De Google Assistent openen op je hoofdtelefoon met Voice Match

Je kunt Voice Match op je hoofdtelefoon gebruiken om met de Google Assistent te praten als je verbonden bent met een Android-telefoon of -tablet. Je kunt de Google Assistent trainen om je stem te herkennen met Voice Match en dan spraakopdrachten gebruiken om persoonlijke resultaten te krijgen. Je kunt Voice Match gebruiken met je hoofdtelefoon, zelfs als je deze functie hebt uitgezet op je telefoon.

Belangrijk: Voice Match is niet op alle apparaten beschikbaar. In de handleiding of op de verpakking van je apparaat kun je zien of je hoofdtelefoon Voice Match ondersteunt.

Voice Match aan- of uitzetten

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten en dan je hoofdtelefoon.
  3. Zet 'Hey Google' zeggen aan of uit.

De Google Assistent leren je stem te herkennen

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten en dan je hoofdtelefoon.
  3. Zorg dat de Google Assistent aanstaat.
  4. Zet 'Hey Google' zeggen aan.
  5. Volg de stappen om je spraakmodel te trainen.

Hoe Voice Match en de taalinstellingen van de Google Assistent werken

De Assistent luistert naar 'Hey Google' of 'Oké Google' gesproken met een accent dat lijkt op de primaire taal van de Assistent. Als de primaire taal van de Assistent bijvoorbeeld is ingesteld op Spaans, luistert de Assistent naar 'Hey Google' of 'Oké Google' zoals het wordt uitgesproken met een Spaans accent. Meer informatie over hoe je je taal kunt wijzigen of meerdere talen kunt gebruiken.

Belangrijk: Voice Match op je hoofdtelefoon is mogelijk niet beschikbaar in alle Google Assistent-talen die door je telefoon worden ondersteund.

Hoe Voice Match werkt met meerdere Google Assistent-apparaten

Als je 'Hey Google' of 'Oké Google' zegt terwijl je je hoofdtelefoon op hebt, reageert de Google Assistent via je hoofdtelefoon, zelfs als er een ander Google Assistent-apparaat in de buurt is, zoals een smartspeaker.

Als meer dan één apparaat reageert, check je of je dezelfde Google-accounts op je telefoon en op andere apparaten hebt gekoppeld. Meer informatie over hoe je problemen met 'Oké Google' kunt oplossen.

Als je met een ander apparaat wilt praten terwijl je een hoofdtelefoon draagt, noem je de apparaatnaam terwijl je de opdracht uitspreekt. Je kunt bijvoorbeeld 'muziek afspelen op de speaker in de woonkamer' zeggen.

Als dat niet werkt, kun je je hoofdtelefoon afdoen om een opdracht te geven aan een ander apparaat.