Luettavien blogien hallinta

Voit lukea suosikkiblogiesi uusimmat tekstit lisäämällä blogit Bloggerin hallintapaneelin lukuluetteloon.

Blogin lukeminen

Jos luet blogia Lukijat-gadgetin kautta, nimesi ja profiilikuvasi sisältävä Google-profiilisi näkyy julkisesti blogin lukijana. Voit muuttaa Google-profiiliasi milloin tahansa. Jos haluat lukea blogia nimettömänä, lue blogia Bloggerin hallintapaneelin tai Asetukset-valikon kautta.

Blogin lukeminen Lukijat-gadgetista

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Etsi Lukijat-gadget blogista, jota haluat alkaa lukea.
  3. Valitse Lue.
  4. Valitse avautuvasta ikkunasta Lue.
Blogin lukeminen Bloggerin hallintapaneelista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Lukuluettelo Kirjanmerkki.
  3. Valitse oikeasta ylänurkasta Muokkaa .
  4. Valitse Lisää.
  5. Kirjoita luettavaksi lisättävän blogin URL-osoite.
  6. Klikkaa Seuraava.
  7. Valitse, haluatko lukea julkisesti vai nimettömänä.
  8. Valitse Lue.

Blogin lukeminen julkisesti tai nimettömänä

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Lukuluettelo Kirjanmerkki.
  3. Valitse oikeasta ylänurkasta Muokkaa .
  4. Valitse luettavan blogin vieressä lukeminen julkisesti tai nimettömänä.

Blogin lukemisen lopettaminen

Bloggerin hallintapaneelista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Lukuluettelo Kirjanmerkki.
  3. Valitse oikeasta ylänurkasta Muokkaa .
  4. Klikkaa poistettavan blogin kohdalta Poista Poista.
Blogin Lukijat-gadgetista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Etsi Lukijat-gadget blogista, jonka lukemisen haluat lopettaa.
  3. Valitse Lopeta seuraaminen.
  4. Valitse avautuvassa ikkunassa Lopeta seuraaminen.

Blogin lukemisen salliminen

Jos haluat lukijoiden seuraavan blogiasi, voit lisätä Lukijat-gadgetin seuraavasti:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse päivitettävä blogi.
  4. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu.
  5. Valitse sijainti, johon haluat lisätä Lukijat-gadgetin.
  6. Valitse Lisää gadget.
  7. Valitse avautuvassa ikkunassa Muita laajennuksia.
  8. Etsi Lukijat-gadget ja valitse Lisää Lisää.
  9. Valitse asetukset.
  10. Valitse Tallenna.
  11. Valitse oikeassa ylänurkassa Tallenna asettelu.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä profiilia käytetään, kun luen blogia julkisesti?

Google-profiilisi näkyy kaikissa blogeissa, joita luet julkisesti. Voit muuttaa Google-profiiliasi milloin tahansa.

Muistettavaa:

• Jos luet blogia nimettömänä Blogger-profiilin tai muun profiilin kautta ja päätät lukea sitä julkisesti, jatkossa blogissa näkyy Google-profiilisi, ei Blogger-profiili tai muu profiili.
  • Blogeissa, joita olet lukenut julkisesti Blogger-profiilin tai muun profiilin kautta, käytetään edelleen sitä profiilia, jonka kautta aloit lukea niitä.

Kuinka voin estää henkilöä olemasta blogini lukija?

Voit estää henkilöä olemasta blogisi lukija:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmasta ylänurkasta blogin nimen vieressä olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse blogi.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot Tilastot.
  5. Klikkaa oikealla lukumäärän vieressä Lukijat.
  6. Etsi lukija, jonka haluat estää, ja valitse Estä. Jatkossa hän ei enää saa ilmoitusta, kun julkaiset sisältöä blogissasi.

Huom. Vaikka estät henkilöä kuulumasta blogisi lukijoihin, hän voi edelleen lukea ja kommentoida blogiasi blogin URL-osoitteen kautta.