Luettavien blogien hallinta

Voit lukea suosikkiblogiesi uusimmat tekstit lisäämällä blogit Bloggerin hallintapaneelin lukuluetteloon.

Blogin lukeminen

Blogin Lukijat-widgetistä
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Etsi Lukijat-widget blogista, jota haluat alkaa lukea.
  3. Valitse Lue.
  4. Valitse avautuvassa ikkunassa Lue.

Huom. Jos luet blogia Lukijat-widgetin kautta, Google-profiilisi, joka sisältää nimesi ja profiilikuvasi, näkyy julkisesti blogin lukijana. Voit muuttaa Google-profiiliasi milloin tahansa. Jos haluat lukea blogia nimettömänä, seuraa sitä Bloggerin hallintapaneelin tai Asetukset-valikon kautta.

Bloggerin hallintapaneelista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse Lukuluettelo-kohdassa Lisää.
  3. Kirjoita luettavaksi lisättävän blogin URL-osoite. Lisää enemmän blogeja valitsemalla +Lisää.
  4. Valitse Lue.
Asetukset-valikosta
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa Lukuluettelo-kohdassa Asetukset Asetukset.
  3. Klikkaa Lisää.
  4. Kirjoita luettavaksi lisättävän blogin URL-osoite. Jos haluat lisätä useamman kuin yhden blogin, klikkaa Lisää toinen ja kirjoita blogin URL-osoite.
  5. Klikkaa Seuraava.
  6. Valitse, haluatko lukea julkisesti vai nimettömänä.
  7. Valitse Lue.

Huom. Jos luet blogia julkisesti, Google-profiilisi, joka sisältää nimesi ja profiilikuvasi, näkyvät blogissa. Voit muuttaa Google-profiiliasi milloin tahansa.

Blogin lukeminen julkisesti tai nimettömänä

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa Lukuluettelo-kohdan oikeassa reunassa Asetukset Asetukset.
  3. Valitse muokattavan blogin vieressä lukeminen julkisesti tai nimettömänä.

Blogin lukemisen lopettaminen

Bloggerin hallintapaneelista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa Lukuluettelo-kohdan oikeassa reunassa Asetukset asetukset.
  3. Klikkaa poistettavan blogin kohdalla Poista .
Blogin Lukijat-widgetistä
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Etsi Lukijat-widget blogista, jota et halua enää lukea.
  3. Valitse Lopeta seuraaminen.
  4. Valitse avautuvassa ikkunassa Lopeta seuraaminen.

Blogin lukemisen salliminen

Jos haluat lukijoiden seuraavan blogiasi, voit lisätä Lukijat-widgetin seuraavasti:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse päivitettävä blogi.
  3. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu > Lisää gadget.
  4. Valitse avautuvassa ikkunassa Muita laajennuksia.
  5. Etsi Lukijat ja valitse Lisää .
  6. Määritä asetukset ja valitse Tallenna.
  7. Valitse oikeassa ylänurkassa Tallenna asettelu.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä profiilia käytetään, kun luen blogia julkisesti?

Google-profiilisi näkyy kaikissa blogeissa, joita luet julkisesti. Voit muuttaa Google-profiiliasi milloin tahansa.

Muista seuraavat asiat:

• Jos luet blogia nimettömänä Blogger-profiilin tai muun profiilin kautta ja päätät lukea sitä julkisesti, jatkossa blogissa näkyy Google-profiilisi, ei Blogger-profiili tai muu profiili.
  • Blogeissa, joita olet lukenut julkisesti Blogger-profiilin tai muun profiilin kautta, käytetään edelleen sitä profiilia, jonka kautta aloit lukea niitä.
Kuinka voin estää henkilöä olemasta blogini lukija?

Voit estää henkilöä olemasta blogisi lukija:

1. Valitse Bloggerin hallintapaneelissa Lukijat.
  2. Klikkaa lukijoiden lukumäärää sen blogin nimen kohdalla, jonka lukemisen haluat estää.
  3. Etsi lukija, jonka haluat estää, ja valitse Estä. Jatkossa hän ei enää saa ilmoitusta, kun julkaiset sisältöä blogissasi.

Huom. Vaikka estät lukijan, hän voi silti edelleen lukea ja kommentoida blogiasi.