Luettavien blogien hallinta

Voit lukea suosikkiblogiesi uusimmat tekstit lisäämällä blogit Bloggerin hallintapaneelin lukuluetteloon.

Blogin lukeminen

Blogin Lukijat-gadgetista

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Etsi Lukijat-gadget blogista, jota haluat alkaa lukea.
  3. Valitse Lue.
  4. Valitse avautuvassa ikkunassa Lue.

Huom. Jos luet blogia Lukijat-gadgetin kautta, Google-profiilisi, joka sisältää nimesi ja profiilikuvasi, näkyy julkisesti blogin lukijana. Voit muuttaa Google-profiiliasi milloin tahansa. Jos haluat lukea blogia nimettömänä, lue blogia Bloggerin hallintapaneelin tai Asetukset-valikon kautta.

Bloggerin hallintapaneelista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmassa valikossa Lukuluettelo Kirjanmerkki.
  3. Valitse oikeassa ylänurkassa Muokkaa .
  4. Valitse Lisää.
  5. Kirjoita luettavaksi lisättävän blogin URL-osoite.
  6. Klikkaa Seuraava.
  7. Valitse, haluatko lukea julkisesti vai nimettömänä.
  8. Valitse Lue.

Huom. Jos luet blogia julkisesti, Google-profiilisi, joka sisältää nimesi ja profiilikuvasi, näkyvät blogissa. Voit muuttaa Google-profiiliasi milloin tahansa.

Blogin lukeminen julkisesti tai nimettömänä

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmassa valikossa Lukuluettelo Kirjanmerkki.
  3. Valitse oikeassa ylänurkassa Muokkaa .
  4. Valitse luettavan blogin vieressä lukeminen julkisesti tai nimettömänä.

Blogin lukemisen lopettaminen

Bloggerin hallintapaneelista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmassa valikossa Lukuluettelo Kirjanmerkki.
  3. Valitse oikeassa ylänurkassa Muokkaa .
  4. Klikkaa poistettavan blogin kohdalla Poista Poista.
Blogin Lukijat-gadgetista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Etsi Lukijat-gadget blogista, jonka lukemisen haluat lopettaa.
  3. Valitse Lopeta seuraaminen.
  4. Valitse avautuvassa ikkunassa Lopeta seuraaminen.

Blogin lukemisen salliminen

Jos haluat lukijoiden seuraavan blogiasi, voit lisätä Lukijat-gadgetin seuraavasti:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse päivitettävä blogi.
  3. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu.
  4. Valitse sijainti, johon haluat lisätä Lukijat-gadgetin.
  5. Valitse Lisää gadget.
  6. Valitse avautuvassa ikkunassa Muita laajennuksia.
  7. Etsi Lukijat-gadget ja valitse Lisää Lisää.
  8. Valitse asetukset.
  9. Valitse Tallenna.
  10. Valitse oikeassa ylänurkassa Tallenna asettelu.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä profiilia käytetään, kun luen blogia julkisesti?

Google-profiilisi näkyy kaikissa blogeissa, joita luet julkisesti. Voit muuttaa Google-profiiliasi milloin tahansa.

Muistettavaa:

• Jos luet blogia nimettömänä Blogger-profiilin tai muun profiilin kautta ja päätät lukea sitä julkisesti, jatkossa blogissa näkyy Google-profiilisi, ei Blogger-profiili tai muu profiili.
  • Blogeissa, joita olet lukenut julkisesti Blogger-profiilin tai muun profiilin kautta, käytetään edelleen sitä profiilia, jonka kautta aloit lukea niitä.

Kuinka voin estää henkilöä olemasta blogini lukija?

Voit estää henkilöä olemasta blogisi lukija:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa ylänurkassa, blogin nimen vieressä olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse blogi.
  4. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Tilastot Tilastot.
  5. Klikkaa oikealla lukumäärän vieressä Lukijat.
  6. Etsi lukija, jonka haluat estää, ja valitse Estä. Jatkossa hän ei enää saa ilmoitusta, kun julkaiset sisältöä blogissasi.

Huom. Vaikka estät henkilöä kuulumasta blogisi lukijoihin, hän voi edelleen lukea ja kommentoida blogiasi blogin URL-osoitteen kautta.