Gemini-sovellusten yksityisyys- ja tietosuojakeskus

Päivitetty viimeksi: 21.3.2024

Sisällysluettelo

Gemini-sovellusten tietosuojailmoitus

Päivitetty viimeksi: 8.2.2024

Datasi ja Gemini-sovellukset

Tässä ilmoituksessa ja tietosuojakäytännössämme kerrotaan, miten Google käsittelee dataasi, kun käytät Gemini-sovelluksia. "Gemini-sovellukset" viittaa Googlen keskustelevaan tekoälypalveluun, joka on tarkoitettu kuluttajille sovelluksissa, joita tämä ilmoitus koskee.

Gemini-sovellukset tarjoaa Google Ireland Limited (johon viitataan nimellä Google).

Google kerää Gemini-sovellusten keskustelusi, niihin liittyviä tuotteiden käyttötietoja, tietoja sijainnistasi ja palautteesi. Google käyttää tätä dataa tietosuojakäytäntönsä mukaisesti Googlen tuotteiden ja palveluiden sekä koneoppimisteknologioiden (myös Google Cloudin ja muiden Googlen yritystuotteiden) tarjoamiseen, parantamiseen ja kehittämiseen.

Jos olet vähintään 18-vuotias, tai alle 18-vuotias ja laitat Gemini-sovellustoiminnan päälle, Google tallentaa oletuksena Gemini-sovellustoiminnan Google-tilillesi enintään 18 kuukaudeksi. Voit muuttaa keston 3 tai 36 kuukaudeksi Gemini-sovellustoiminnan asetuksissa. Gemini-sovellustoimintaan tallennetaan myös sijaintiisi liittyviä tietoja, esimerkiksi laitteen karkea alue, IP-osoite tai Google-tilisi koti- tai työosoitteet. Lue lisää osoitteesta g.co/privacypolicy/location.

Voidaksemme kehittää tarjoamamme palvelun ja tuotteidemme laatua (esim. Gemini-sovellusten generatiivisia koneoppimismalleja) tarkastajat lukevat, merkitsevät ja käsittelevät Gemini-sovelluksissa käymiäsi keskusteluja. Suojaamme yksityisyyttäsi prosessin aikana. Tähän kuuluu Gemini-sovelluksissa käymiesi keskusteluiden ja Google-tilin yhteyksien poistaminen ennen kuin tarkastajat näkevät keskusteluja tai tekevät niihin merkintöjä. Älä lisää keskusteluihin luottamuksellisia tietoja tai dataa, jota et halua tarkastajan näkevän tai Googlen käyttävän tuotteiden, palveluiden ja koneoppimisteknologioiden kehittämiseen.

Asetusten määrittäminen

Siirry Google-tilillesi, niin pääset asetuksiin ja työkaluihin, joilla voit suojata dataasi ja yksityisyyttäsi.

Jos haluat käyttää Gemini-sovelluksia tallentamatta keskusteluita Google-tilillesi, voit laittaa Gemini-sovellustoiminnan pois päältä. Voit tarkistaa kehotteet tai poistaa keskusteluja Gemini-sovellustoiminnastasi osoitteessa myactivity.google.com/product/gemini.

Tarkastajien läpikäymiä tai merkitsemiä keskusteluja (ja niihin liittyvää dataa, esim. kieli, laitetyyppi, sijaintitiedot tai palaute) ei poisteta, kun poistat Gemini-sovellustoimintasi, koska niitä säilytetään erillään eikä yhdistetä Google-tiliisi. Sen sijaan niitä säilytetään enintään kolme vuotta.

Vaikka Gemini-sovellustoiminta ei ole päällä, keskustelusi tallennetaan tilillesi korkeintaan 72 tunnin ajaksi. Tämän avulla Google voi tarjota palvelun ja käsitellä palautetta. Tämä toiminta ei näy Gemini-sovellustoiminnassasi. Lue lisää.

Jos laitat asetuksen pois päältä tai poistat Gemini-sovellustoiminnan, muut asetukset, kuten verkko- ja sovellustoiminta tai sijaintihistoria, voivat jatkaa sijainnin ja muun datan tallentamista käyttäessäsi muita Googlen palveluita. Lisäksi kun integroit Gemini-sovellukset muihin Googlen palveluihin ja käytät niitä, ne tallentavat dataasi ja käyttävät sitä palvelujensa tarjoamiseen ja parantamiseen käytäntöjemme ja Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti. Jos käytät Gemini-sovelluksia käyttääksesi kolmannen osapuolen palveluita, ne käsittelevät dataasi omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti.

Voit pyytää sisällön poistamista käytäntöjemme ja sovellettavien lakien mukaisesti. Voit myös viedä tietojasi.

Lue lisää Gemini-sovellusten usein kysytyistä kysymyksistä ja Gemini-sovellusten Yksityisyys- ja tietosuojakeskuksesta.

