Adverteren op je blog

Belangrijk: Advertenties zijn niet toegestaan op blogs voor volwassenen. Bekijk meer informatie over het contentbeleid van Blogger en de servicevoorwaarden.

Als je geld wilt verdienen met Blogger, kun je AdSense-advertenties en andere advertenties op je pagina's weergeven. Als je AdSense wilt gebruiken, moet je blog voldoen aan het beleid en de beperkingen van AdSense.

Tip: Het Contentbeleid en de Servicevoorwaarden van Blogger zijn nog steeds van toepassing op je gebruik van Blogger.

Aanmelden voor AdSense

Belangrijk: Zorg ervoor dat je alle stappen voltooit voordat je op Redirect klikt.

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer linksboven een blog.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Inkomsten en dan AdSense-account maken.
  4. Selecteer het Google-mailadres dat aan je Blogger-account is gekoppeld.
  5. Vul het AdSense-formulier in en klik op Account maken.
  6. Geef je betalingsgegevens op en verifieer je telefoonnummer.
  7. Klik op Verzenden.
    • Het systeem brengt je automatisch naar Blogger om het proces te voltooien. Als dit niet het geval is, klik je op Redirect.

Tip: Als je wordt onderbroken voordat je de stappen hebt voltooid, voer je stap 1-5 opnieuw uit. Als op je AdSense-homepage langer dan een paar dagen de melding 'We zijn alles aan het instellen voor u' wordt weergegeven, klik je op Koppeling accepteren.

Advertenties weergeven tussen je posts

1. Log in bij Blogger.
  2. Kies linksboven de blog waarin je advertenties wilt weergeven.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Lay-out.
  4. Op basis van je template:
    • Klik in 'Blogposts' onder 'Hoofdgedeelte van pagina' op Bewerken.
    • Klik in 'Blogposts' onder 'Algemeen' op Bewerken.
  5. Vink het vakje naast 'Advertenties weergeven tussen posts' aan.
  6. Kies de advertentie-indeling, kleuren en hoe vaak je de advertenties wilt weergeven.
  7. Klik op Opslaan
  8. Klik rechtsonder op Opslaan Opslaan om de indeling op te slaan.

Advertenties in de kolommen weergeven

1. Log in bij Blogger.
  2. Kies linksboven de blog waarin je advertenties wilt weergeven.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Lay-out.
  4. Klik onder 'Zijbalk' op Een gadget toevoegen.
  5. Klik naast 'AdSense' op Toevoegen Toevoegen.
  6. Configureer AdSense en klik op Opslaan.
  7. Klik rechtsonder op Opslaan Opslaan om de indeling op te slaan.

Advertenties weergeven vanuit andere advertentieservices

1. Log in bij Blogger.
  2. Kies linksboven de blog waarin je advertenties wilt weergeven.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Lay-out.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de ruimte waar je advertenties wilt weergeven en klik op Een gadget toevoegen.
  5. Klik in het pop-upvenster naast 'Html/JavaScript' op Toevoegen Toevoegen.
  6. Optioneel: Geef een titel op.
  7. Kopieer de code van de website van de advertentieservice en plak deze in het gedeelte 'Content'.
  8. Klik op Opslaan
  9. Klik rechtsonder op Opslaan Opslaan om de indeling op te slaan.

Je Blogger-inkomstenrapport bekijken

1. Log in bij Blogger.
  2. Kies linksboven een blog om te bekijken.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Inkomsten en vervolgens Inkomsten bekijken.

Tip: Gebruik de AdSense-woordenlijst om na te gaan wat elke term in het rapport betekent.

Wat je kunt doen als AdSense niet wordt ingeschakeld

Belangrijk: Ga naar AdSense om na te gaan of je account nog steeds actief is.

1. Log in bij Blogger.
  2. Kies een blog linksboven.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Lay-out.
  4. Klik onder de AdSense-gadget op Bewerkenen vervolgens Opslaan.
  5. Herhaal stap 4 voor elke AdSense-gadget op je blog.
  6. Klik onderaan de gadget 'Blogposts' op Bewerken en vervolgens Opslaan.
  7. Klik rechtsonder op Opslaan Opslaan om de indeling op te slaan.

Een ads.txt-bestand instellen

Als je blog inkomsten genereert met externe providers of als je AdSense handmatig in je blog hebt geïntegreerd, moet je de content van het ads.txt-bestand handmatig instellen. Meer informatie over ads.txt voor AdSense

1. Log in bij Blogger.
  2. Kies linksboven de blog die je wilt instellen.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Schakel onder 'Inkomsten genereren' de optie Aangepaste ads.txt inschakelen in.
  5. Klik op Aangepaste ads.txt.
  6. Kopieer de instellingen van je externe leverancier voor het genereren van inkomsten en plak de instellingen in het tekstvak.
  7. Klik op Opslaan.
Tip: Als je de content van je ads.txt-bestand wilt bekijken, ga je naar http://<je blogadres>/ads.txt.