Fiks problemer med «Hey Google» på mobilenheter

Hvis assistenten ikke svarer via enheten din, kan du prøve å løse problemet ved å følge denne veiledningen. Finn ut hvordan du starter en samtale med assistenten uten å si «Hey Google».

Før du starter

Sjekk at mobilenheten din er koblet til internett og har et sterkt signal. Hvis du har problemer med å koble til, bør du starte enheten på nytt.

Trinn 1: Se etter oppdateringer for Google-appen

1. Åpne Google Play-butikken på Android-enheten din, og gå til siden for Google-appen.
  2. Trykk på Oppdater. Hvis du ser «Installert», har du allerede den nyeste versjonen.

Trinn 2: Sjekk at Hey Google er slått på

1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Gå til «Populære innstillinger», og trykk på Voice Match.
  3. Slå på Hey Google og konfigurer Voice Match.

Tips: Hvis du er logget på en Google Workspace for Education-konto på enheten din og ikke klarer å slå på «Hey Google», kan det hende at administratoren har slått av innstillingene som kreves for at «Hey Google» skal fungere. Kontakt administratoren din for å få mer informasjon.
Hvis du ikke har Google Assistent-appen på enheten din
  1. Åpne Google-appen Google-appen på en Android-enhet.
  2. Øverst til venstre på startskjermen trykker du på Menu  Innstillinger og så Tale og så Voice Match.
  3. Slå på Åpne med Voice Match.
  4. Hvis du vil at «Hey Google» skal låse opp enheten automatisk når stemmen din registreres, kan du slå på Lås opp med Voice Match.

Trinn 3: Sjekk språket for assistenten

1. På Android kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Gå til «Alle innstillinger», og trykk på Språk.
  3. Bytt eventuelt språket for assistenten:
    1. Trykk på det nåværende språket.
    2. Velg et annet språk for assistenten.

Trinn 4: Slå av Batterisparing og Tilpasset batteri

1. Åpne Innstillinger-appen Android Settings på Android-enheten din.
  2. Trykk på Batteri:
    • Batterisparing: Trykk på Batterisparing og så Slå av nå.
    • Tilpasset batteri: Trykk på Tilpasset batteri og så slå av Tilpasset batteri.

Trinn 5: Si «Hey Google»

For å sjekke om problemet er løst, si «Hey Google». Slik sikrer du at Google-assistenten registrerer stemmen din:

1. Hvis du er på et sted med mye lyd, bør du slå av bakgrunnsstøyen eller gå til et stillere sted.
  2. Si «Hey Google» helt vanlig.
Tips: Hvis «Hey Google» fortsatt ikke fungerer, kan du lære Google å gjenkjenne stemmen din på nytt.

Få mer hjelp eller send tilbakemelding

Pixel- og Nexus-enheter
  1. Åpne Innstillinger-appen Android Settings på mobilenheten din.
  2. Rull til og trykk på Tips og brukerstøtte.
  3. Herfra kan du kontakte oss per telefon, chatte med oss eller sende oss tilbakemelding.
Andre Android-enheter
  1. Åpne Google-appen Google-appen.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Send tilbakemelding.
  3. Fortell oss om problemet, og trykk på Send Send.
    • Når du sender inn tilbakemeldinger, hjelper du oss med å løse problemet, men vi kan ikke svare deg direkte.