Geminin vaihtaminen mobiiliavustajaksesi Google Assistantin sijaan

Voit vaihtaa Geminin mobiiliavustajaksesi Google Assistantin sijaan tietyillä alueilla. Kun näin tapahtuu:

• Google kerää ja käyttää tietosuojakäytäntönsä mukaisesti pyyntöjesi ymmärtämiseen ja toteuttamiseen tarvittavia kontekstitietoja (kuten yhteystiedot, hälytykset, tapahtumat, asennetut sovellukset, kodin älylaitteiden nimet, ilmoitukset ja soittolistat).
  • Gemini voi auttaa puheluissa ja tekstiviesteissä samalla tavalla kuin Google Assistant.
    • Jos olet vähintään 18-vuotias ja olet käyttänyt Google Assistantia puheluiden soittamiseen tai tekstiviestien lähettämiseen 90 päivän aikana ennen palvelun vaihtamista, kaikki tallennettu Google Assistantin viestintäpyyntöhistoria (esim. "Lähetä WhatsApp-viesti Sannalle") tuodaan verkko- ja sovellustoiminnastasi Gemini-sovellustoimintaasi. Jos Assistantin henkilökohtaisten tulosten asetus on päällä, tätä dataa käytetään Geminin käyttökokemuksesi kehittämiseen, esimerkiksi oikean yhteyshenkilön tai viestisovelluksen valitsemiseen. Voit laittaa henkilökohtaiset tulokset pois päältä milloin tahansa.
  • Jotkut Geminin ominaisuudet toimivat Google Assistantilla, kuten "Hey Google" ja Voice Match. Voit muokata näiden ominaisuuksien asetuksia Gemini-mobiilisovelluksen asetuksissa. Lue lisää.
  • Gemini voi aktivoitua vahingossa, esimerkiksi kun jokin ääni kuulosti samalta kuin "Hey Google". Jos näin käy ja Gemini vastaa, pyyntöön reagoidaan samoin kuin tarkoitukselliseen aktivointiin asetustesi perusteella.

Hyvä tietää

• Gemini-sovellukset ovat kokeellista teknologiaa, joten niiden tiedot eivät aina ole oikeassa tai edusta Googlen näkemyksiä.
  • Älä luota Gemini-sovellusten vastauksiin lääketieteellisissä, oikeudellisissa, taloudellisissa tai muissa asiantuntijuutta vaativissa kysymyksissä.
  • Palautteesi auttaa Gemini-sovellusten kehittämisessä.
  • Google käsittelee puhettasi ja ääntäsi, kun puhut Gemini-sovelluksille, mutta näitä tietoja ei oletuksena tallenneta Googlen palvelimille.

Käyttöehdot

Hyväksyt, että Gemini-sovellusten käyttöösi sovelletaan Googlen käyttöehtoja ja generatiivisen tekoälyn lisäkäyttöehtoja.

Koreassa sijaitsevat kuluttajat hyväksyvät, että Gemini-sovellusten käyttöön sovelletaan Korean sijainnin käyttöehtoja.

Kysymyksiä yksityisyydestä

Päivitetty viimeksi: 21.3.2024

Mitä ovat Gemini-sovellukset?

Gemini-sovellukset, joihin viitataan Gemini-sovellusten tietosuojailmoituksessa ja Gemini-sovellusten Yksityisyys- ja tietosuojakeskuksessa ovat:

Miten voin kieltää datani käsittelyn tai pyytää virheellisen datan korjaamista Gemini-sovellusten vastauksissa?

LLM-kokemukset (myös Gemini-sovellukset) voivat keksiä omiaan ("hallusinoida") ja esittää virheellistä tietoa faktana.

Joidenkin tietosuojalakien, kuten EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR), mukaan sinulla voi olla oikeus

1. kieltäytyä henkilökohtaisen datan käsittelystä tai
  2. pyytää virheellisen henkilökohtaisen datan korjaamista Gemini-sovellusten vastauksissa.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, voit tehdä asiasta pyynnön ohjekeskuksessa.

Voit myös tehdä pyynnön suoraan Gemini-sovelluksissa. Valitse Gemini-sovellusten vastauksen alta Lisää ja sitten Ilmoita oikeudellisesta ongelmasta.

Tee pyyntö

Lisätietoa

Googlen tietosuojakäytännössä ja Gemini-sovellusten tietosuojailmoituksessa on lisätietoa siitä, miten voit käyttää keräämäämme dataan liittyviä oikeuksiasi.

Mitkä ovat Googlen oikeudelliset perusteet Gemini-sovellusdatan käsittelyyn Euroopan unionin (EU) tai Yhdistyneen kuningaskunnan (UK) tietosuojalain mukaisesti?

Jos Euroopan unionin (EU) tai Yhdistyneen kuningaskunnan (UK) tietosuojalakeja sovelletaan tietojesi käsittelyyn, lue alla olevat tiedot huolellisesti.

Kun käytät Gemini-sovelluksia, Google käsittelee tietojasi alla kuvattuja tarkoituksia varten ja alla kuvatuilla oikeudellisilla perusteilla.

Kun viittaamme alla "Gemini-sovellusten tietoihisi", tarkoitamme kaikkia seuraavia asioita: i) Gemini-sovellusten keskustelujasi ja niihin liittyviä tuotteiden käyttötietoja (myös sijaintitietoja) ja ii) palautettasi.

