Blogger-mallityökalu

Blogger-mallityökalu on uusi tapa muokata blogin ulkoasua helposti. Valittavana on useita malleja, kuvia, värejä ja sarakeasetteluita, joiden avulla voit tehdä blogista itsesi näköisen. Voit käyttää mallityökalua klikkaamalla harmaan Lähetä lista -kuvakkeen avattavaa valikkoa ja valitsemalla Malli-vaihtoehdon. Tämän jälkeen voit valita mallisi ja muokata sitä.

Kun kokeilet mallityökalua, näet valintojesi mukaisen blogin ulkoasun esikatselun. Voit siirtyä Blogger-mallityökalun hallintapaneelin ja esikatselun välillä klikkaamalla Laajenna esikatselu -valintanappia. Kun blogin ulkoasu on mielestäsi hyvä, voit ottaa muutokset käyttöön valitsemalla mallityökalun oikeassa yläkulmassa Käytä blogissa.

Pääset alkuun Blogger-mallityökalussa valitsemalla blogillesi jonkin ammattilaisten suunnittelemista malleista. Kukin malli näkyy isona pikkukuvana, jota klikkaamalla saat alle näkyviin mallin muunnelmia. Voit valita haluamasi muunnelman klikkaamalla. Huomaa, että uuden mallin klikkaaminen poistaa aiempaan malliin tehdyt muutokset.

Kun olet valinnut mallin, voit jatkaa blogin ulkoasun muokkaamista.

Mallin suunnittelutyökalussa esikatseltavasta mallista riippumatta näet aina blogin nykyisen mallin mallityökalun hallintapaneelissa olevassa Käytä blogissa -pikkukuvassa. Voit myös palauttaa mallityökalussa olevan mallin blogissa tällä hetkellä käytettävissä olevaan malliin klikkaamalla pikkukuvaa.

Tausta

Vaikka olisit valinnut mallin, voit silti muokata sen ulkoasua. Blogger-mallityökalun avulla voit valita taustavärin tai -kuvan blogiin ja leikitellä väriteemalla. Aloita taustan muokkaaminen klikkaamalla kohdassa Taustakuva olevaa pikkukuvaa.

Mallityökalun parhaita uusia ominaisuuksia on mahdollisuus muuttaa taustakuvan väriä. Tämä on mahdollista, jos taustakuva on läpinäkyvä. Taustakuvan läpinäkyvyys ilmoitetaan kuvan oikeassa yläkulmassa olevalla šakkiruudukolla.

Kun olet valinnut kuvan, voit vaihtaa taustavärin klikkaamalla Pääväriteema ja valitsemalla haluamasi värin.

Taustan värin voi vaihtaa vain, jos taustakuva on läpinäkyvä. Jos valitsemassasi mallissa on harmaa tausta, sen väriä ei voi vaihtaa.

Blogin taustakuvan valitsemisen ja muokkaamisen lisäksi voit valita väriteeman blogin eri osille, kuten tekstille ja linkeille. Voit kokeilla värejä kohdassa Pääväriteema tai valita teeman kohdassa Ehdotetut teemat. Blogin väriteeman vaihtaminen vaihtaa kaikkien blogimallin muutettavien osa-alueiden värit.

Huomautus: jos taustakuva ei ole läpinäkyvä, teemat vaikuttavat blogin tekstiväriteemaan.

Lisätietoja oman muokatun taustakuvan siirtämisestä on artikkelissa Muokatun CSS-koodin lisääminen blogiin.

Asettelu

Blogissa on valittavana useita asetteluvaihtoehtoja yhdestä kolmeen sarakkeeseen. Asetteluissa on vedä ja pudota -toiminto gadgeteja varten. Blogin alatunnisteelle on myös useita asetteluvaihtoehtoja.

Gadgetien lisääminen tai poistaminen tai gadget-asetusten muokkaaminen ei ole mahdollista Blogger-mallityökalun kautta. Nämä toiminnot on tehtävä yleisessä Asettelu-välilehdessä.

Leveyden säätäminen

Voit muuttaa blogin sekä oikean ja vasemman sarakkeen leveyttä vetämällä liukusäätimiä blogin asettelun eri osissa. Huomaa, että tässä nähtävät vaihtoehdot vastaavat valitsemaasi asettelutyyppiä. Jos esimerkiksi valitsit blogin, jossa on vasen ja oikea sarake, näet sekä vasemman että oikean sarakkeen liukusäätimet. Jos sen sijaan valitsit blogin, jossa on vain vasen sarake, näet vain kyseisen vaihtoehdon.