Innføring i budgivning i sanntid (RTB)

Lær det grunnleggende om RTB

Med budgivning i sanntid (RTB) menes prosessen der du kjøper og selger digital annonsebeholdning. Denne prosessen tar mindre enn et sekund.

I Authorized Buyers kan du bruke RTB til å evaluere og by på alle tilgjengelige visninger. Dette er tilgjengelig for alle autoriserte kjøpere som har annonsetjenere eller budmotorer. Du trenger ikke å inngå noen ekstra kontrakt, men det henvises til vilkårene for bruk i Authorized Buyers-kontrakten.

Hvis du er interessert i å konfigurere budgivning i sanntid eller vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.

Ordliste

Publisist: Eieren av en nettside.

Informasjonskapsler: Dette er en liten databit som kan holde oversikt over besøk på nettsteder, huske varer i digitale handlekurver eller bidra til å gi opplevelsen av nettsider et personlig preg.

Personlig tilpassede annonser: Digitale annonser annonsører kan bruke til å nå ut til brukere basert på interesser og demografisk informasjon.

Annonseringspartnere: Annonsører som samarbeider med Google og publisister om å kjøpe annonseplass på en nettside. I EØS må publisisten innhente samtykke til å behandle informasjonskapsler og oppgi informasjon om hvilke annonseringspartnere data deles med.

Slik fungerer RTB

Med budgivning i sanntid kan nettverket ditt motta og gjennomgå forhåndsfiltrert beholdning for å etablere og utføre bud.

developer documentation Gjennomgå detaljert utviklerdokumentasjon i protokollen for budgivning i sanntid (RTB) i Authorized Buyers.

Når kontoen er konfigurert, skjer følgende:

1. Du må spesifisere beholdning du vil motta med forhåndsmålretting

Filtrerte budforespørsler sendes basert på konfigurasjonen for forhåndsmålretting. Disse forespørslene spesifiserer målrettingskriterier, for eksempel dagsinndeling, språk, geografisk region osv. Du kan spesifisere det maksimale antallet forespørsler (forespørsler per sekund) systemet ditt kan motta.

2. Du mottar forhåndsfiltrerte parametere for annonseanrop

Følgende parametere sendes til systemet ditt:

• HTTP-overskrift med henvisningsadresse (for merkevarenettsteder)
  • målrettingsinformasjon, for eksempel geografi og vertikal
  • avkortet bruker-IP-adresse (IPV4 og IPV6)
  • kryptert ID for brukerens informasjonskapsel
  • begrensninger for annonseenheter, for eksempel begrensede annonsører, reklametyper eller produktvertikaler

3. Systemet ditt analyserer annonseanropet, legger til ekstra målrettingsdata og sender inn budet ditt

Hvis det sendes inn, blir følgende tatt med i budet:

• CPM-bud
  • viderekobling av reklame eller ID for annonse på Googles tjenere

Dataregler

Google respekterer dataene som Ad Manager-publisister deler med oss. Som kjøper som bruker RTB, er du underlagt RTB-delen i retningslinjene for kjøpere.