Googlen oikeudelliset perusteet ovat seuraavat:

• Sopimusvelvotteiden täyttäminen: Käsittelemme Gemini-sovellusten tietojasi ja muita tietoja, joiden käsittelyyn annat Gemini-sovelluksille luvan integroidessasi Gemini-sovellukset toiseen palveluun. Näin voimme tarjota ja ylläpitää Gemini-sovellusten palvelua, jota olet pyytänyt Googlen käyttöehtojen ja generatiivisen tekoälyn lisäkäyttöehtojen mukaisesti. Käsittelemme Gemini-sovellusten tietojasi esimerkiksi vastataksemme pyyntöihisi ja tarjotaksemme erilaisia Gemini-sovellusten ominaisuuksia ja toimintoja (esim. koodien luonti).
  • Googlen ja kolmansien osapuolten oikeutetut edut ja tarkoituksenmukaiset turvatoimet yksityisyyden suojaamiseksi:
    • Käsittelemme julkisesti saatavilla olevia tietoja ja Gemini-sovellusten tietojasi, jotta voimme tarjota, ylläpitää, parantaa ja kehittää Googlen tuotteita, palveluita ja koneoppimisteknologioita.
      • Tietojen käsittely tähän tarkoitukseen on tarpeen Googlen ja sen käyttäjien oikeutetun edun kannalta, jotta voimme
        • tarjota, ylläpitää ja parantaa palvelujamme käyttäjiemme tarpeiden mukaan (esimerkiksi hienosäätää ja parantaa Gemini-sovellusten vastauksia turvallisuus- ja tarkkuusnäkökulmasta keskustelujen perusteella)
        • kehittää uusia tuotteita ja ominaisuuksia, joista on hyötyä käyttäjillemme (esim. oppia ohjaamaan pyyntöjä uusiin LLM-kielimalleihin, jotka soveltuvat parhaiten tiettyyn kysymykseen vastaamiseen, tai kouluttaa uusia koneoppimismalleja, jotka vastaavat näihin pyyntöihin)
        • tutkia palveluidemme käyttötapoja varmistaaksemme niiden toimivuuden ja kehittääksemme niitä (esimerkiksi luomalla mittareita Gemini-sovellusten käytöstä käyttökokemuksen räätälöintiä varten)
        • yksilöidä palveluitamme, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen (esimerkiksi käyttämällä sijaintitietoja ja aiempia keskusteluja, jotta Gemini-sovellukset tuottavat olennaisempia vastauksia).
    • Käsittelemme Gemini-sovellusten tietojasi myös ylläpitääksemme Gemini-sovellusten toimivuutta, turvallisuutta ja luotettavuutta esimerkiksi Googlea, käyttäjiämme tai yleisöä mahdollisesti vahingoittavia petoksia, väärinkäytöksiä, tietoturvariskejä ja teknisiä ongelmia havaitsemalla ja ehkäisemällä sekä niihin vastaamalla.
      • Tietojen käsittely tähän tarkoitukseen on tarpeellista Googlen, käyttäjiemme ja yleisön oikeutetun edun kannalta, jotta voimme
        • havaita, estää tai muulla tavoin käsitellä petoksia, väärinkäyttöä, turvallisuutta tai palveluihimme liittyviä teknisiä ongelmia (esimerkiksi korjaamalla virheitä ja vikoja)
        • suojella Googlen, käyttäjien tai yleisön oikeuksia, omaisuutta ja turvallisuutta lain vaatimilla tai sallimilla tavoilla (esimerkiksi päivittää turvallisuusluokituksia ja mallisuodattimia)
        • tehdä yleishyödyllistä tutkimusta, joka parantaa palveluitamme käyttäjiemme näkökulmasta ja hyödyttää ihmisiä yleisesti
        • noudattaa oikeudellisia vaatimuksia, mukaan lukien sovellettavien käyttöehtojen mahdollisten rikkomusten tutkiminen (esim. palautteen ja ongelmalliseksi ilmoitetun toiminnan tarkastaminen).
      • Tietojen käsittely tähän tarkoitukseen on myös tarpeellista Googlen ja kaupallisten kumppaneidemme oikeutettujen etujen kannalta, jotta voimme täyttää velvollisuutemme kumppaneitamme, kuten kehittäjiä ja oikeuksien haltijoita kohtaan (esimerkiksi immateriaalioikeuksien haltijoiden poistopyyntöjen suhteen).
    • Käsittelemme muita ihmisiä koskevaa henkilökohtaista dataa, jota olet antanut Gemini-sovelluksille (esimerkiksi integroidessasi Gemini-sovellukset Google Workspaceen tai muuhun palveluun), jotta voimme vastata pyyntöösi esimerkiksi tekemällä yhteenvedon tietyltä yhteyshenkilöltä saamastasi sähköpostista.
  • Lakisääteiset velvoitteet: Käsittelemme Gemini-sovellusten tietojasi myös sovellettavan lain, asetuksen, täytäntöönpanokelpoisen tuomioistuimen ratkaisun tai viranomaisten pyynnön noudattamiseksi (jos saamme esimerkiksi oikeudellisen tietopyynnön valtion viranomaiselta).
  • Suostumuksesi: Kun Gemini-sovellukset kehittyvät, saatamme pyytää suostumustasi tietojesi käsittelyyn tiettyihin tarkoituksiin. Jos tietojen käsittely riippuu suostumuksesta, sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa.
Mitä dataa kerätään? Miten sitä käytetään?

Mitä dataa kerätään

Kun käytät Gemini-sovelluksia, Google kerää

• keskustelusi
  • sijaintisi
  • palautteesi
  • käyttötietosi.

Kun Gemini toimii mobiiliavustimena, Google käsittelee myös muita tietoja pyyntöjesi ymmärtämiseen ja niihin vastaamiseen sekä ääniohjauksen toteuttamiseen.

Lue lisätietoa Googlen tietosuojakäytännöstä ja Gemini-sovellusten tietosuojailmoituksesta.

Miten Google käyttää tätä dataa

Tämän datan avulla voimme tarjota, parantaa ja kehittää Googlen tuotteita, palveluita ja koneoppimisteknologioita, kuten niitä, joita Gemini-sovellukset käyttävät. Lue lisätietoa Googlen tietosuojakäytännöstä ja Gemini-sovellusten tietosuojailmoituksesta.

