Helpota blogin löytämistä hakukoneella

Seuraavilla menetelmillä voit helpottaa blogin löytämistä hakukoneilla, kuten Googlella ja Bingillä:

• Antamalla hakukoneille lupa löytää blogisi.
  • Käyttämällä sivulla avainsanoja, jolloin se näkyy korkeammalla hakutuloksissa.

Blogin lisääminen hakukoneiden luetteloon

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa päivitettävää blogia.
  3. Valitse vasemmassa valikossa Asetuksetja sittenPerus.
  4. Klikkaa perusasetuksissa Tietosuojan vieressä Muokkaa.
  5. Valitse Kyllä seuraaviin:
    • Lisätäänkö blogisi luetteloomme?
    • Annetaanko hakukoneiden löytää blogisi?
  6. Valitse Tallenna muutokset.

Vinkkejä blogin hakukoneoptimointiin (SEO)

Voit käyttää blogiviestin ja ‑sivujen otsikoissa ja teksteissä sopivia avainsanoja. Voit myös määrittää hakukoneille, mitkä sivut, viestit ja linkit haluat jättää hakutulosten ulkopuolelle.

Avainsanojen lisääminen viesteihin ja viestien otsikoihin

Viestit ja sivut näkyvät korkeammalla hakutuloksissa, jos

• sisällytät avainsanoja, joista ilmenee, mistä viestissä tai sivulla on kyse.
  • pidät otsikot alle 60 merkin pituisina. Lyhyt ja ytimeikäs otsikko on lukijalle miellyttävämpi, ja lisäksi se mahtuu hakutulokseen kokonaan.

Ylätunnisteiden lisääminen

Kerro hakukoneille blogiviestisi aihe käyttämällä otsikoita (H1, H2, H3 jne.).

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, johon haluat tehdä muutoksia.
  3. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Tekstit.
  4. Valitse muokattava blogiviesti ja klikkaa Muokkaa.
  5. Korosta teksti, jota haluat käyttää otsikkona.
  6. Klikkaa valikkopalkissa Normaali-sanan vieressä alanuolta Alanuoli.
  7. Valitse haluamasi otsikon tyyppi.

Kuvien määrittäminen haettaviksi

Voit määrittää kuvat haettaviksi ja käyttökelpoisiksi näkövammaisille lisäämällä kuviin lyhyen kuvauksen (ns. vaihtoehtoinen teksti) ja otsikon.

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, johon haluat tehdä muutoksia.
  3. Lisää kuva tekstiisi ja klikkaa sitä.
  4. Valitse Ominaisuudet.
  5. Kirjoita tekstikenttään yksityiskohtainen kuvaus Vaihtoehtoinen teksti ‑laatikkoon ja lyhyt kuvaus Otsikkoteksti-laatikkoon.
  6. Klikkaa OK.

Sivujen piilottaminen hakukoneilta

Voit piilottaa sivut ja tekstit, joita et halua hakukoneiden löytävän.

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, johon haluat tehdä muutoksia.
  3. Valitse vasemmassa valikossa Asetuksetja sittenHakuasetukset.
  4. Valitse Hakurobotit ja indeksointi ‑osion Räätälöidyt robottiotsikkotagit ‑kohdassa Muokkaa.
  5. Valitse Kyllä.
  6. Valitse noindex.
  7. Klikkaa Tallenna muutokset.

Lue lisätietoja robots.txt-määrityksestä.

Kiellä hakukoneita seuraamasta tiettyjä linkkejä

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, johon haluat tehdä muutoksia.
  3. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Tekstit.
  4. Klikkaa blogitekstiä, jonka haluat piilottaa.
  5. Valitse valikkopalkissa Linkki.
  6. Valitse Lisää attribuutti rel=nofollow.
  7. Klikkaa OK.

URL-osoitteen muuttaminen tai uudelleenohjaaminen

URL-osoitteiden muokkaaminen

Voit muokata blogitekstien URL-osoitteita. Osoitteista tulee helppolukuisia, ja lisäksi selkeä osoite auttaa hakukoneita ymmärtämään tesktien aiheen.

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, jota haluat päivittää.
  3. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Tekstit.
  4. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa Uusi blogiteksti.
  5. Valitse oikealla olevassa Tekstin asetukset- tai Sivun asetukset ‑kentässä Pysyvä linkki.
  6. Valitse Oma pysyvä linkki.
  7. Anna URL-osoite, jota haluat käyttää.
  8. Valitse Valmis.

URL-osoitteen uudelleenohjaamisen luominen

Voit uudelleenohjata blogisi URL-osoitteita uusiin teksteihin tai uusille sivuille.

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, johon haluat tehdä muutoksia.
  3. Valitse vasemmassa valikossa Asetuksetja sittenHakuasetukset.
  4. Valitse Virheet ja uudelleenohjaukset ‑osiossa Omat uudelleenohjaukset ‑kohdan vieressä Muokkaa.
  5. Lisää poistettu URL-osoite ja URL-osoite, johon haluat ohjata lukijat. Jos poistit alkuperäisen kirjoituksen, valitse Pysyvä-valintaruutu.
  6. Valitse Tallenna.
  7. Valitse Tallenna muutokset.