Analytics gebruiken met Blogger

Gebruik Analytics om te achterhalen waar lezers vandaan komen en wat ze bekijken op je blog.

Stap 1: aanmelden voor Analytics

1. Meld je aan voor een Analytics-account.
  2. Zoek je Analytics-tracking-ID op.

Stap 2: Analytics-tracking toevoegen

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  3. Klik op de blog die je wilt analyseren.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en dan Overig.
  5. Typ onder 'Google Analytics' de Analytics-tracking-ID. Gebruik hiervoor deze notatie: UA-XXXXX-XX.
  6. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen opslaan.

Het kan tot 24 uur duren voordat er gegevens worden weergegeven in Analytics.

Meer informatie over Analytics

Bekijk meer informatie over het gebruik van Analytics.