Tässä muutamia esimerkkejä:

• Gemini-sovellukset käyttävät esimerkiksi aiempia keskustelujasi ja sijaintiasi vastauksen muodostamiseen.
  • Luemme palautteesi ja käytämme sitä Gemini-sovellusten turvallisuuden parantamiseen. Lisäksi se auttaa vähentämään LLM-kielimallien yleisiä ongelmia.

Voit lukea Googlen tietosuojaperiaatteista, miten pidämme datasi yksityisenä, suojattuna ja turvassa.

Miten sijaintitietoja voi hallita

Voit muuttaa sijaintiasetuksia milloin tahansa. Lue lisää sijaintitiedoista ja siitä, miten Google käyttää niitä.

Käytetäänkö Gemini-sovellusten keskustelujani mainosten näyttämiseen?

Gemini-sovellusten keskustelujasi ei käytetä mainosten näyttämiseen. Jos tähän tulee muutos, ilmoitamme siitä sinulle selkeästi.

Jos haluat lisätietoa siitä, miten pidämme käyttäjien datan yksityisenä, suojattuna ja turvassa, tutustu tietosuoja- ja turvallisuusperiaatteisiin.

Keillä on pääsy Gemini-sovellusten keskusteluihini?

Suhtaudumme yksityisyyteen vakavasti, emmekä myy henkilökohtaisia tietojasi kenellekään. Auttaaksemme Geminiä parantamaan yksityisyyttäsi valitsemme osan keskusteluista ja käytämme automatisoituja työkaluja käyttäjien tunnistetietojen (esim. sähköpostiosoitteiden ja puhelinnumeroiden) poistamiseen. Koulutetut tarkastajat tarkastavat nämä esimerkkikeskustelut. Niitä säilytetään enintään kolme vuotta, erillään Google-tilistäsi. Lue lisää Gemini-sovellusten tietosuojailmoituksesta.

Miten voit valita, mitä tarkastajille jaetaan

Jos laitat Gemini-sovellustoiminnan pois päältä, tulevia keskusteluja ei lähetetä ihmisen tarkastettaviksi eikä niitä käytetä generatiivisten koneoppimismallien kehittämiseen.

Älä lisää Gemini-sovellusten keskusteluihin luottamuksellisia tietoja tai dataa, jota et halua tarkastajan näkevän tai Googlen käyttävän tuotteiden, palveluiden ja koneoppimisteknologioiden kehittämiseen.

Voinko käyttää ja poistaa dataani Google-tilini kautta?

Kyllä, löydät Gemini-sovelluksista Gemini-sovellustoimintaasi johtavan linkin, jossa voit ylläpitää ja poistaa dataasi.

Voit myös poistaa keskustelun kiinnitetyistä ja viimeaikaisista keskusteluista. Kun teet tämän, myös siihen liittyvä toiminta poistetaan Gemini-sovellustoiminnastasi. Lue lisää keskusteluiden hallinnasta.

Gemini-sovellustoiminnan hallinta

Kun Gemini-sovellustoiminta on päällä, Google tallentaa Gemini-sovellustoimintasi (kuten kehotteet, vastaukset ja palautteen) Google-tilillesi.

Vaikka Gemini-sovellustoiminta ei olisi päällä, keskustelusi tallennetaan tilillesi korkeintaan 72 tunnin ajaksi, jotta voimme tarjota palvelun ja käsitellä palautetta.

Tämä ei näy Gemini-sovellustoiminnassa.

Miten Gemini-sovellustoimintaa voi hallita ja ylläpitää

Kohdassa Oma Gemini-sovellustoiminta voit milloin tahansa

• laittaa Gemini-sovellustoiminnan pois päältä
  • tarkistaa kehotteet
  • poistaa Gemini-sovellustoiminnan
  • muuttaa Automaattisen poiston asetuksia.

Lue lisää Gemini-sovellustoiminnasta.

Voit myös viedä tietojasi Googlen tietosuojakäytännön ja Gemini-sovellusten tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Miksi ihmisen on tarkastettava Gemini-sovellusten keskusteluni ja palautteeni sekä näihin liittyvä data?

Miten ihmisen tekemä tarkastus auttaa parantamaan malleja

Google käyttää Gemini-sovellusten käyttäjien keskusteluja (ja palautetta sekä näihin liittyvää dataa) kehittääkseen Googlen tuotteita (esimerkiksi Gemini-sovellusten käyttämiä generatiivisia koneoppimismalleja), jotta voimme tehdä niistä turvallisempia, hyödyllisempiä ja toimivampia kaikille. Ihmisen tekemä tarkastus on tarpeellinen vaihe mallin kehittämisessä. Tarkastamalla, arvioimalla ja uudelleenkirjoittamalla ihmiset auttavat parantamaan generatiivisten koneoppimismallien laatua. Tämä koskee esimerkiksi Gemini-sovellusten käyttämiä malleja.

Miten suojaamme yksityisyyttäsi prosessin aikana

Suojaamme yksityisyyttäsi eri tavoin ihmisen tekemän tarkastuksen aikana:

• Tarkastajien näkemiä ja merkitsemiä keskusteluja (ja palautetta sekä näihin liittyvää dataa, esimerkiksi kieltä, laitetyyppiä tai sijaintitietoja) ei liitetä mihinkään käyttäjätiliin.
  • Valitsemme ihmisen tekemään tarkastukseen sattumanvaraisen näytteen ja vain osa kaikista Gemini-sovellusten keskusteluista tarkastetaan.

