Ta bort din blogg

Om du tar bort din blogg är den inte längre tillgänglig online och den tas bort permanent från din blogglista i Bloggers översikt. Så här tar du bort bloggen:

1. Logga in på blogger.com och öppna Bloggers översikt.
  2. Bredvid den blogg du vill ta bort klickar du på rullgardinsmenyn till höger om den grå ikonen för inläggslistanBlogger post list icon & drop-down.
  3. Välj Inställningar.
  4. Klicka på Övrigt (under Inställningar) till vänster på sidan the left side of the page.
  5. Överst på sidan under Bloggverktyg klickar du på Ta bort blogg.
  6. Klicka på Ta bort den här bloggen.

Namnet på den borttagna bloggen kommer att visas i avsnittet Borttagna bloggar en kort stund efter att du har tagit bort bloggen. Under den här perioden kan du klicka på Borttagna bloggar till vänster i Bloggers översikt. Då visas namnen på de bloggar du nyss tagit bort.

Deleted blogs in dashboard

Läs mer

Spara en kopia innan du tar bort

Om du vill spara en kopia av bloggen innan du tar bort den, exporterar du bloggen innan du klickar på Ta bort den här bloggen -knappen. Bloggen lagras som en Blogger-exportfil (.xml) som kan sparas som en säkerhetskopia på hårddisken eller importeras till en annan blogg. Läs mer om att exportera och importera bloggar.

Bloggen är fortfarande online efter att den tagits bort

Det finns flera vanliga orsaker till en blogg inte försvinner direkt efter att den tagits bort. Här är några möjliga lösningar:

Ta bort en blogg som du inte äger

Det är enbart en bloggadministratör som kan ta bort en blogg. Om du inte är bloggadministratör och vill ta bort en blogg från internet läser du om alternativen för att ta bort innehåll från någon annans webbpats.

Om du är bloggskribent kan du ta bort dig från en blogg. Bloggen visas inte längre i översikten och du kan inte göra inlägg i bloggen. Så här tar du bort dig själv från en blogg:

1. Logga in på blogger.com.
  2. Bredvid den specifika bloggen klickar du på listrutan till höger om den grå ikonen för inläggslistanBlogger post list icon & drop-down.
  3. Välj Inställningar.
  4. Klicka på Ta bort dig själv från den här bloggen i avsnittet Behörigheter.
  5. Klicka på OK.

Läs mer om skribenter och administratörer.

Återställa en borttagen blogg

Om du har råkat ta bort din blogg av misstag och vill ha den tillbaka kan du göra det under en kort tid efter att du raderat den.

Låt säga att du har fem bloggar om mat. Du har slutat med godis och bestämmer dig för att ta bort bloggen "Desserter", men efter en vecka inser du att du inte är riktigt redo för en sådan uppoffring. Så här återställer du den borttagna bloggen "Desserter":

1. Logga in på blogger.com och öppna Bloggers översikt.
  2. Klicka på Borttagna bloggar till vänster. (Om du inte har tagit bort någon blogg nyss visas inte det här alternativet.)
  3. Din borttagna blogg "Desserter" visas igen i översikten. Klicka på Ångra borttagning av den här bloggen.