Blogger gebruiken

Met Blogger kun je informatie en verhalen online plaatsen.

Als je Blogger gebruikt, moet je voldoen aan het Inhoudsbeleid van Blogger en de Servicevoorwaarden.

Aan de slag gaan met Blogger

1. Zorg ervoor dat je browser cookies accepteert.
  2. Schakel JavaScript in.
  3. Log in bij Blogger.
  4. Maak een Blogger-profiel of gebruik je Google+ profiel.

Een blog maken

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Nieuwe blog. Als je nog niet eerder een blog hebt gemaakt, klik je in de rechterbenedenhoek op Nieuwe maken.
  4. Geef een naam op voor je blog.
  5. Kies een blogadres (URL).
  6. Kies een sjabloon.
  7. Klik op Blog maken.

De naam van je blog veranderen

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in het linkermenu op Instellingen en vervolgens Basis.
  3. Klik naast Titel op Bewerken.
  4. Geef een nieuwe naam op voor de blog.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Bekijken hoe je blog eruit ziet

Als je je blog wilt bekijken, klik je in de linkerbovenhoek op Blog weergeven.

Het uiterlijk van je blog wijzigen

Je kunt het ontwerp van je blog wijzigen.

Bepalen wie je blog kan bekijken of bewerken

Je kunt beheren wie toegang heeft tot je blog.

Je blog verkennen

Je kunt het menu aan de linkerkant gebruiken voor het volgende:

• Je blogposts, pagina's, reacties en statistieken bekijken.
  • Inkomsten beheren, campagnes beheren en meer.

Blogger-updates ontvangen

Als je functie-aankondigingen, tips en andere informatie wilt ontvangen, kun je je aanmelden voor e-mailupdates:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en vervolgens Gebruikersinstellingen.
  3. Kies bij 'E-mailmeldingen' naast 'Mededelingen over functies' de optie 'Ja'.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen opslaan.

Problemen oplossen

Bekijk informatie over probleemoplossing als je een probleem ondervindt met Blogger.