Miten prosessi toimii

• Koulutetut tarkastajamme arvioivat keskusteluiden perusteella, ovatko Gemini-sovellusten vastaukset heikkolaatuisia, epätarkkoja tai haitallisia.
  • Sen jälkeen tarkastajat ehdottavat laadukkaampia vastauksia.
  • Niiden avulla luodaan generatiivisille koneoppimismalleille parempi datajoukko, josta oppimalla ne voivat tuottaa parempia vastauksia jatkossa.

Kuinka kauan tarkastettavaa dataa säilytetään

Tarkastajien läpikäymiä Gemini-sovellusten keskusteluita (ja palautetta tai siihen liittyvää dataa, esimerkiksi kieltä, laitetyyppiä tai sijaintitietoja) ei poisteta, kun poistat Gemini-sovellustoimintasi, koska niitä säilytetään erillään eikä niitä ei ole yhdistetty Google-tiliisi. Niitä säilytetään enintään kolme vuotta.

Miten voit valita, mitä tarkastajille jaetaan

Jos laitat Gemini-sovellustoiminnan pois päältä, tulevia keskusteluja ei lähetetä ihmisen tarkastettaviksi eikä niitä käytetä generatiivisten koneoppimismallien kehittämiseen.

Älä mainitse mitään sellaista, mitä et halua tarkastajan tai Googlen käyttävän. Älä esimerkiksi mainitse tietoja, joita pidät luottamuksellisina, tai dataa, jota et halua käyttää Googlen tuotteiden, palveluiden ja koneoppimisteknologioiden kehittämiseen.

Voit lukea lisää Gemini-sovellustoiminan laittamisesta pois päältä, ylläpidosta ja poistamisesta. Voit myös milloin tahansa hallita Googlen tallentamaa Gemini-sovellustoimintaa Omat tapahtumat ‑kohdassa.

Miksi Google säilyttää keskusteluni sen jälkeen, kun laitan Gemini-sovellustoiminnan pois päältä, ja mitä Google tekee tällä datalla?

Google tarvitsee keskustelujasi sinulle vastaamiseen ja palautteesi kontekstiksi. Niitä käytetään Gemini-sovellusten ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä turvallisemman ja laadukkaamman käyttökokemuksen tarjoamiseen kaikille käyttäjille.

Tässä on lisätietoa keskusteluista, jotka tallennetaan tilillesi myös sen jälkeen, kun olet laittanut Gemini-sovellustoiminnan pois päältä:

Ennen kuin annat palautetta Gemini-sovelluksissa

• Jos Gemini-sovellustoiminta on pois päältä, Google säilyttää tilisi keskustelut enintään 72 tunnin ajan. Tämä toiminta ei näy Gemini-sovellustoiminnassasi, ja sitä käytetään
    • sinulle vastaamiseen keskustelun kontekstissa (Gemini-sovellukset käyttävät tähän vain 24 viime tunnin dataa)
    • Gemini-sovellusten turvallisuuden ylläpitämiseen ja Gemini-sovellusten parantamiseen (Google tarvitsee 72 tunnin säilytysjakson, jotta backend-prosessien data on saatavilla mahdollista järjestelmähäiriötä varten)
  • Jos laitat Gemini-sovellustoiminnan pois päältä, Google ei käytä tilillesi tallennettavia tulevia keskusteluja generatiivisten koneoppimisteknologioiden kehittämiseen, paitsi jo annat palautetta keskustelusta.

Kun olet antanut palautetta Gemini-sovelluksissa

Jos päätät lähettää Googlelle palautetta, Googlen järjestelmät keräävät

• palautteesi
  • palautteeseen liittämäsi sisällön
  • kontekstin, jonka avulla voimme ymmärtää palautettasi paremmin (tähän sisältyy 24 viime tunnin saatavilla oleva keskusteludata, esimerkiksi viimeksi Gemini-sovelluksille esittämäsi kysymys ja Gemini-sovellusten vastaus).

Miten palautetta käytetään

Palaute, siihen yhdistetyt keskustelut ja näihin liittyvä data käsitellään näin:

• Koulutetut tiimit tarkastavat ne. Ihmisen tekemä tarkastus on välttämätön, jotta voimme tunnistaa palautteesta mahdolliset ongelmat ja ilmoittaa niistä. Joissakin tapauksissa laki edellyttää tätä.
  • Niitä käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti. Google käyttää tätä dataa Googlen tuotteiden, palveluiden ja koneoppimisteknologioiden tarjoamiseen, parantamiseen ja kehittämiseen. Tämä on selitetty tarkemmin tietosuojakäytännössä.
    • Käytämme tätä dataa esimerkiksi Gemini-sovellusten turvallisuuden parantamiseen. Se auttaa meitä havaitsemaan ja välttämään vaarallisia pyyntöjä tai vastauksia jatkossa.
  • Säilytysaika on enintään kolme vuotta. Palautetta, siihen yhdistettyjä keskusteluja ja näihin liittyvää dataa säilytetään enintään kolme vuotta, eikä niitä yhdistetä Google-tiliisi.

Lue lisää palautteen lähettämisestä ja Gemini-sovelluksiin liittyvästä ongelmasta ilmoittamisesta.

Mitä tarkoittaa, että Gemini on kokeellinen?

Gemini-sovelluksissa (aiemmin Bard) käytetään LLM-kielimalleja, kuten James Manyika (Googlen SVP, Technology and Society) kertoo tässä Bardin yleiskatsauksessa. Kuten useimpia LLM-kielimalleja, Gemini-sovelluksia on opetettu etukäteen datalla, jota on saatavilla erilaisista julkisista lähteistä.

