Aan de slag met Blogger

Je kunt informatie en verhalen online plaatsen met Blogger.

Opmerking: Als je Blogger gebruikt, moet je voldoen aan het Inhoudsbeleid van Blogger en de Servicevoorwaarden.

Aan de slag gaan met Blogger

1. Zorg ervoor dat je browser cookies accepteert.
  2. Schakel JavaScript in.
  3. Log in bij Blogger.
  4. Maak een Blogger-profiel of gebruik je Google+ profiel.

Een blog maken

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik op Nieuwe blog in de linkerbovenhoek.
  3. Geef een naam op voor je blog.
  4. Kies een blogadres (de URL). Dit adres wordt door lezers gebruikt om je blog te bekijken.
  5. Kies een sjabloon.
  6. Klik op Blog maken.

Het Blogger-dashboard gebruiken

1. Log in bij Blogger.
  2. In het Blogger-dashboard worden al je blogs (met enkele snelle links) aan de rechterkant weergegeven:
    • Klik op de titel van een blog om de blog te beheren.
    • Als je een nieuwe blogpost wilt maken, klik je op Opstellen nieuw bericht.
    • Klik op Berichtenlijst berichtenlijst om je berichten weer te geven.
    • Klik op Blog weergeven om te bekijken hoe je blog eruitziet.
    • Klik voor andere acties op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.

Bekijken hoe je blog eruit ziet

Je kunt je blog op twee manieren bekijken:

• Klik in het Blogger-dashboard op Blog weergeven.
  • Klik boven aan het dashboard van je blog op Blog weergeven.

Het uiterlijk van je blog wijzigen

Je kunt het ontwerp van je blog wijzigen.

Bepalen wie je blog kan bekijken of bewerken

Je kunt beheren wie toegang heeft tot je blog.

Je blog verkennen

Je kunt het menu aan de linkerkant gebruiken voor het volgende:

• Je blogposts, pagina's, reacties en statistieken bekijken.
  • Inkomsten beheren, campagnes beheren en meer.

Blogger-updates ontvangen

Als je functie-aankondigingen, tips en andere informatie wilt ontvangen, kun je je aanmelden voor e-mailupdates:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Gebruikersinstellingen bewerken.
  4. Vink bij 'E-mailmeldingen' de optie 'Mededelingen over functies' aan.
  5. Klik op Opslaan.

Problemen oplossen

Bekijk informatie over probleemoplossing als je een probleem ondervindt met Blogger.