De web-app van Gemini gebruiken

Je kunt de web-app van Gemini, gemini.google.com, gebruiken om je ideëen naar een hoger niveau te tillen. Met een beetje hulp van de web-app van Gemini kun je dingen doen zoals:

• Brainstormen over ideeën, een plan maken of verschillende manieren vinden om dingen gedaan te krijgen
  • Een snel en makkelijk te begrijpen samenvatting krijgen van complexere onderwerpen
  • Eerste concepten van overzichten, e-mails, blogposts, gedichten en nog veel meer maken

Wat je nodig hebt

Als je de web-app van Gemini wilt gebruiken op gemini.google.com met je persoonlijke Google-account, is het volgende nodig:

• Een persoonlijk Google-account dat je zelf beheert. Je hebt nog geen toegang tot de web-app van Gemini met een Google-account dat wordt beheerd door Family Link.
  • Je moet voldoen aan de minimumleeftijd om de web-app van Gemini te gebruiken:
    • Gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER), Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk moeten 18 jaar of ouder zijn.
    • Voor andere landen waar de web-app van Gemini beschikbaar geldt: je moet 13 jaar zijn (of de geldende leeftijd in je land) of ouder. Als je jonger dan 18 jaar bent, kun je de web-app van Gemini op dit moment alleen in het Engels gebruiken.
  • Een ondersteunde browser: Chrome, Safari, Firefox, Opera of Edgium.

Meer informatie over de talen en landen waarin je de web-app van Gemini kunt gebruiken

Gebruik Gemini op je Google-account voor werk of school

Als je Gemini wilt gebruiken op je Google-account voor werk of school, moet je beheerder hiervoor de toegang aanzetten. Kom meer te weten over hoe je Gemini gebruikt op je Google-account voor werk of school.

Voordat je Gemini Apps gebruikt

• Vertrouw niet op reacties van Gemini Apps als medisch, juridisch, financieel of ander professioneel advies.
  • De antwoorden van Gemini Apps vertegenwoordigen niet de mening van Google en mogen niet worden toegeschreven aan Google.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor je gebruik van code, wat mogelijk valt onder een opensource-licentie. Meer informatie over code en citaties
  • Gemini Apps kunnen onjuiste of ongepaste reacties geven over mensen, dus dubbelcheck de reacties. Met jouw feedback wordt Gemini Apps nog behulpzamer en veiliger. Meer informatie over hoe je feedback kunt geven

Een gesprek starten in Chat

1. Ga op je computer naar gemini.google.com.
  2. Als je nog niet bent ingelogd, log je in op je Google-account. Meer informatie over hoe je kunt inloggen
  3. Geef in het tekstvak onderaan je vraag of prompt op.
  4. Je kunt ook op Afbeelding uploaden klikken om een foto aan je prompt toe te voegen.
  5. Klik op Sturen .

Tip: Als je een nieuwe chat wilt starten, klik je linksboven op Nieuwe chat . Als je de optie niet vindt, klik je eerst op Menu . Meer informatie over hoe je je recente chats vindt en beheert

Een foto aan je prompt toevoegen
  1. Klik naast de prompt op Afbeelding uploaden .
  2. Selecteer de foto.

Tip: Vind hier meer informatie over hoe je je geüploade bestanden checkt en beheert.

Voorbeelden

• Leer me hoe ik goed kan fotograferen
  • Deel enkele technieken om mijn concentratie tijdens het studeren te verbeteren
  • Maak een lijst met namen voor mijn huisdier, geïnspireerd op personages uit films
  • Ik wil leren zingen. Vertel me hoe ik dat moet doen
  • Ik wil een roman schrijven. Hoe kan ik beginnen?

Je prompt bewerken

Je kunt je prompt ook aanpassen door die te bewerken. De web-app van Gemini genereert dan een nieuwe reactie.

1. Klik rechts van de prompt op de optie Tekst bewerken .
  2. Bewerk je prompt.
  3. Klik op Updaten.

Andere reacties op je prompt controleren

Voor sommige prompts kun je andere concepten krijgen van de web-app van Gemini. Deze optie is alleen beschikbaar voor de nieuwste reactie.

1. Klik boven de reactie op Andere concepten bekijken of Concepten tonen.
  2. Klik op het gewenste concept.

Code bewerken en uitvoeren in de web-app van Gemini

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar in Gemini Advanced-chats en voor Python-code.

Je kunt Python-code in een reactie rechtstreeks bewerken en uitvoeren in de web-app van Gemini. Zo kun je experimenteren met code, leren hoe veranderingen in code de uitvoer beïnvloeden en controleren of de code werkt zoals je verwacht.

1. Vraag de web-app van Gemini om code in Python te generen.
    • Voorbeeld: Ik heb een pandas-DataFrame met namen en verjaardagen, hoe kan ik een kolom toevoegen om leeftijd in weken weer te geven?
  2. Bewerk de code in de reactie van Gemini.
  3. Klik onder de code op Code uitvoeren .

Tip: Je kunt Python-code bewerken of uitvoeren zonder dat je het allebei hoeft te doen. Je kunt bijvoorbeeld Code uitvoeren op de code gebruiken die de web-app van Gemini levert om de uitvoer te controleren.

Doe meer met reacties

• Code kopiëren uit een reactie: Klik onder het blok met de code op Kopiëren .

Vind meer informatie over hoe je reacties aanpast, reacties exporteert en hoe je chats deelt vanuit Gemini Apps.

Gemini Apps en je locatie

Gemini Apps kan je locatie gebruiken om relevantere reacties op je prompts te geven. Gemini Apps gebruiken je algemene locatie of, als je dit toestaat, de exacte locatie van je apparaat. Meer informatie over hoe je je locatie beheert

De locatie die de web-app van Gemini voor je gebruikt bekijken of updaten

In de web-app van Gemini staat je locatie onderaan het menu.

Je kunt Locatie updaten selecteren om toe te staan dat de web-app van Gemini de exacte locatie van je apparaat gebruikt.

Meer informatie over de reacties van Gemini Apps

• Gemini Apps is een experimentele technologie en geeft soms onjuiste of ongepaste informatie. Als dit gebeurt, kun je een reactie melden.
  • Het vermogen van Gemini Apps om context in te schatten is voorlopig beperkt. Gemini Apps leren elke dag meer en zullen steeds beter in staat zijn om context in te schatten tijdens langere gesprekken.