Miten LLM-kielimallit toimivat

Ennakko-opetuksen avulla LLM-kielimallit oppivat löytämään kielen malleja ja ennustamaan niiden perusteella seuraavan todennäköisen sanan tai sanat. Jos LLM-kielimalli kuitenkin valitsee vain todennäköisimmän seuraavan sanan, vastaukset eivät ole yhtä luovia. Siksi LLM-kielimallit ovat usein joustavia. Ne voivat luoda kiinnostavampia vastauksia valitsemalla järkeviä mutta hieman epätodennäköisempiä sanoja.

Miksi vastaukset eivät ole aina tarkkoja

LLM-kielimallit voivat joskus tuottaa hyviä vastauksia faktakehotteisiin ja vaikuttaa hakevan tietoa, mutta ne eivät ole tietokantoja tai tiedonhakujärjestelmiä. Kun teet kyselyjä tietokannasta, voit olettaa saavasi saman vastauksen joka kerta. Kun annat saman kehotteen LLM-kielimallille, et välttämättä saa samaa vastausta joka kerta tai tietoja, joita LLM-kielimallille opetettiin. Tämä johtuu siitä, että LLM-kielimallit on opetettu ennustamaan seuraava todennäköisin sana, eivät hakemaan tietoa.

Tämä on myös tärkeä tekijä sille, miksi LLM-kielimallit voivat luoda uskottavan näköisiä mutta virheellisiä vastauksia ihmisistä ja muista aiheista. Tämä ei välttämättä ole paras vaihtoehto, kun tiedon paikkansapitävyydellä on väliä, mutta siitä voi olla hyötyä luovien tai odottamattomien vastausten luomisessa.

Miksi Gemini-sovellukset ovat kokeellisia

Gemini-sovellukset ovat osa pitkäaikaista pyrkimystämme kehittää LLM-kielimalleja vastuullisesti. Työmme aikana olemme havainneet ja käsitelleet LLM-kielimalleihin liittyviä rajoituksia, joista viittä aluetta kehitämme edelleen:

• Tarkkuus: Gemini-sovellusten vastaukset ihmisistä ja muista aiheista voivat olla epätarkkoja etenkin, jos niiltä kysytään monimutkaisia tai faktoihin perustuvia asioita.
  • Ennakkoasenne: Gemini-sovellusten vastauksissa saattaa esiintyä niiden opetusdatan sisältämiä ennakkoasenteita tai näkökulmia ihmisiin tai muihin aiheisiin liittyen.
  • Persoona: Gemini-sovellusten vastaukset voivat vaikuttaa siltä, että niillä on henkilökohtaisia mielipiteitä tai tunteita.
  • Väärät positiiviset ja väärät negatiiviset tulokset: Gemini-sovellukset eivät välttämättä vastaa kaikkiin sopiviin kehotteisiin ja voivat antaa toisiin sopimattomia vastauksia.
  • Haavoittuvuus vihamielisille kehotteille: Käyttäjät löytävät uusia tapoja Gemini-sovellusten stressitestaamiseen. He voivat esimerkiksi saada Gemini-sovellukset keksimään omiaan ja esittämään virheellistä tietoa ihmisistä ja muista aiheista.

Keskityimme näihin alueisiin ennen Gemini-sovellusten lanseerausta. Laajemman alan suhteen jatkamme ratkaisujen tutkimista. Google on sitoutunut kehittämään palveluitaan ajan myötä. Lue lisää.

Sijaintitiedot

Mitä sijaintitietoja Gemini-sovellukset keräävät, miksi niitä kerätään ja miten niitä käytetään?

Sijaintitiedot kerätään aina, kun käytät Gemini-sovelluksia, jotta Gemini-sovellukset voivat vastata kyselyysi osuvasti. Jos kysyt vaikkapa "Millainen sää on?", Gemini-sovellusten on tiedettävä sijaintisi.

Mistä Gemini-sovellukset saavat sijaintietoja ja miten niitä käytetään

Gemini-sovellusten keräämien sijaintitietojen lähde vaihtelee. Gemini-sovellukset käyttävät oletuksena IP-osoitteesta tai Google-tilin koti- tai työosoitteesta saatavaa karkeaa aluetta tarjotakseen osuvia vastauksia kehotteisiin, esimerkiksi kysymykseen "Millainen sää on?".

Gemini-sovellukset käsittelevät luvallasi myös tarkkoja sijaintitietoja laitteeltasi, jotta ne voivat tarjota olennaisempia vastauksia. Gemini-sovellukset voivat käyttää tarkkaa sijaintiasi vastatakseen tarkemmin esimerkiksi kysymykseen "Missä on lähin kahvila?".

Google käyttää sijaintitietojasi, mukaan lukien tarkkoja sijaintitietoja, myös Gemini-sovellusten tietosuojailmoituksessa kuvattuihin tarkoituksiin ja siinä kuvattujen oikeudellisten perusteiden mukaisesti. Lue lisää sijaintitiedoista osoitteesta g.co/privacypolicy/location.

