Åtgärda problem med ”Hey Google” på en högtalare, Smart Display eller smart väckarklocka

Om assistenten inte svarar på enheten följer du dessa steg för att lösa problemet.

Innan du börjar

Kontrollera högtalaren, Smart Display-enheten eller den smarta väckarklockan som du har problem med.

1. Kontrollera att enheten är ansluten och påslagen.
  2. Kontrollera att enheten är ansluten till internet och till samma Wi-Fi-nätverk som din mobila enhet.

Steg 1: Kontrollera att mikrofonen är på

Assistenten svarar inte om mikrofonen är av.

• Högtalare (förutom Google Home), Smart Display-enheter eller smarta väckarklockor On the back of your device, make sure the switch for the microphone is turned on. Reglaget är ofta rött eller orange när mikrofonen är av.
  • Google Home: Aktivera eller inaktivera mikrofonen genom att trycka på ljudavstängningsknappen på baksidan av högtalaren. Assistenten meddelar om du har aktiverat eller inaktiverat mikrofonen.

Steg 2: Starta om enheten

1. Dra ur strömkabeln till enheten.
  2. Sätt i strömkabeln igen.

Steg 3: Kontrollera assistentens språk

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Språk.
  3. Så här ändrar du assistentens språk:
    1. Tryck på det nuvarande språket.
    2. Välj ett nytt språk som du vill använda med assistenten.

Steg 4: Länka din röst till enheten

Assistenten fungerar bättre om du länkar din röst till enheten via Google Home-appen Google Home eller Google Assistent-appen Assistent.

I Google Home-appen
  1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Assistent följt av Voice Match.
  3. Se om din enhet står med på listan under Länkade enheter.
    • Enheten står med: Du har redan länkat rösten.
    • Enheten står inte med: Tryck på Lägg till enheter och följ anvisningarna på skärmen.
I Google Assistent-appen
  1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Voice Match under Populära inställningar.
  3. Se om din enhet står med på listan under Delade enheter.
    1. Enheten står med: Du har redan länkat rösten.
    2. Enheten står inte med: Tryck på Lägg till enheter och följ anvisningarna på skärmen.

Steg 5: Lär Google att känna igen din röst på nytt

I Google Home-appen
  1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Assistent följt av Voice Match.
  3. Se om din enhet står med på listan under Länkade enheter.
    • Enheten står med: Du har redan länkat rösten.
    • Enheten står inte med: Tryck på Lägg till enheter och följ anvisningarna på skärmen.
I Google Assistent-appen
  1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Voice Match under Populära inställningar följt av Lär assistenten att känna igen din röst igen följt av Träna om.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Skicka feedback

Om assistenten inte svarar skickar du en feedbackrapport i Google Home-appen.

Steg 1: Aktivera enhetsrapporter

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Hem Home längst ned.
  3. Tryck länge på enheten som du vill skicka feedback om.
  4. Tryck på Enhetsinställningar Inställningar uppe till höger följt av Igenkänning och anpassning.
  5. Aktivera Skicka användningsdata och felrapporter om [din enhet] till Google.

Steg 2: Lämna feedback

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Hjälp eller feedback följt av den typ av enhet som du vill lämna feedback om följt av Skicka feedback följt av den enhet som du vill skicka feedback om.
  3. Ge en kort beskrivning av problemet.
  4. Markera kryssrutan för Skärmdump och Systemloggar.
  5. Tryck på Skicka Skicka uppe till höger.