AdSensen ottaminen käyttöön blogissa

Voit ansaita rahaa blogillasi ottamalla käyttöön AdSense-palvelun. AdSense on Googlen sisältöön kohdistettu mainontaohjelma. Jos käytät AdSensea, osuvia mainoksia näytetään automaattisesti kirjoituksesi aiheen perusteella. Jos esimerkiksi bloggaat jalkapallosta, saatat nähdä kirjoituksesi vieressä mainoksen jalkapallojoukkueen kausilipuista. Jos kirjoitat maalaamisesta, saatat nähdä mainoksia maalaustarvikkeista.

AdSensen ottaminen käyttöön blogissa

1. Klikkaa Tulot-välilehteä hallintapaneelin avattavassa valikossa.
  2. Avattavan valikon Tulot-välilehti
  3. Tämän jälkeen avautuu AdSensen yleiskatsaussivu. Jos et ole vielä ottanut AdSensea käyttöön, valitse Ota AdSense käyttöön.

Ota AdSense käyttöön -painiketta ei voi klikata
    Jos Ota AdSense käyttöön -painike näkyy harmaana ja näet ilmoituksen Blogisi ei tällä hetkellä vastaa AdSensen vaatimuksia, et voi vielä ottaa AdSensea käyttöön blogissasi. AdSensen käyttämiseksi blogien on täytettävä tietyt laatu- ja sisältöstandardit. Varmista AdSensen kelpoisuusluettelosta, että blogisi täyttää AdSensen käytölle määritetyt säännöt. Jatka bloggaamista ja palaa tarkistamaan, täyttääkö blogisi AdSensen käytölle määritetyt vaatimukset.
  4. Valitse, haluatko käyttää AdSensea Google-tilillä, johon olet kirjautunut vai haluatko luoda uuden Google-tilin.

5. Täytä hakemuslomake, tarkista antamasi tiedot ja hyväksy sen jälkeen käyttöehdot.

Blogissasi ei näytetä mainoksia, ennen kuin hakemuksesi on hyväksytty. Kun olet saanut vahvistuksen hakemuksesi hyväksymisestä, voit hallita mainosten näyttämistä blogissasi määrittämällä Tulot-välilehden asetuksia milloin tahansa. Voit määrittää, näytetäänkö mainoksia vai ei ja missä osissa blogiasi niitä näytetään (sivupalkissa ja teksteissä, vain sivupalkissa tai vain teksteissä), jos käytät perinteisiä malleja. Jos käytät dynaamisia näkymiä, voit ohittaa tämän vaiheen, koska mainosten sijoittelu on jo optimoitu dynaamisille näkymille.

Lisätietoja rahan ansaitsemisesta blogin avulla on kohdissa Tietoja Bloggerin Tulot-välilehdestä ja Tietoja AdSensen käyttämisestä blogissasi.