Miten tarkkoja sijaintitietoja jaetaan

Gemini-sovellukset voivat jakaa tarkkoja sijaintitietojasi (jos ne ovat saatavilla) toiselle Googlen palvelulle, esimerkiksi Google Mapsille, toteuttaakseen pyyntösi. Googlen palvelu, joka saa sijaintitietosi, käyttää niitä Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Miten sijaintitietoja tallennetaan

• Tarkkaa sijaintiasi ei tallenneta Gemini-sovellustoimintaasi.
  • Gemini-sovellusten käsittelemät sijaintitiedot muutetaan karkeaksi alueeksi ennen kuin ne tallennetaan Gemini-sovellustoimintaasi. Karkea alue on suurempi kuin kolme neliökilometriä ja siellä on vähintään 1 000 käyttäjää, joten kehotteen karkea alue ei paljasta henkilöllisyyttäsi haun yhteydessä, vaan yksityisyytesi säilyy. Muualla kuin suurissa kaupungeissa karkea alue on yleensä huomattavasti suurempi kuin kolme neliökilometriä.

Miten dataa voi hallita ja ylläpitää

Voit aina halutessasi

Mistä tiedän, onko Gemini-sovelluksilla pääsy tarkkaan sijaintiini ja käyttävätkö ne sitä?

Gemini-verkkosovellus

Gemini-verkkosovelluksessa on valikon alaosassa käyttöliittymäelementtejä, jotka osoittavat, miten sovellus käsittelee sijaintidataa.

Näin voit tarkistaa, käyttääkö gemini.google.com tarkkaa sijaintiasi:

1. Siirry osoitteeseen gemini.google.com.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko .
  3. Etsi valikon alareunasta sijainnin vieressä oleva piste.

Gemini-mobiilisovellus (Android)

Google-sovellus hostaa Geminiä, vaikka lataat Gemini-sovelluksen . Näin voit tarkistaa, käyttääkö Gemini tarkkaa sijaintiasi:

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-laitteellasi.
  2. Valitse Sijainti ja sitten Sovellusten sijaintiluvat.
  3. Valitse Google Google Haku.
  4. Tarkista onko "Käytä tarkkaa sijaintia" päällä .
    • Jos se on päällä , Geminillä ja muilla Google-sovelluksen palveluilla (kuten Haku) on pääsy tarkkaan sijaintiisi ja lupa käyttää sitä.
    • Jos se on pois päältä , Geminillä ja muilla Google-sovelluksen palveluilla (kuten Haku) ei ole pääsyä tarkkaan sijaintiisi eikä lupaa käyttää sitä.
  5. Valitse sijainnin käyttölupa sovellukselle: Salli aina, Salli vain käytön aikana, Kysy aina tai Älä salli.

Gemini-mobiilisovellus (iOS)

Näin voit tarkistaa, käyttääkö Google-sovelluksen Gemini tarkkaa sijaintiasi:

1. Avaa iPhonen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ja sitten Sijaintipalvelut.
  3. Valitse Google .
  4. Tarkista onko "Tarkka sijainti" päällä .
    • Jos se on päällä , Geminillä ja muilla Google-sovelluksen palveluilla (kuten Haku) on pääsy tarkkaan sijaintiisi ja lupa käyttää sitä.
    • Jos se on pois päältä , Geminillä ja muilla Google-sovelluksen palveluilla (kuten Haku) ei ole pääsyä tarkkaan sijaintiisi eikä lupaa käyttää sitä.
  5. Valitse sijainnin käyttölupa sovellukselle: Aina, Sovellusta käytettäessä, Kysy seuraavalla kerralla tai kun jaan tai Ei koskaan.

Gemini Google Messagesissa

Gemini Google Messagesissa ei ole saanut pääsyä tarkkaan sijaintiisi.

Lue lisää sijainnista ja sen hallinnasta.

Ladatut tiedostot

Miten voin tarkistaa ladatut kuvat ja hallita niitä?

Voit tarkistaa lataamasi kuvat kiinnitetyistä ja viimeaikaisista keskusteluista Gemini-sovelluksissa. Voit poistaa kehotteet (ja samalla kehotteisiin lataamasi kuvat) Gemini-sovellustoiminnasta.

Mitä Google tekee lähettämilläni kuvilla?

Miten kuvat kehotteissa toimivat

Kun lisäät kuvan kehotteeseen, Gemini-sovellukset ymmärtävät kuvan sisällön Google Lens ‐teknologian avulla. Google Lens voi esimerkiksi tulkita kuvan pikselit hyppääväksi kissaksi. Gemini-sovellukset lisäävät tämän tiedon kehotteeseen ymmärtääkseen pyyntöäsi paremmin. Google käyttää näitä tietoja muiden kehotteiden tapaan Gemini-sovellusten tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Miten rajoitamme kuvien käyttöä

Tällä hetkellä emme käytä lataamiasi kuvia tai niiden pikseleitä koneoppimisteknologiamme kehittämiseen, elleivät ne kuulu palautteeseen. Jos lähetät palautetta Gemini-sovellusten vastauksesta, edellinen keskustelussa lataamasi kuva sisällytetään palautteeseen, ellet päätä toisin. Google käyttää tätä dataa samaan tapaan kuin muuta antamaasi palautetta. Lue lisää siitä, miten Google käyttää palautettasi.

Jatkamme kuvien käyttöä uusien ominaisuuksien ja palveluidemme kehittämisessä. Ilmoitamme avoimesti, jos muutamme kuviesi käyttö- tai käsittelytapoja.

Luodut kuvat

Tärkeää:

• Kuvien luonti Gemini-sovelluksissa on saatavilla useimmissa maissa, paitsi Euroopan talousalueella, Sveitsissä ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Se on käytettävissä vain englanninkielisillä kehotteilla.
  • Tämä ominaisuus ei toistaiseksi ole alle 18-vuotiaiden käytettävissä.
Miten voin tarkistaa luodut kuvat ja hallita niitä?

