Google+ en Blogger koppelen

Je kunt Google+ gebruiken om mensen kennis te laten maken met je blog en contact te onderhouden met je lezers.

Je moet overschakelen naar je Google+ profiel om automatisch posts te kunnen plaatsen voor je profiel of voor een Google+ pagina die wordt beheerd door jouw profiel. Informatie over hoe je een Google+ pagina maakt.

Het Google+ profiel of de pagina selecteren waarop je wilt delen

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Posts, reacties en delen.
  5. Klik bij 'Delen op Google+' op de pijl-omlaag naast 'kies je Google+ pagina of profiel'.
  6. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen opslaan.

Je blogposts delen op Google+

Een blogpost delen

Als je niet vaak blogposts deelt op Google+, kun je afzonderlijke posts delen:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik in het linkermenu op Posts.
  5. Klik onder de post die je via Google+ wilt delen op Delen.
Automatisch delen op Google+

Als je al je blogposts wilt delen op Google+, moet je automatisch delen inschakelen:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Posts, reacties en delen.
  5. Kies bij 'Delen op Google+' de optie Ja naast 'Nieuwe gepubliceerde posts automatisch delen op je Google+ profiel'.
  6. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen opslaan.

Automatisch delen werkt niet bij:

• Blogs met content voor volwassenen
  • Posts die zijn gemaakt met een API
  • Posts die je hebt geïmporteerd
De posts kiezen die je wilt delen

Als je een aantal posts wilt delen (maar niet alle):

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Posts, reacties en delen.
  5. Kies bij 'Delen op Google+' de optie Ja naast 'Vragen om te delen na plaatsen van posts'.
  6. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen opslaan.

Er wordt een vak weergegeven wanneer je een post plaatst. Je kunt een boodschap toevoegen en kiezen met wie je het wilt delen.

Volgers op Google+

Je kunt de gadget voor Google+ volgers toevoegen aan je blog:

1. Controleer of je pagina of profiel je volgers openbaar toont.
  2. Log in bij Blogger.
  3. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  5. Klik in het menu aan de linkerkant op Geavanceerden vervolgensEen gadget toevoegen.
  6. Zoek in de gadgetlijst 'Google+ volgers' en klik op Toevoegen .
  7. Klik in de rechterbovenhoek op Indeling opslaan.

Als de gadget leeg wordt weergegeven:

Google+ reacties

Je kunt Google+ reacties inschakelen om gebruikers via Google+ te laten reageren op je blogposts op Blogger. Lezers hebben een Google+ profiel of pagina nodig om op je blog te kunnen reageren.

Dit zijn signalen waaraan je kunt zien dat je Google+ reacties hebt:

• Je ziet een optie voor het delen van reacties met Google+.
  • Je ontvangt als de auteur van een post meldingen van Google+ wanneer lezers hebben gereageerd op je blogpost of deze hebben gedeeld.
  • Als je reacties van Blogger hebt gebruikt, blijven deze op je blog staan. Andere reactiesystemen blijven misschien niet bewaard als je Google+ reacties inschakelt.

Meer informatie over wie je Google+ reacties kunnen zien.

Google+ reacties inschakelen:

1. Zorg dat je Google+ als profiel kiest en dat je blog openbaar is.
  2. Log in bij Blogger.
  3. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  5. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Posts, reacties en delen.
  6. Kies Ja bij 'Google+ reacties'. Klik in de rechterbovenhoek op 'Instellingen opslaan'.

Google+ reacties uitschakelen

Volg de bovenstaande stappen, maar kies bij stap 6 Nee. Je kunt Google+ reacties alleen uitschakelen als je een Google+ profiel hebt:

• Als je de URL van je blog wijzigt, verdwijnen de Google+ reacties bij je blog. Deze worden mogelijk nog wel weergegeven op Google+.
  • Als je stopt met het gebruik van Google+ reacties, verdwijnen de Google+ reacties bij je blog. Deze worden mogelijk nog wel weergegeven op Google+.
Problemen met Google+ reacties oplossen

Reacties worden niet weergegeven:

• 'Plaats reacties' onder Posts, reacties en delen in 'Instellingen' mag niet zijn ingesteld op 'Verbergen'.
  • 'Reacties van lezers' onder Instellingen posts en vervolgens Opties in de Posteditor moet zijn ingesteld op 'Toestaan'.

Als je Google+ reacties niet kunt inschakelen:

Google+ reacties gebruiken via aangepaste templates:

Voeg deze code toe aan je template:

<div class='cmt_iframe_holder'

expr:data-href='data:post.canonicalUrl'

expr:data-viewtype='data:post.viewType'/>

Google+ reacties beheren

Nadat je Google+ reacties hebt ingeschakeld, wordt het gedeelte Reacties verwijderd uit het navigatiemenu op Blogger.com.

Reacties beheren:

1. Open de blogpost waarin je reacties wilt beheren.
  2. Klik naast de reactie op de pijl-omlaag en selecteer Verwijderen. Je kunt ook de muisaanwijzer op de reactie plaatsen en op Verwijderen  klikken.

De oorspronkelijke auteur van de post kan reacties beheren. Je kunt ook e-mailmeldingen inschakelen.

Klik op Reacties bekijken in de blauwe balk om spamreacties te beheren.

Als een reactie is gedeeld via Google+, kun je deze niet van Google+ verwijderen.

Vermeldingen in Blogger

Je kunt een persoon of Google+ pagina vermelden om ze te laten weten dat je naar hen verwijst in je blogpost.

Iemand vermelden:

1. Schakel over naar een Google+ profiel.
  2. Typ in de posteditor '+' of '@', gevolgd door een naam of pagina.
  3. Als er een lijst met namen verschijnt, kies je de persoon of pagina die je wilt vermelden.