De reacties op je blog beheren

Je kunt bepalen wie mogen reageren en wat voor soort reacties lezers kunnen achterlaten op je blogposts in Blogger. Er geldt geen limiet voor het aantal reacties op een blogpost.

Blogger-reacties beheren

Je instellingen voor Blogger-reacties opgeven:
  1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  3. Selecteer in het linkermenu Instellingen > Berichten, reacties en delen.
  4. Geef de plaats voor reacties op, wie op je berichten mogen reageren en eventuele andere instellingen:
    • Selecteer Ingesloten om jou of lezers toe te staan te reageren op andere reacties op het bericht.
    • Selecteer bij 'Wie kan reacties achterlaten?' Geregistreerde gebruiker om reacties met OpenID en andere accounts in te schakelen.
    • Kies hoe vaak je reacties wilt goedkeuren via 'Reacties beheren'.
    • Schakel Backlinks in om alle links naar je blogpost op internet weer te geven.
  5. Klik op Instellingen opslaan.

Je kunt instellingen voor reacties ook per bericht inschakelen in de berichteditor.

Een e-mailupdate ontvangen voor een specifieke discussie
  1. Ga naar de reactiediscussie.
  2. Klik op Volgen via e-mail.

Opmerking: Voor backlinks ontvang je geen e-mailupdate.

Reacties beheren

Schakel 'Reacties modereren' in om reacties te beoordelen voordat je ze publiceert.

Opmerking: Alleen beheerders kunnen reacties beheren.

Een reactie goedkeuren of verwijderen

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  3. Klik op Reacties > Wacht om te worden gemodereerd in het menu aan de linkerkant.
  4. Lees de reactie om deze vervolgens goed te keuren, te verwijderen of te markeren als spam.

Reacties publiceren of afwijzen vanuit je e-mail

Als je een e-mailadres opgeeft om reacties te beheren, ontvang je voor elke nieuwe reactie een e-mail.

Klik in de e-mail op Publiceren of Afwijzen.

Als je een reactie afwijst, wordt deze verwijderd.
Spamreacties verwijderen of markeren

Ook als een reactie al is gepubliceerd, kun je deze verwijderen of als spam markeren:

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  3. Klik op Reacties > Gepubliceerd in het menu aan de linkerkant.
  4. Klik onder de reactie op Verwijderen of Spam om deze naar je map met spam te verplaatsen.

Klik op Reacties > Spam om je reacties in de map met spam te beheren:

• Reacties die automatisch worden gemarkeerd als spam, worden naar deze map gestuurd.
  • Als je wilt dat een reactie op je blog wordt weergegeven, klik je op Geen spam.
Ongewenste reacties voorkomen

Als je wilt voorkomen dat geautomatiseerde software spam op je blog plaatst, kun je bezoekers vragen om een korte code in te voeren voordat ze een reactie kunnen plaatsen:

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  3. Klik in het linkermenu op Instellingen > Berichten, reacties en delen.
  4. Selecteer Ja bij 'Woordverificatie weergeven'.

Opmerking: Ook als deze instelling is uitgeschakeld, kan aan sommige bezoekers gevraagd worden een code in te voeren voordat ze een reactie kunnen plaatsen.

We voorkomen spam ook als volgt:
  1. We accepteren slechts vijf HTML-tags:
    • <a> (voor het maken van links)
    • <strong> en <b> (voor vetgedrukte tekst)
    • <em> en <i> (voor cursieve tekst)
  2. We passen de tag rel="nofollow" toe op alle links.

Google+ reacties beheren

Je kunt ook Google+ reacties gebruiken in Blogger. Meer informatie over het beheren van je Google+ reacties.