Voit tarkistaa luodut kuvat kiinnitetyistä keskusteluista, viimeaikaisista keskusteluista ja Gemini-sovellustoiminnasta. Voit poistaa kehotteet (ja samalla kehotteiden vastausten yhteydessä luodut kuvat) Gemini-sovellustoiminnasta.

Mitä Google tekee luoduilla kuvilla?

Google käyttää tätä dataa Gemini-sovellusten tietosuojailmoituksen mukaisesti Googlen tuotteiden ja palvelujen sekä koneoppimisteknologioiden tarjoamiseen, parantamiseen ja kehittämiseen.

Kun lähetät palautetta Gemini-sovellusten vastauksista, Google käyttää tätä dataa samaan tapaan kuin muuta antamaasi palautetta. Lue lisää siitä, miten Google käyttää palautettasi.

Laajennukset

Mitä datalleni tapahtuu, kun käytän Gemini-laajennuksia?

Tärkeää: Laajennukset ovat toistaiseksi saatavilla vain englanniksi, japaniksi ja koreaksi.

Gemini-laajennukset ovat Google-palveluja, jotka toimivat Gemini-sovellusten kanssa. Ne voivat auttaa sinua hoitamaan asioita Gemini-sovelluksilla.

Mitä dataa jaetaan

Voidakseen vastata sinulle Gemini-sovellukset jakavat seuraavaa dataa päällä olevilla laajennuksilla:

• tiedot keskustelusta
  • asetukset, esim. kielen ja laitetyypin
  • sijaintitiedot.

Miten jaettua dataa käytetään

Muille Googlen palveluille jaettuja tietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti

• pyyntöjen toteuttamiseen
  • sellaisten Googlen teknologioiden (esim. rajapintojen) ylläpitoon, joiden avulla Gemini-sovellukset voidaan integroida laajennuksiin
  • tällaisten palveluiden parantamiseen, jotta Gemini-sovellukset voivat vastata paremmin sinulle ja muille Googlen käyttäjille.

Miten jaettu data poistetaan

Googlen palvelut poistavat jaetut tiedot automaattisesti, kun niitä ei enää tarvita yllä mainittuihin tarkoituksiin. Lisätietoa on sivulla Miten Google säilyttää kerättyä dataa. Jos poistat kyseisen Gemini-sovellusten keskustelun Gemini-sovellustoiminnastasi, jaettuja tietoja ei poisteta muista palveluista.

Miten dataa voi hallita ja ylläpitää

• Voit laittaa laajennuksia pois päältä milloin tahansa Gemini-sovellusten laajennusasetuksista.
  • Jos laitat Gemini-sovellustoiminnan pois päältä, laajennukset menevät pois päältä. Kun laitat Gemini-sovellustoiminnan takaisin päälle, myös laajennukset menevät taas päälle.
Mitä datalleni tapahtuu, kun käytän Google Workspace ‐laajennusta?

Tärkeää: Laajennukset ovat toistaiseksi saatavilla vain englanniksi, japaniksi ja koreaksi.

Jos päätät yhdistää Gemini-sovellukset Google Workspaceen, voit saada suoraan Gemini-sovelluksissa tietoja ja nopeita vastauksia, jotka liittyvät sisältöösi esimerkiksi Gmailissa, Docsissa, Drivessa ja muissa sovelluksissa.

Mitä dataa jaetaan

Gemini-laajennuksille jaettavan yleisen datan lisäksi Gemini-sovellukset kertovat Google Workspacelle, kuka olet, jotta ne voivat vastata Workspaceen liittyviin pyyntöihisi.

Miten dataa käytetään

Gemini-sovellukset käsittelevät Google Workspacesta saamaansa henkilökohtaista dataa, kuten nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi, sekä yksityistä sisältöäsi, kuten luomiasi tai vastaanottamiasi sähköposteja tai dokumentteja, ja käyttää niitä

• tarjotakseen Gemini-sovellusten ominaisuuksia, esimerkiksi
    • tehdäkseen yhteenvedon sähköpostiviesteistäsi pyydettäessä
    • jakaakseen sisältöä pyynnöstäsi
  • ylläpitääkseen Gemini-sovellusten palveluita, esimerkiksi
    • palauttaakseen palvelun ennalleen kaatumisen jälkeen
    • mitatakseen yleistä käyttökokemusta.

Gemini-sovellusten Google Workspacesta saamaa henkilökohtaista sisältöä

• ei saa antaa tarkastajien nähtäväksi tai tarkastettavaksi
  • ei saa hyödyntää Gemini-sovellusten käyttämien generatiivisten koneoppimisteknologioiden kehittämiseen
  • ei saa käyttää mainosten näyttämiseen
  • ei saa säilyttää Gemini-sovellusten palveluiden tarjoamiseen ja ylläpitoon tarvittavan ajan jälkeen.

Miten jaettu data poistetaan

Jos haluat lisätietoa siitä, miten Google Workspace poistaa jaettua dataa, tutustu Gemini-laajennuksille jaettavaan yleiseen dataan.

Miten dataa voi hallita ja ylläpitää

• Voit laittaa Google Workspacen pois päältä milloin tahansa Gemini-sovellusten laajennusasetuksista.
  • Voit muuttaa Gemini-sovellustoiminnan asetusta.
    • Jos laitat Gemini-sovellustoiminnan pois päältä, laajennukset menevät pois päältä. Kun laitat Gemini-sovellustoiminnan takaisin päälle, myös laajennukset menevät taas päälle.