log in bij Blogger.
  2. Zoek de Volgers-gadget op de blog die je niet meer wilt volgen.
  3. Klik op Niet meer volgen.
  4. Klik op Niet meer volgen in het venster dat wordt weergegeven.

Lezers jouw blog laten volgen

Voeg de Volgers-gadget toe zodat anderen je blog kunnen volgen:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Kies de blog die je wilt updaten.
  4. Klik op Indeling in het menu aan de linkerkant.
  5. Kies waar je de Volgers-gadget wilt toevoegen.
  6. Klik op Een gadget toevoegen.
  7. Klik in het venster dat wordt weergegeven op Meer Google Gadgets.
  8. Zoek Volgers en klik op Toevoegen Toevoegen.
  9. Kies je instellingen.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Klik rechtsonder op Opslaan Opslaan om de indeling op te slaan.

Veelgestelde vragen

Welk profiel wordt gebruikt als ik een blog openbaar volg?

Je Google-profiel wordt weergegeven op iedere blog die je openbaar volgt. Je kunt je Google-profiel wijzigen wanneer je maar wilt.

Houd rekening met het volgende:

• Als je een blog anoniem volgt met je Blogger-profiel of een ander profiel en je besluit de blog openbaar te gaan volgen, wordt je Google-profiel, maar niet je Blogger-profiel of een ander profiel weergegeven.
  • Blogs die je openbaar volgt met je Blogger-profiel of een ander profiel, gebruiken nog steeds het profiel dat je gebruikte toen je begon met het volgen van de blogs.

Hoe kan ik volgers van mijn blog blokkeren?

Als je wilt voorkomen dat iemand je volgt, kun je het volgende doen:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven naast de naam van je blog op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Kies de blog waaraan je wilt werken.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Statistieken Statistieken.
  5. Klik bovenaan naast Volgers op het getal.
  6. Zoek de volger die je wilt blokkeren en klik op Blokkeren.
    • Als je post op je blog, ontvangen geblokkeerde volgers geen updates meer.

Opmerking: Ook als je iemand blokkeert zodat die persoon je blog niet meer kan volgen, kan hij of zij nog steeds naar de URL van je blog gaan en je blog lezen en hierop reageren.