Oman verkkotunnuksen määrittäminen

Tärkeää: Jos käytät omassa verkkotunnuksessa CAA-tietueita, lisää tietue osoitteelle letsencrypt.org. Muuten Blogger ei luo tai uusi SSL-varmennettasi.

Voit tehdä blogisi verkko-osoitteesta sinulle sopivan ostamalla verkkotunnuksen. Jos olet järjestelmänvalvoja, voit hallinnoida Bloggerin kautta rekisteröityjä verkkotunnuksia.

1. vaihe: Osta verkkotunnus

Tärkeää: Jos Google Domains ‑verkkotunnuksia ei tueta maassasi, voit ostaa verkkotunnuksen muulta palveluntarjoajalta. Lue lisää Google Domains ‑verkkotunnusten saatavuudesta.

Näin ostat Google-verkkotunnuksen:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  4. Klikkaa Julkaiseminen-kohdasta Oma verkkotunnus ja sitten Osta verkkotunnus.
  5. Etsi verkkotunnus sivun yläreunasta.
  6. Klikkaa haluamasi verkkotunnuksen vierestä Osta.
  7. Seuraa näytön ohjeita.

2. vaihe: Ota verkkotunnus käyttöön blogissa

Google-verkkotunnuksen yhdistäminen Bloggeriin

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  4. Valitse Julkaiseminen-kohdasta Oma verkkotunnus.
  5. Lisää blogiin haluamasi URL-osoite.
  6. Valitse Tallenna.

Muun palveluntarjoajan verkkotunnuksen yhdistäminen Bloggeriin

Tärkeää: Osoite "blogspot.com" uudelleenohjataan omaan verkkotunnukseesi 24 tunnin kuluessa.

1. vaihe: Ota verkkotunnus käyttöön Bloggerissa

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  4. Valitse Julkaiseminen-kohdasta Oma verkkotunnus.
  5. Kirjoita ostamasi verkkotunnuksen URL-osoite.
  6. Valitse Tallenna.
  7. Näytöllä näkyy virheilmoitus ja kaksi CNAME-tietuetta:
    • Blog CNAME: Lisää nimi-kenttään aliverkkotunnus, kuten "blog." tai "www." Lisää kohteeksi ghs.google.com.
    • Security CNAME:  “Name: XXX, Destination: XXX.” Nämä tiedot ovat yksilöllisiä ja määräytyvät blogisi ja Google-tilisi mukaan.

2 vaihe: Tee muun palveluntarjoajan verkkotunnuksen asetukset

1. Siirry verkkotunnuksen palveluntarjoajan sivustolle ja etsi ohjauspaneelista DNS-kohta.
  2. Lisää Name‑, Label‑ tai Host-kohtaan 7. vaiheessa lisäämäsi aliverkkotunnus.
  3. Kirjoita Destination-, Target- tai Points to ‑kohtaan "ghs.google.com".
  4. Kirjoita toiseen CNAME-tietueeseen blogia ja Google-tiliä koskevat tiedot.
  5. DNS-asetukset otetaan käyttöön noin tunnin kuluessa.
  6. Toista 1. vaihe: Ota verkkotunnus käyttöön Bloggerissa.

3. vaihe (valinnainen): Luo uudelleenohjaus URL-osoitteesta, jolla ei ole aliverkkotunnusta, blogisi URL-osoitteeseen

Voit ohjata lukijasi osoitteesta "omaverkkotunnus.com" osoitteeseen "www.omaverkkotunnus.com" määrittämällä pääverkkotunnuksen uudelleenohjauksen:

1. Siirry verkkotunnuksen palveluntarjoajan sivustolle.
  2. Avaa DNS-asetukset.
  3. Lisää neljä A-tietuetta, jotka ohjaavat Googlen IP-osoitteisiin:
    • 216.239.32.21
    • 216.239.34.21
    • 216.239.36.21
    • 216.239.38.21
  4. Kirjaudu Bloggeriin.
  5. Valitse vasemmasta yläkulmasta blogi.
  6. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  7. Laita Julkaiseminen-kohdasta päälle Verkkotunnuksen uudelleenohjaus (omaverkkotunnus.com osoitteeseen www.omaverkkotunnus.com).

Oman verkkotunnuksen määritykseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Ohjeita ongelmatilanteisiin:

• Kun määrität verkkotunnuksesi, kahta CNAME-tietuetta ei välttämättä tarvitse lisätä.
  • Varmista, että CNAME on oikein Name‑, Label‑ tai Host-kentässä.
  • Jos oma verkkotunnuksesi ei toimi, odota hetki ja tee vaiheet sitten uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä verkkotunnuksen palveluntarjoajaan.