Seurattavien blogien hallinnointi

Voit lukea suosikkiblogiesi uusimmat postaukset lisäämällä blogit Bloggerin hallintapaneelin lukuluetteloon.

Blogin seuraaminen

Jos seuraat blogia Seuraajat-gadgetin kautta, nimesi ja profiilikuvasi sisältävä Google-profiilisi näkyy julkisesti blogin seuraajana. Voit muuttaa Google-profiiliasi milloin tahansa. Jos haluat seurata blogia nimettömänä, seuraa blogia Bloggerin hallintapaneelin tai Asetukset-valikon kautta.

Seuraajat-gadgetista

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Etsi Lukijat-gadget blogista, jota haluat alkaa lukea.
  3. Valitse Seuraa.
  4. Valitse avautuvasta ikkunasta Seuraa.
Bloggerin hallintapaneelista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Lukuluettelo Kirjanmerkki.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lukuluettelon määrittäminen Muuta.
  4. Valitse Lisää.
  5. Kirjoita luettavaksi lisättävän blogin URL-osoite.
  6. Klikkaa Seuraava.
  7. Valitse, haluatko lukea julkisesti vai nimettömänä.
  8. Valitse Seuraa.

Blogin seuraamisen lopettaminen

Bloggerin hallintapaneelista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Lukuluettelo Kirjanmerkki.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Muokkaa Muuta.
  4. Klikkaa poistettavan blogin kohdalta Poista Poista .
Seuraajat-gadgetista
  1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Etsi Lukijat-gadget blogista, jonka lukemisen haluat lopettaa.
  3. Valitse Lopeta seuraaminen.
  4. Valitse avautuvasta ikkunasta Lopeta seuraaminen.

Blogin seuraamisen salliminen

Jos haluat lukijoiden seuraavan blogiasi, voit lisätä Seuraajat-gadgetin seuraavasti:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa alanuolta vasemmasta yläkulmasta Alanuoli.
  3. Valitse päivitettävä blogi.
  4. Valitse vasemmalla olevassa valikossa Ulkoasu.
  5. Valitse sijainti, johon haluat lisätä Lukijat-gadgetin.
  6. Valitse Lisää gadget.
  7. Valitse avautuvassa ikkunassa Muita laajennuksia.
  8. Etsi Seuraajat-kohta ja valitse Lisää Lisää.
  9. Valitse asetukset.
  10. Valitse Tallenna.
  11. Tallenna asetukset klikkaamalla oikeasta alakulmasta Tallenna Tallenna.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä profiilia käytetään, kun seuraan blogia julkisesti?

Google-profiilisi näkyy kaikissa blogeissa, joita seuraat julkisesti. Voit muuttaa Google-profiiliasi milloin tahansa.

Muistettavaa:

• Jos luet blogia nimettömänä Blogger-profiilin tai muun profiilin kautta ja päätät lukea sitä julkisesti, jatkossa blogissa näkyy Google-profiilisi, ei Blogger-profiili tai muu profiili.
  • Blogeissa, joita olet seurannut julkisesti Blogger-profiilin tai muun profiilin kautta, käytetään edelleen sitä profiilia, jonka kautta aloit seurata niitä.

Kuinka voin estää henkilöä seuraamasta blogiani?

Jos haluat estää henkilöä seuraamasta blogiasi, tee näin:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta blogin nimen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse blogi, johon haluat tehdä muutoksia.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot Tilastot.
  5. Klikkaa yläreunan Seuraajat-kohdasta numeroa.
  6. Etsi seuraaja, jonka haluat estää, ja valitse Estä.
    • Estetyt seuraajat eivät enää saa päivityksiä, kun postaat blogiisi.

Huom. Vaikka estäisit blogisi seuraajan, hän voi edelleen lukea ja kommentoida blogiasi blogin URL-osoitteen kautta.