Publicera ljud från SoundCloud

SoundCloud är en social ljudplattform där alla kan skapa och dela ljud. Genom att spela in och överföra ljud till SoundCloud kan du lätt dela dem privat med dina vänner eller offentligt i bloggar, på webbplatser och i sociala nätverk.

Du kan publicera ljud från SoundCloud i Blogger på två sätt. Antingen publicerar du direkt i Blogger från SoundCloud eller så kopierar och klistrar du in HTML-koden i din blogg.

Publicera direkt i Blogger

Leta reda på ett ljud på soundcloud.com som du vill dela via bloggen. Klicka på knappen Dela överst till vänster i spelaren:

Knappen Dela

Klicka på knappen Blogger.

Knappen Blogger

Om detta är första gången du publicerar ljud i bloggen från SoundCloud måste du bevilja SoundCloud åtkomst till ditt Blogger-konto.

Bevilja åtkomst

Klicka på knappen Blogger en gång till när du har fått åtkomst. Ett popup-fönster visas där du kan markera bloggen (om du har flera), ange titeln, skriva inlägget, lägga till taggar och spara inlägget som ett utkast innan du publicerar det. Klicka på Lägg upp så är du klar!

Publicera på Blogger

Lägga till ljud i Blogger med HTML

Leta reda på en SoundCloud-spelare som du vill lägga till i Blogger. Om spelaren finns på soundcloud.com klickar du på knappen Dela. Om den finns på en annan webbplats klickar du på ikonen </>.

Klicka på knappen Dela

När du gör detta visas delningsalternativen. Markera och kopiera texten i det inbäddade fältet.

Text i det inbäddade fältet

När du har kopierat den inbäddade koden kan du klistra in den i ett Blogger-inlägg. Använd HTML-vyn när du redigerar blogginlägget.

HTML-knappen högst upp i Blogger

Klistra in koden där du vill att spelaren ska visas.

Klistra in koden här

Nu har du lagt till ljud i inlägget! Klicka på Förhandsgranska eller Publicera när du vill se resultatet.

Förhandsgranska eller publicera inlägg