Het ontwerp van je blog wijzigen

Je kunt de indeling, het kleurenschema en andere elementen van je blog wijzigen.

Je blog wijzigen met gadgets

Met gadgets kun je bijvoorbeeld het archief van je blog weergeven, bloglabels in een lijst op elke pagina weergeven of je profiel op elke pagina plaatsen.

Een gadget toevoegen aan je blog
  1. Log in bij Blogger.
  2. Kies de blog die je wilt updaten.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Indeling.
  4. Klik op Een gadget toevoegen in het gedeelte waar je iets wilt toevoegen.
  5. Kies in het venster de gadget die je wilt toevoegen en klik op Toevoegen Toevoegen.
  6. Klik in de linkerbenedenhoek op Opslaan.
  7. Optioneel: Klik op Bewerken Bewerken om de instellingen voor een gadget te wijzigen.

Het ontwerp van je blog wijzigen met HTML of CSS

HTML gebruiken om het ontwerp van je blog te wijzigen
  1. Log in bij Blogger.
  2. Kies de blog die je wilt updaten.
  3. Klik op Thema in het menu aan de linkerkant.
  4. Klik onder 'Live op blog' op HTML bewerken.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  6. Klik op Thema opslaan.

Opmerking:

• Je kunt tags voor pagina-elementen gebruiken om aan te passen hoe verschillende secties van alle pagina's, zoals de voettekst of een zijbalk, eruitzien.
  • Met tags voor widgetsjablonen kun je de informatie aanpassen die wordt weergegeven op elke afzonderlijke pagina, bijvoorbeeld in de gadgets voor de zijbalk, paginakop en paginavoettekst.
CSS gebruiken om het ontwerp van je blog te wijzigen
  1. Log in bij Blogger.
  2. Kies de blog die je wilt updaten.
  3. Klik op Thema in het menu aan de linkerkant.
  4. Klik onder 'Live op blog' op Aanpassen.
  5. Klik in het menu aan de linkerkant op Geavanceerden vervolgensCSS toevoegen.
  6. Voeg je code toe.
  7. Klik in de rechterbovenhoek op Toepassen op blog.

Opmerking: Google maakt geen aanspraak op de eigendom van of controle over enige content die door een auteur wordt ingezonden, geplaatst of weergegeven op of via Google-services. Blogauteurs die code of widgets van derden toevoegen, doen dat op eigen risico.