Google+:n ja Bloggerin yhdistäminen

Google+:n avulla voit kertoa ihmisille blogistasi ja pitää yhteyttä lukijoihisi.

Sinun on siirryttävä Google+ ‑profiiliisi, jotta voit lähettää viestejä automaattisesti profiiliisi tai profiilistasi hallinnoitavalle Google+ ‑sivulle. Opettele luomaan Google+ ‑sivu.

Valitse, mille Google+ ‑profiilille tai ‑sivulle jaat

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse päivitettävä blogi.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset ja sitten Tekstit, kommentit ja jakaminen.
  5. Siirry "Jaa Google+:ssa" ‑kohtaan ja klikkaa "valitse Google+ ‑sivu tai ‑profiili" ‑kohdan vieressä olevaa alas osoittavaa nuolta.
  6. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Tallenna asetukset.

Viestien jakaminen Google+:ssa

Blogitekstin jakaminen

Jos et jaa blogitekstejä Google+:aan usein, voit jakaa yksittäisiä tekstejä seuraavasti:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse päivitettävä blogi.
  4. Klikkaa vasemmassa valikossa Viestit.
  5. Klikkaa Google+:ssa jaettavan viestin alapuolella Jaa.
Jaa automaattisesti Google+:aan

Jos haluat jakaa kaikki viestisi Google+:ssa, ota käyttöön automaattinen jakaminen:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse päivitettävä blogi.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset ja sitten Tekstit, kommentit ja jakaminen.
  5. Siirry "Jaa Google+:ssa" ‑kohtaan ja valitse "Jaa automaattisesti uudet julkaistut viestit Google+ ‑profiilissa" ‑kohdan vierestä Kyllä.
  6. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Tallenna asetukset.

Automaattinen jakaminen ei toimi seuraaville kohteille:

• blogissa on vain aikuisille suunnattua sisältöä
  • blogissa on sovellusliittymällä luotuja tekstejä
  • olet tuonut tekstin.
Valitse jaettavat viestit

Jos haluat jakaa joitakin viestejä mutta et kaikkia:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse päivitettävä blogi.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset ja sitten Tekstit, kommentit ja jakaminen.
  5. Siirry "Jaa Google+:ssa" ‑kohtaan ja valitse "Kehota jakamaan lähetyksen jälkeen" ‑kohdan vierestä Kyllä.
  6. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Tallenna asetukset.

Kun julkaiset viestin, näkyviin tulee ruutu, johon voit lisätä viestin ja valita, kenelle viesti jaetaan.

Google+ ‑seuraajat

Voit lisätä blogiisi Google+ ‑seuraajat ‑gadgetin:

1. Tarkista, näkyvätkö seuraajasi sivullasi tai profiilissasi julkisesti.
  2. Kirjaudu Bloggeriin.
  3. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  4. Valitse päivitettävä blogi.
  5. Valitse vasemmasta valikosta Ulkoasu ja sitten Lisää gadget.
  6. Etsi gadget-luettelosta "Google+ ‑seuraajat" ja klikkaa Lisää .
  7. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Tallenna järjestely.

Jos gadget on tyhjä:

Google+ ‑kommentit

Voit ottaa käyttöön Google+ ‑kommentit ja antaa käyttäjien kommentoida Blogger-blogiviestejäsi Google+:ssa. Lukijoilla on oltava Google+ ‑profiili tai ‑sivu, jotta he voivat kommentoida blogiasi.

Google+ ‑kommentit on käytössä seuraavissa tapauksissa:

• Näet vaihtoehdon, jolla Google+:aan jakaminen on mahdollista.
  • Saat viestin kirjoittajana Google+ ‑ilmoituksia, kun lukijat kommentoivat blogiviestiäsi tai jakavat sen.
  • Jos olet käyttänyt Bloggerin kommentteja, ne säilyvät blogissasi. Muiden kommentointijärjestelmien kommentteja ei ehkä säilytetä, kun otat käyttöön Google+ ‑kommentit.

Lue lisää siitä, kuka näkee Google+ ‑kommenttisi.

Google+ ‑kommenttien ottaminen käyttöön:

1. Varmista, että profiiliksesi on määritetty Google+ ‑profiili ja että blogisi on julkinen.
  2. Kirjaudu Bloggeriin.
  3. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  4. Valitse päivitettävä blogi.
  5. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset ja sitten Tekstit, kommentit ja jakaminen.
  6. Valitse Google+ ‑kommentit ‑kohdasta Kyllä. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Tallenna asetukset.

Google+ ‑kommenttien poistaminen käytöstä

Noudata yllä annettuja ohjeita, mutta valitse vaiheessa 5 Ei. Voit poistaa Google+ ‑kommentit käytöstä vain, jos sinulla on Google+ ‑profiili:

• Jos muutat blogisi URL-osoitetta, Google+ ‑kommenttisi katoavat blogistasi. Ne voivat kuitenkin edelleen näkyä Google+:ssa.
  • Jos lopetat Google+ ‑kommenttien käyttämisen, Google+ ‑kommenttisi katoavat blogistasi. Ne voivat kuitenkin edelleen näkyä Google+:ssa.
Google+ ‑kommenttien vianetsintä

Jos kommentit eivät näy, toimi seuraavasti:

• Valitse Viestit, kommentit ja jakaminen ja tarkista, ettei Kommenttien sijainti ‑asetuksena ole Piilota.
  • Valitse tekstieditorista ensin Viestiasetukset ja sitten Asetukset ja tarkista, ettei Lukijan kommentit ‑asetuksena ole Salli.

Google+ ‑kommenttien käyttöönotto ei onnistu:

Google+ ‑kommenttien käyttäminen muokatuissa malleissa:

Lisää malliisi tämä koodi:

<div class='cmt_iframe_holder'

expr:data-href='data:post.canonicalUrl'

expr:data-viewtype='data:post.viewType'/>

Google+ ‑kommenttien valvonta

Kun otat käyttöön Google+ ‑kommentit, Blogger.comin navigointivalikon Kommentit-osio poistetaan.

Kommenttien valvonta:

1. Avaa blogiviesti, jonka kommentteja haluat valvoa.
  2. Klikkaa kommentin vieressä alanuolta ja valitse Poista. Voit myös viedä hiiren kommentin päälle ja valita Poista .

Kommentteja voi valvoa vain viestin alkuperäinen kirjoittaja. Voit myös ottaa käyttöön sähköposti-ilmoitukset.

Voit tarkistaa roskakommentit valitsemalla sinisessä palkissa Arvioi kommentit.

Jos kommentti on jaettu Google+:ssa, et voi poistaa sitä Google+:sta.

Maininnat Bloggerissa

Voit mainita henkilön tai Google+ ‑sivun ja kertoa näin, että viittaat henkilöön tai sivuun blogiviestissäsi.

Kohteen mainitseminen:

1. Siirry Google+ ‑profiiliin.
  2. Kirjoita viestin muokkausnäkymässä + tai @ ja sen jälkeen nimi tai sivu.
  3. Kun nimiluettelo tulee näkyviin, valitse henkilö tai sivu, jonka haluat mainita.