Je profiel wijzigen op Blogger

Je kunt informatie over jezelf met je lezers delen via je Blogger- of Google+ profiel.

Je profiel kiezen

Je kunt je Google+ profiel gebruiken of een specifiek Blogger-profiel maken:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Gebruikersinstellingen.
  3. Kies een profieltype onder Algemeen naast Gebruikersprofiel:
    • Blogger
    • Google+
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen opslaan.

Opmerking: Je kunt maar één profiel gebruiken voor alle blogs waaraan je bijdraagt.

Een Google+ profiel gebruiken op Blogger

Wat er gebeurt wanneer je een Google+ profiel gebruikt op Blogger

• Overschakelen naar een Google+ profiel heeft invloed op al je blogs.
  • Nadat je bent overgeschakeld heb je 30 dagen de tijd om terug te schakelen naar je Blogger-profiel.
  • Na 30 dagen wordt je Blogger-profiel verwijderd en moet je een nieuw Blogger-profiel maken (als je weer een Blogger-profiel wilt).
  • De gegevens uit je Blogger-profiel worden niet in je Google+ profiel weergegeven.
  • Google+ profielen zijn openbaar, maar je kunt wel aangeven of je profiel mag worden gevonden door een zoekmachine.
  • Als je een Google+ profiel gebruikt, verandert je naam op je blog in de naam die je in je Google+ profiel gebruikt en wordt hierin gelinkt naar je Google+ profiel.
  • Bij eerdere reacties wordt de naam uit je Blogger-profiel nog steeds weergegeven.

Je Google+ profiel bewerken

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op je profielfoto en vervolgens op Google+ profiel.
  3. Bewerk je Google+ profiel.

Google+ voor je blog beheren.

Een Blogger-specifiek profiel gebruiken

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Gebruikersinstellingen.
  3. Kies Blogger onder Algemeen naast Gebruikersprofiel.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen opslaan.

Je Blogger-profiel bewerken

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Gebruikersinstellingen.
  3. Ga naar Algemeen en klik naast Gebruikersprofiel en onder Blogger op Bewerken.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  5. Klik op Profiel opslaan.

Je profiel op je blog weergeven

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in de linkerbovenhoek naast de naam van je blog op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Kies de blog die je wilt updaten.
  4. Klik op Indeling in het menu aan de linkerkant.
  5. Kies waar op de pagina je je profiel wilt weergeven en klik op Een gadget toevoegen.
  6. Kies een profielgadget:
    • Met de gadget Google+ badge wordt je Google+ profiel weergegeven.
    • Met de gadget Profiel wordt je Blogger-profiel of Google+ profiel weergegeven, afhankelijk van het profiel dat je hebt geselecteerd om bij te dragen aan blogs.
  7. Klik op Toevoegen Toevoegen naast de gewenste gadget.
  8. Kies je instellingen.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Klik in de rechterbovenhoek op Indeling opslaan.