Ansaitse rahaa blogillasi

Voit ansaita rahaa blogillasi näyttämällä mainoksia.

AdSense-mainosten näyttäminen blogissa

AdSense näyttää blogitekstiesi sisältöön liittyviä mainoksia.

Blogger luo mainoskoodit automaattisesti AdSense-tililläsi ja lisää ne blogiisi.

Mainosten näytön aloittaminen

1. Klikkaa Bloggerin hallintapaneelissa blogia, jossa haluat näyttää mainoksia.
  2. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Tulot > AdSense.
  3. Liity AdSenseen, jos et ole vielä liittynyt.
  4. Valitse käyttöön nykyinen Google-tilisi tai luo uusi tili.
  5. Täytä hakulomake, tarkista tiedot ja hyväksy käyttöehdot.
  6. Odota, että hakemuksesi hyväksytään.

Huom. Jos et voi klikata AdSense-painiketta Bloggerissa, tarkista AdSensen kelpoisuusluettelosta, miksi blogisi ei täytä vaatimuksia.

Mainosten näyttäminen blogitekstien välissä

1. Klikkaa Bloggerin hallintapaneelissa blogia, jonka mainoksia haluat hallinnoida.
  2. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu.
  3. Valitse Blogitekstit-kohdassa Muokkaa.
  4. Valitse avautuvassa ikkunassa Näytä mainoksia blogitestien välissä ‑valintaruutu.
  5. Valitse mainosmuoto, värit ja mainoksen näkymistiheys blogitekstin jälkeen.
  6. Valitse Tallenna.

Mainosten ja tulojen hallinta

Tuloraportin avaaminen:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse blogi.
  3. Valitse Näytä hallintapaneeli.

Lue lisätietoja termien ja raporttien merkityksistä

Mainosten sijainnin hallinta:

1. Toimi yllä olevien ohjeiden vaiheiden 1–2 mukaisesti.
  2. Valitse Tulot.

Voit hallinnoida muita mainoksiin liittyviä asetuksia kirjautumalla AdSense-tilillesi.

Lue lisätietoja AdSensen pikarekisteröitymisestä

Jos blogisi sisältö on laadukasta ja saat paljon liikennettä, voit liittyä AdSenseen muita nopeammin ja helpommin.

Toimi näin:

• Jos saat blogisi hallintapaneeliin pikarekisteröitymistä koskevan viestin, liity AdSenseen valitsemalla Tulot > AdSense.
  • Heti rekisteröitymisen jälkeen voit sijoittaa mainoksia blogiisi, eikä sinun tarvitse odottaa hakemuksesi tarkistusta.
  • Arvioidut kuukausittaiset tulot ovat ennuste mahdollisista tuloistasi. Arvion perusteena ovat
    • näyttökerrat
    • muiden AdSensessa mainostavien bloggaajien tulot
    • muut tekijät.
Huom. Saatamme joutua tekemään lisätarkistuksia blogiisi, vaikka olisitkin saanut pikarekisteröitymisviestin. Tarkistus kestää yleensä 2–3 työpäivää.
AdSenseen liittyvien ongelmien korjaaminen

Jos AdSensen käyttöönotossa ilmenee ongelmia, toimi näin:

1. Valitse Bloggerin hallintapaneelissa blogi.
  2. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu.
  3. Valitse AdSense-gadgetin alapuolella Muokkaa.
  4. Valitse Tallenna.
  5. Toista vaiheet 3–4 blogin jokaisessa AdSense-gadgetissa.
  6. Valitse Blogitekstit-gadgetin alapuolella Muokkaa > Tallenna.
  7. Valitse Tallenna asettelu.

Muiden mainostuspalveluiden mainosten näyttäminen

Voit ansaita rahaa myös muiden mainostuspalveluiden avulla.

1. Klikkaa Bloggerin hallintapaneelissa blogia, jossa haluat näyttää muun mainostuspalvelun mainoksia.
  2. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu.
  3. Valitse mainostusosiossa Lisää gadget.
  4. Valitse avautuvassa ikkunassa Perus-välilehdellä HTML/Javascript.
  5. Kopioi toisen mainostuspalvelun verkkosivulta mainoksen koodi.
  6. Palaa Bloggeriin ja liitä koodi Sisältö-kohtaan. Valitse Tallenna.
  7. Tarkista, että mainos näkyy blogissasi.