Auta ihmisiä löytämään blogisi hakukoneilla

Näin voit auttaa ihmisiä löytämään blogisi helpommin hakukoneilla (esim. Google ja Bing):

• Lisää blogisi hakukoneiden luetteloon.
  • Käytä avainsanoja sivustosi kaikissa osissa, jotta blogisi näkyisi ylempänä hakutuloksissa.

Blogin lisääminen hakukoneiden luetteloon

Näin sallit blogisi näkymisen hakukoneille:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi, jonka haluat lisätä luetteloon.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  4. Laita Tietosuoja-kohdasta päälle Näkyy hakukoneille.

Vinkkejä blogin hakukoneoptimointiin (SEO)

Voit käyttää postausten ja sivujen otsikoissa ja teksteissä sopivia avainsanoja. Voit myös määrittää hakukoneille, mitkä sivut, postaukset ja linkit haluat jättää hakutulosten ulkopuolelle.

Avainsanojen lisääminen postausten ja sivujen otsikoihin

Voit parantaa postausten ja sivujen näkymistä hakutuloksissa:

• Sisällytä avainsanoja, jotka kuvaavat sitä, mistä postauksessa tai sivulla on kyse.
  • Pyri luomaan otsikoita, joissa on enintään 60 merkkiä. Lyhyet ja ytimekkäät otsikot ovat miellyttäviä lukea eivätkä katkea kesken.

Otsikoiden lisääminen

Voit kertoa hakukoneille postauksesi aiheen käyttämällä otsikoita (esim. H1, H2 ja H3). Voit lisätä otsikoita näin:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi, johon haluat lisätä otsikoita.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Tekstit.
  4. Klikkaa muokattavan postauksen otsikkoa.
  5. Korosta teksti, jota haluat käyttää otsikkona.
  6. Klikkaa valikosta Kappale Valikko.
  7. Valitse haluamasi otsikkotyyppi.

Kuvien määrittäminen haettaviksi

Voit tehdä kuvistasi hauilla löytyviä ja kaikille näkyviä lisäämällä niihin lyhyen kuvauksen, vaihtoehtoisen tekstin tai otsikon:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi.
  3. Lisää postaukseen kuva ja klikkaa sitä.
  4. Klikkaa Muokkaa Muokkaa.
  5. Tekstikentässä:
    • alt-osio: Lisää pitkä kuvaus.
    • title-osio: Lisää lyhyt kuvaus.
  6. Valitse Päivitä.

Sivujen piilottaminen hakukoneilta

Tärkeää: Voit piilottaa postaukset ja sivut, jotka vastaavat valitsemiasi tageja. Voit estää tietyt postaukset laittamalla tekstieditorin asetusten Omat robottitagit ‑kohdasta päälle Ei indeksointia.

Voit piilottaa tietyt sivut tai postaukset, joita et halua hakukoneiden löytävän. Sivujen piilottaminen:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi.
  3. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  4. Laita Indeksointirobotit ja indeksointi ‑kohdasta päälle Ota yksilöidyt robottiotsikkotagit käyttöön.
  5. Valitse Etusivun tagit, Sivujen arkistoinnin ja haun tagit tai Postausten ja sivujen tagit.

Kiellä hakukoneita seuraamasta tiettyjä linkkejä

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Tekstit.
  4. Klikkaa postausta, jonka haluat piilottaa.
  5. Klikkaa yläreunasta Linkki Lisää linkki ja sitten Luo URL-osoite tai muokkaa sitä.
  6. Merkitse Lisää attribuutti "rel=nofollow" ‑kohdan vieressä oleva ruutu valituksi.
  7. Valitse OK.

URL-osoitteen muuttaminen tai uudelleenohjaaminen

URL-osoitteiden muokkaaminen

Voit tehdä postauksistasi miellyttävämpiä lukea ja auttaa hakukoneita ymmärtämään, mistä niissä on kyse, muokkaamalla postaustesi URL-osoitteita:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta päivitettävä blogi.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Tekstit ja sitten Uusi postaus Uusi postaus.
  4. Valitse oikealta Postausasetukset-kohdasta Pysyvä linkki.
  5. Valitse Oma pysyvä linkki ja kirjoita URL-osoite, jota haluat käyttää.
  6. Klikkaa Julkaise tai Tallenna.

URL-osoitteen uudelleenohjauksen luominen

Voit uudelleenohjata blogisi URL-osoitteita uusiin postauksiin tai uusille sivuille:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  4. Klikkaa Virheet ja uudelleenohjaukset ‑kohdasta Omat uudelleenohjaukset ja sitten valitse Lisää.
  5. Lisää poistettu URL-osoite ja URL-osoite, johon haluat ohjata lukijat.
    • Jos alkuperäinen artikkeli on poistettu, laita päälle Pysyvä.
  6. Klikkaa OK ja sitten Tallenna.