Blogien lukeminen

Blogin lukeminen osoittaa kirjoittajille ja lukijoille, että olet fani. Voit seurata lukemiasi blogeja lukemistosi kautta Bloggerin hallintapaneelissa.

Miten blogeja luetaan?

Blogeja voi lukea usealla tavalla. Helpoin tapa on käydä blogissa, johon on lisätty Lukijat-widget. Klikkaa sitten Lukijat-widgetin Liity tähän sivustoon -painiketta:

Kirjauduttuasi sisään Google-tililläsi (tai halutessasi muulla tilillä) avautuu ponnahdusikkuna, ja voit valita, haluatko lukea blogia julkisesti vai yksityisesti.

Valitse blogin lukutapa ja klikkaa sitten Lue tätä blogia -painiketta. Jos valitsit blogin lukemisen julkisesti, profiilikuvasi näytetään blogissa yhdessä Blogger- tai Google+ -profiiliisi johtavan linkin kanssa (jos olet linkittänyt blogisi Google+ -profiiliisi). Kun ryhdyt blogin lukijaksi, blogi lisätään Bloggerin hallintapaneelin lukemistoon. Voit myös ryhtyä blogin tai URL-osoitteen lukijaksi (vaikka blogissa ei olisikaan Lukijat-widgetiä) lisäämällä blogin hallintapaneelin lukemistoon.

Blogin lukemisen lopettaminen

Helpoin tapa lopettaa blogin lukeminen on käydä blogissa ja valita Vaihtoehdot | Sivuston asetukset blogin Lukijat-widgetissä.

Profiiliasetuksesi näkyvät ponnahdusikkunassa. Klikkaa Lopeta tämän sivuston lukeminen, ja sinut poistetaan blogin lukijoista. Jos blogissa ei ole Lukijat-widgetiä, blogin lukemisen voi silti lopettaa. Klikkaa hallintapaneelisi lukemiston oikealla puolella olevaa rataskuvaketta.

Näet luettelon kaikista lukemistasi blogeista. Lopeta blogin lukeminen valitsemalla Asetukset ja Lopeta tämän sivuston lukeminen.

Miten lukija estetään?

Kun estät blogisi lukijan, käyttäjä ei enää näy blogisi Lukijat-gadgetissa, eikä blogisi enää näy kyseisen käyttäjän lukemistossa Bloggerissa. Koska blogisi on julkinen, käyttäjä voi kuitenkin edelleen tilata blogisi muilla syötteenlukijoilla, lukea tekstejäsi ja jättää kommentteja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita: