Blogin ulkoasun HTML-koodin muokkaaminen

Jos haluat vaikuttaa blogisi muotoiluun enemmän, voit muuttaa helposti sen HTML-koodia:

1. Siirry Bloggerin hallintapaneeliin.
  2. Klikkaa harmaan viestiluettelokuvakkeen vieressä olevaa avattavaa valikkoa ja valitse Malli.
  3. Klikkaa Livenä blogissa -näkymän alapuolella olevaa Muokkaa HTML-koodia -painiketta.
Vinkki: Voit muuttaa blogin ulkoasua myös käsittelemättä koodia itse. Tutustu Bloggerin mallin suunnittelutyökaluun, jolla voit luoda ja ottaa käyttöön omia tai muiden käyttäjien tekemiä ulkoasuja.

Tässä joitakin koodin muokkaamiseen liittyviä vinkkejä:

Tallenna aluksi kopio. Ennen kuin alat muokata koodia, suosittelemme, että lataat kopion mallistasi. Jos et ole tyytyväinen tekemiisi muutoksiin, voit palauttaa alkuperäisen version helposti ladatun kopion avulla.

Bloggerin koodin perusteet. Bloggerissa käytetään normaalin HTML- ja CSS-koodin lisäksi myös useita omia tunnisteita. Tutustu Bloggerin sivuelementtitunnisteisiin ja kirjasin- ja väritunnisteisiin, ennen kuin aloitat.

Etsi sivuelementtien koodi. Jotta koodin lukeminen olisi helpompaa, kukin sivuelementti näkyy oletuksena koodissa yksirivisenä paikkamerkkinä, jonka asetuksia voi muokata Ulkoasu-välilehden graafisessa käyttöliittymässä. Näet sivuelementin koodin kokonaisuudessaan, kun klikkaat yksirivisen paikkamerkin vasemmalla puolella sijaitsevia avautuvia nuolia. Samalla saat tietoja myös elementtien widget-mallitunnisteista.

Tee muutokset CSS-koodiin työkalumme avulla. Jos haluat tehdä merkittäviä muutoksia tyyliin, voit lisätä blogiisi omia CSS-tyylitiedostoja mallin suunnittelutyökalun avulla. Jos tarvitset lisätietoja CSS:stä, tutustu tähän CSS:n esittelyyn.