Mainostaminen blogissa

Voit ansaita rahaa blogillasi näyttämällä AdSense-mainoksia ja muiden verkostojen mainoksia sivuillasi.

Huom. Mainostaminen on kiellettyä vain aikuisille suunnatuissa blogeissa. Lue lisää Bloggerin sisältökäytännöstä ja käyttöehdoista.

Mainosten näyttäminen liittymällä AdSenseen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa blogia, jossa haluat näyttää mainoksia.
  4. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Tulot.
  5. Valitse Ota AdSense käyttöön. Jos painiketta ei näy, blogisi ei tällä hetkellä vastaa AdSensen kelpoisuusvaatimuksia. Tarkista AdSensen kelpoisuusluettelosta, miksi vaatimukset eivät täyty.
  6. Täytä lomakkeeseen Google-tilisi tiedot tai luo uusi tili.

Huom. Hakemuksen tarkastus kestää vähintään 48 tuntia.

Mainosten näyttäminen blogitekstien välissä

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa blogia, jossa haluat näyttää mainoksia.
  4. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Asettelu.
  5. Mallikohtaisesti toimi seuraavasti:
    • Valitse ensin Sivun runko-osa ja sitten Blogitekstit-kohdasta Muokkaa.
    • Valitse ensin Ensisijainen ja sitten Blogitekstit-kohdasta Muokkaa.
  6. Valitse avautuvasta ikkunasta Näytä mainoksia blogitestien välissä ‑valintaruutu.
  7. Valitse mainosmuoto, värit ja mainoksen näkymistiheys.
  8. Valitse Tallenna

Mainosten näyttäminen sarakkeissa

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Asettelu.
  3. Valitse Lisää gadget.
  4. Valitse AdSense-gadget ja klikkaa Lisää Lisää.
  5. Määritä AdSense-asetukset ja klikkaa Tallenna.
  6. Valitse oikeasta ylänurkasta Tallenna asettelu.

Muiden mainostuspalveluiden mainosten näyttäminen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa blogia, jossa haluat näyttää mainoksia.
  4. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Asettelu.
  5. Valitse mainoksen sijoituskohdassa Lisää gadget.
  6. Siirry avautuvan ikkunan Perus-osiossa olevaan HTML/Javascript-kohtaan ja valitse Lisää Lisää.
  7. Kirjoita otsikko (valinnainen).
  8. Kopioi koodi mainospalvelun verkkosivustolta ja liitä se sisältöosioon.
  9. Valitse Tallenna

Bloggerin tuloraportin tarkasteleminen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, jonka raporttia haluat tarkastella.
  3. Valitse Tulot.
  4. Valitse Tutustu omiin tuloihisi tarkemmin AdSensessa.

Tutustu AdSensen sanastoon, jossa kerrotaan raportissa esiintyvien termien selitykset.

Toimintaohje, jos AdSensea ei ole otettu käyttöön

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa Bloggerin hallintapaneelista blogia, jossa haluat näyttää AdSense-mainoksia.
  4. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Asettelu.
  5. Valitse AdSense-gadgetin alapuolelta Muokkaa.
  6. Valitse Tallenna.
  7. Toista vaiheet 4–5 blogin jokaisessa AdSense-gadgetissa.
  8. Valitse Blogitekstit-gadgetin alapuolelta Muokkaa.
  9. Valitse Tallenna.
  10. Valitse oikeasta ylänurkasta Tallenna asettelu.
  11. Siirry AdSenseen ja varmista, että tilisi on aktiivinen.

ads.txt-tiedoston määrittäminen

Jos blogisi on kaupallistettu kolmannen osapuolen palvelujen kanssa tai olet integroinut AdSensen manuaalisesti blogiisi, sinun on määritettävä manuaalisesti ads.txt-tiedoston sisältö.

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alas osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa blogia, jossa haluat määrittää ads.txt-tiedoston.
  4. Klikkaa vasemmalta Asetukset.
  5. Klikkaa Asetukset-kohdassa Hakuasetukset.
  6. Etsi Kaupallistaminen-kohdasta Muokattu ads.txt ja klikkaa Muokkaa.
  7. Klikkaa Kyllä.
  8. Kopioi asetukset kolmannen osapuolen kaupallistamispalvelusta ja liitä ne tekstiruutuun.
  9. Klikkaa Tallenna asetukset.
  10. ValinnainenVoit tarkistaa ads.txt-tiedostosi sisällön osoitteessa http://<blogisi osoite>/ads.txt.

Huom. Jos blogisi ei ole kaupallistettu tai siinä käytetään Bloggerin AdSense-integrointia, sinun ei tarvitse määrittää ads.txt-tiedostoa manuaalisesti. Blogger tekee sen puolestasi. Lue lisää AdSensen ads.txt-tiedostosta.