Postauksen luominen, muokkaaminen, ylläpito ja poistaminen

Voit kirjoittaa, muokata ja poistaa postauksia ja luonnoksia milloin tahansa.

Uuden postauksen kirjoittaminen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse Uusi postaus Uusi postaus.
  3. Kirjoita postaus.
    • Jos haluat nähdä, miltä postauksesi näyttää julkaistuna, valitse Esikatselu.
  4. Tallenna tai julkaise postaus:
    • Tallentaminen ilman julkaisemista: Klikkaa Tallenna.
    • Julkaiseminen: Klikkaa Julkaise.

Tunnisteiden lisääminen postaukseen

Voit järjestää postauksesi tunnisteiden avulla. Lukijasi voivat suodattaa sisältöä tunnisteiden avulla.

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Avaa muokkausnäkymä klikkaamalla haluamaasi postausta tai valitsemalla Uusi postaus Uusi postaus.
  3. Klikkaa oikealta Tunnisteet Tunniste.
  4. Lisää tunniste tai klikkaa aiemmin lisättyä tunnistetta.
    • Jos lisäät postaukseen useita tunnisteita, erota ne toisistaan pilkuilla.

Vinkki: Käyttämäsi tunnisteet näkyvät hallintapaneelissa otsikon vieressä.

Postausten suodattaminen tunnisteiden avulla

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Tunnisteet Tunniste.
  3. Valitse haluamasi määrä tunnisteita.
  4. Valitse Käytä.

Postauksen julkaiseminen

Postauksen ajoittaminen
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse blogin nimen alta Tekstit Tekstit ja sitten julkaistavan postauksen otsikko.
  3. Klikkaa oikeasta sivupalkista Julkaistu Julkaistu ‑kohdan vieressä olevaa avausnuolta Alanuoli.
  4. Valitse Aseta päivämäärä ja aika.
  5. Valitse kalenterista päivämäärä ja aika ja klikkaa sitten Julkaise.
    • Jos haluat ajoittaa jo julkaistun postauksen uudelleen, klikkaa Palauta luonnos.

Aikavyöhykkeen määrittäminen:

1. Valitse päähallintapaneelin vasemmasta valikosta Asetukset Asetukset.
  2. Siirry Muotoilu-osioon ja klikkaa Aikavyöhyke.
  3. Valitse aikavyöhyke ponnahdusikkunasta.
  4. Valitse Tallenna.
Blogipostausten julkaiseminen sähköpostilla

Sähköpostin luominen:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa blogin nimeä.
  4. Valitse päähallintapaneelin vasemmasta valikosta Asetukset Asetukset.
  5. Siirry Sähköposti-osioon ja valitse Postaa sähköpostitse.
  6. Valitse ponnahdusikkunasta Julkaise sähköposti heti tai Tallenna sähköpostit luonnosteksteinä.
  7. Siirry Sähköposti julkaisemista varten ‑kohtaan ja luo postauksissa käytettävä sähköpostiosoite.
  8. Valitse Tallenna.

Julkaiseminen sähköpostilla:

Tärkeää: Kuka tahansa, joka lähettää sähköpostia tähän yksilölliseen sähköpostiosoitteeseen, voi julkaista postauksia blogissasi sinun nimissäsi.

1. Luo uusi sähköpostiviesti.
  2. Lisää postauksen otsikko sähköpostin aiheeksi.
  3. Lisää postauksesi sähköpostin runko-osaan.
    • Lisää postauksen päättymiskohtaan #end.
    • Lisää kuva liittämällä se sähköpostin liitteeksi.
  4. Lähetä viesti luomaasi sähköpostiosoitteeseen: (käyttäjätunnus.[salainensana]@blogger.com).

Postauksen muokkaaminen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse blogin nimen alta Tekstit.
  3. Klikkaa postauksen otsikkoa.
  4. Tee muutokset.
    • Jos haluat nähdä, miltä postauksesi näyttää julkaistuna, valitse Esikatselu.
  5. Valitse toimintatapa postauksen tyypin mukaan:
    • Postaus on jo julkaistu: Klikkaa Päivitä tai Palauta luonnos.
    • Postausta ei ole julkaistu: Klikkaa Julkaise tai Tallenna.

Postauksen poistaminen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa blogin nimeä.
  4. Vie hiiri poistettavan postauksen päälle. Kun se tulee näkyviin, klikkaa Poista Poista.

Postauksen muotoilu

Lue lisää ‑linkin lisääminen
Blogisi hakemistosivulla lukijat voivat esikatsella postausta ja avata sitten koko postauksen klikkaamalla Lue lisää ‑linkkiä.
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa blogin nimeä.
  4. Klikkaa postausta, johon haluat lisätä linkin.
  5. Klikkaa kirjoituskentästä sitä kohtaa, johon haluat lisätä Lue lisää ‑linkin.
  6. Valitse Lisää pakotettu tekstinpiilotus Insert jump break.
Tekstimallin luominen
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa blogin nimeä.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset Asetukset.
  5. Valitse Tekstit-osiosta Blogitekstin malli.
  6. Lisää oma mallisi.
  7. Valitse Tallenna.

Pikanäppäinten käyttäminen

Windows ja Linux

Toiminto Pikanäppäin
Muotoile tekstiä: lihavointi, kursiivi ja alleviivaus Ctrl + b, Ctrl + i, Ctrl + u
Poista muotoilu Ctrl + välilyönti
Avaa linkki ‑valintaikkuna Ctrl + k
Kumoa Ctrl + z, Ctrl + vaihto + z
Toista Ctrl + y

Mac

Toiminto Pikanäppäin
Muotoile tekstiä: lihavointi, kursiivi ja alleviivaus + b, ⌘ + i, ⌘ + u
Avaa linkki ‑valintaikkuna + k
Kumoa + z, ⌘ + vaihto + z
Toista + y

Vältettävä sisältö

Älä käytä seuraavia:

• Jonkun muun isännöimä aineisto, jos et ole saanut häneltä lupaa.
  • Tekijänoikeudella suojattu aineisto.
  • Sisältökäytäntöämme rikkova sisältö. Älä julkaise seksuaalista sisältöä ilman asianomaisen henkilön lupaa. Myös esimerkiksi vihamielisen, väkivaltaisen tai raa'an sisällön julkaiseminen on kiellettyä.