Mainostaminen blogissa

Voit ansaita rahaa blogillasi näyttämällä AdSense-mainoksia ja muiden verkostojen mainoksia sivuillasi.

Huom. Mainostaminen on kiellettyä vain aikuisille suunnatuissa blogeissa. Lue lisää Bloggerin sisältökäytännöstä ja käyttöehdoista.

Aloita mainosten näyttäminen liittymällä AdSenseen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, jossa haluat näyttää mainoksia.
  3. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Tulot.
  4. Valitse Hanki AdSense-tili. Jos painiketta ei näy, blogisi ei tällä hetkellä vastaa AdSensen kelpoisuusvaatimuksia. Tarkista AdSensen kelpoisuusluettelosta, miksi vaatimukset eivät täyty.
  5. Täytä lomakkeeseen Google-tilisi tiedot tai luo uusi tili.

Huom. Hakemuksen tarkistus kestää vähintään 48 tuntia.

Mainosten näyttäminen blogitekstien välissä

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, jossa haluat näyttää mainoksia.
  3. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu.
  4. Valitse sivun runko-osan Blogitekstit-kohdassa Muokkaa .
  5. Valitse avautuvassa ikkunassa Näytä mainoksia blogitestien välissä ‑valintaruutu.
  6. Valitse mainosmuoto, värit ja mainoksen näkymistiheys.
  7. Valitse Tallenna

Mainosten näyttäminen sarakkeissa

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu.
  3. Valitse Lisää gadget.
  4. Valitse AdSense-gadget ja klikkaa Lisää Lisää.
  5. Määritä AdSense-asetukset ja klikkaa Tallenna.
  6. Valitse oikeassa ylänurkassa Tallenna asettelu.

Mobiililaitteille optimoitujen mainosten näyttäminen

AdSensen sivutason mainoksilla voit

• sijoittaa mainoksen lukijan mobiililaitteen tai tabletin näytön reunoille
  • lisätä koko näytön kokoisen mainoksen jokaiselle sivulle.

Mainosten asetukset:

1. Kirjaudu sisään AdSenseen.
  2. Valitse sivutason mainostyypit.
  3. Voit tarkistaa, miltä mainokset näyttävät kirjoittamalla #googleads blogin URL-osoitteen eteen puhelimessa tai tabletissa.

Muiden mainostuspalveluiden mainosten näyttäminen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, jossa haluat näyttää mainoksia.
  3. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu.
  4. Valitse mainoksen sijoituskohdassa Lisää gadget.
  5. Siirry avautuvan ikkunan Perus-osiossa olevaan HTML/Javascript-kohtaan ja valitse Lisää Lisää.
  6. Kirjoita otsikko (valinnainen).
  7. Kopioi koodi mainospalvelun verkkosivustolta ja liitä se sisältöosioon.
  8. Valitse Tallenna

Bloggerin tuloraportin tarkasteleminen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, jonka raporttia haluat tarkastella.
  3. Valitse Tulot.
  4. Valitse Tutustu omiin tuloihisi tarkemmin AdSensessa.

Tutustu AdSensen sanastoon, jossa kerrotaan raportissa esiintyvien termien selitykset

Toimintaohje, jos AdSensea ei ole otettu käyttöön

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa Bloggerin hallintapaneelissa blogia, jossa haluat näyttää AdSense-mainoksia.
  3. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu.
  4. Valitse AdSense-gadgetin alapuolella Muokkaa.
  5. Valitse Tallenna.
  6. Toista vaiheet 4–5 blogin jokaisessa AdSense-gadgetissa.
  7. Valitse Blogitekstit-gadgetin alapuolella Muokkaa.
  8. Valitse Tallenna.
  9. Valitse oikeassa ylänurkassa Tallenna asettelu.
  10. Siirry AdSenseen ja varmista, että tilisi on aktiivinen.