Oman verkkotunnuksen määrittäminen

Voit itse valita blogin verkkosivusto-osoitteen, kun ostat verkkotunnuksen.

1. vaihe: Osta verkkotunnus

Tarkista, voitko ostaa Google Domains ‑verkkotunnuksen. Voit ostaa verkkotunnuksen myös muulta palveluntarjoajalta. Näin ostat Google-verkkotunnuksen:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse päivitettävä blogi.
  3. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Perus.
  4. Valitse Julkaiseminen-osion Blogin osoite ‑kohdasta Osta verkkotunnus.
  5. Etsi verkkotunnus sivun yläreunasta.
  6. Klikkaa mieleisen verkkotunnuksen vierestä Osta.
  7. Suorita ostotapahtuma loppuun näytön ohjeiden mukaan.

Huom. Jos olet järjestelmänvalvoja, lue lisää Bloggerin kautta rekisteröityjen verkkotunnusten hallinnasta.

2. vaihe: Ota verkkotunnus käyttöön blogissa

Google-verkkotunnuksen liittäminen Bloggeriin

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse päivitettävä blogi.
  3. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Perus.
  4. Valitse Julkaiseminen-osiosta +Määritä blogillesi Google Domainsin URL-osoite.
  5. Valitse Google-verkkotunnusten asetukset ‑kohdasta aliverkkotunnuksesi ja verkkotunnuksesi ja klikkaa Tallenna.

Muun palveluntarjoajan verkkotunnuksen liittäminen Bloggeriin

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse päivitettävä blogi.
  3. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Perus.
  4. Valitse Julkaiseminen-osiosta +Määritä blogillesi kolmannen osapuolen URL-osoite.
  5. Kirjoita ostamasi URL-osoite.
  6. Klikkaa Tallenna.
  7. Näytölle tulee virheilmoitus ja kaksi CNAME-tietuetta.
    • Name, Label tai Host: Kirjoita Name-kenttään aliverkkotunnus, kuten "blog." tai "www.". Kirjoita kohteeksi "ghs.googlehosted.com."
    • Destination, Target tai Points to: Nämä tiedot ovat yksilöllisiä ja määräytyvät blogisi ja Google-tilisi mukaan.
  8. Siirry verkkosivustolle, jolta ostit verkkotunnuksesi. Etsi ohjauspaneelista DNS-kohta (Domain Name System, nimipalvelu).
  9. Kirjoita Name-, Label- tai Host-kohtaan edellisessä vaiheessa kirjoittamasi aliverkkotunnus.
  10. Kirjoita Destination‑, Target‑ tai Points to ‑kohtaan "ghs.googlehosted.com".
  11. Kirjoita toiseen CNAME-tietueeseen blogia ja Google-tiliä koskevat tiedot.
  12. Odota vähintään tunti, että DNS-asetukset otetaan käyttöön.
  13. Toista vaiheet 1–6. Tämän jälkeen blogspot.com-osoitteesi ohjaa omaan verkkotunnukseesi. Muutosten käyttöönotto vie noin vuorokauden.

3. vaihe (valinnainen): Lisää www.-osa verkkotunnukseesi

Voit vaihtaa verkkotunnuksesi (esim. omaverkkotunnus.com) verkkotunnukseksi www.omaverkkotunnus.com määrittämällä pääverkkotunnuksen uudelleenohjauksen.​

1. Siirry verkkotunnuksen palveluntarjoajan verkkosivustolle.
  2. Avaa DNS-asetukset.
  3. Kirjoita verkkotunnus esimerkki.com-muodossa.
  4. Lisää neljä A-tietuetta, jotka ohjaavat Googlen IP-osoitteisiin.
    • 216.239.32.21
    • 216.239.34.21
    • 216.239.36.21
    • 216.239.38.21
  5. Kirjaudu Bloggeriin.
  6. Valitse päivitettävä blogi.
  7. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Perus.
  8. Valitse Julkaiseminen-osion Blogin osoite ‑kohdasta Uudelleenohjaus [omaverkkotunnus.com osoitteeseen www.omaverkkotunnus.com].

Vianetsintä

Vinkkejä ongelmatilanteisiin:

• Et ehkä ole lisännyt kahta CNAME-tietuetta verkkotunnuksen määrityksen yhteydessä.
  • Varmista, että CNAME on oikein Name-, Label- tai Host-kentässä.
  • Jos oma verkkotunnuksesi ei toimi, odota ensin hetki ja tee vaiheet sitten uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä verkkotunnuksen palveluntarjoajaan.

Aiheeseen liittyvät linkit