Marknadsför din blogg

Dags att skaffa läsare? Tipsen nedan hjälper dig att sprida budskapet om din blogg.

Anslut din blogg till Google+. Anslut din Blogger-profil till Google+ när du vill dra nytta av automatisk delning, få kontakt med andra bloggare på Google+ samt ta del av nya funktioner som utformats för att hjälpa dig få fler personer som följer bloggen. Läs mer om vad det innebär att ansluta Blogger-profilen till Google+.

Skriv högkvalitativt innehåll och gör det bra. Ingen vill läsa dålig text och grammatiska misstag.

Tänk på sökmotorerna. Utnyttja Bloggers sökinställningar så att du gör det enklare för dem som letar efter ditt innehåll.

Aktivera funktionen Skicka det här inlägget med e-post. Om du använder Skicka det här inlägget med e-post i bloggen kan andra vidarebefordra dina inlägg till vänner. Detta har kanske inte en omedelbar effekt på webbplatsstatistiken, men det gör att andra kan publicera bloggen åt dig.

Aktivera webbplatsfeed. När andra prenumererar på din webbplatsfeed ökar sannolikheten för att de läser dina inlägg.

Lägga till bloggen i Bloggers listor. När du lägger till bloggen i listorna visas den i Nästa blogg, Senast uppdaterade och på andra ställen. Det är som att du väljer att ta emot trafik.

Publicera regelbundna uppdateringar. Ju mer du bloggar, desto mer trafik får du.

Tänk på målgruppen. Ett bra sätt att bygga upp en målgrupp är att vända sig till en särskild grupp. När du tänker på målgruppen blir dina texter mer fokuserade. Fokus bidrar starkt till att få besökarna att komma tillbaka.

Placera bloggens webbadress i din e-postsignatur. Tänk på hur många vidarebefordrade e-postmeddelanden du har sett och föreställ dig möjligheterna.

Skicka adressen till sökwebbplatser och kataloger för bloggar. Andra söker efter blogginnehåll på Technorati varje dag. Finns du på deras lista? Det borde du. Skicka bloggens webbadress till Technorati, Daypop, Popdex och andra liknande webbplatser som du stöter på.

Kommentera aktivt. Varför inte kommentera en blogg du gillar? På så sätt kan andra som läser och är intresserade av kommentaren klicka sig tillbaka till din profil och titta närmare på dina bloggar.

Ställ in bloggen på att skicka ping. När den här inställningen har aktiverats inkluderas bloggen i olika listor av typen "senast uppdaterade" på webben samt i andra bloggrelaterade tjänster.