Fiks problemer med «Hey Google» på høyttalere, smartskjermer og smartklokker

Hvis assistenten ikke svarer via enheten din, kan du prøve å løse problemet ved å følge denne veiledningen.

Før du starter

Sjekk høyttaleren, smartskjermen eller smartklokken du har problemer med.

1. Sørg for at den er koblet til en stikkontakt og er slått på.
  2. Sørg for at den har internettilkobling og er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som mobilenheten din.

Trinn 1: Sørg for at mikrofonen er slått på

Assistenten svarer ikke hvis du har slått av eller kuttet lyden for mikrofonen.

• Høyttalere (unntatt Google Home), smartskjermer og smartklokker: Sørg for at mikrofonbryteren på baksiden av enheten er slått på. Bryteren er ofte oransje eller rød når mikrofonen er slått av.
  • Google Home: Trykk på dempeknappen for mikrofonen på baksiden av høyttaleren for å slå mikrofonen av eller på. Assistenten sier om lyden for mikrofonen ble slått på eller kuttet.

Trinn 2: Start enheten på nytt.

1. Koble strømkabelen fra enheten.
  2. Koble strømkabelen til igjen.

Trinn 3: Sjekk språket for assistenten

1. Åpne Google Home-appen Google Home på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Assistent-innstillinger og så Språk.
  3. Slik bytter du språket til assistenten:
    1. Trykk på det nåværende språket.
    2. Velg et annet språk for assistenten.

Trinn 4: Knytt sammen stemmen din og enheten

Assistenten fungerer bedre når du knytter stemmen din til enheten via Google Home-appen Google Home eller Google Assistent-appen Assistent.

I Google Home-appen
  1. Åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Assistent-innstillinger og så Assistent og så Voice Match.
  3. Gå til «Tilknyttede enheter», og se om du finner enheten din der.
    • Enheten er der: Stemmen din er tilknyttet allerede.
    • Enheten er ikke der: Trykk på Legg til enheter, og følg veiledningen på skjermen.
I Google Assistent-appen
  1. På Android kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Gå til «Populære innstillinger», og trykk på Voice Match.
  3. Gå til «Delte enheter» og se om du finner enheten din der.
    1. Enheten er der: Stemmen din er tilknyttet allerede.
    2. Enheten er ikke der: Trykk på Legg til enheter og følg veiledningen på skjermen.

Trinn 5: Lær Google å gjenkjenne stemmen din på nytt

I Google Home-appen
  1. Åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Assistent-innstillinger og så Assistent og så Voice Match.
  3. Gå til «Tilknyttede enheter», og se om du finner enheten din der.
    • Enheten er der: Stemmen din er tilknyttet allerede.
    • Enheten er ikke der: Trykk på Legg til enheter, og følg veiledningen på skjermen.
I Google Assistent-appen
  1. På Android kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Under «Populære innstillinger» trykker du påVoice Match og så Lær assistenten stemmen din på nytt og så Øv inn på nytt.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Send tilbakemelding

Hvis assistenten fortsatt ikke svarer, bør du sende inn en tilbakemeldingsrapport fra Google Home-appen.

Trinn 1: Slå på enhetsrapporter

1. Åpne Google Home-appen Google Home på Android-enheten din.
  2. Trykk på Hjem Home nederst.
  3. Trykk og hold på enheten du vil sende inn tilbakemelding om.
  4. Øverst til høyre trykker du på Enhetsinnstillinger Innstillinger og så Gjenkjenning og deling.
  5. Slå på Send bruksdata og programstopprapporter for [enhet]-enheten til Google.

Trinn 2: Del tilbakemeldingen

1. Åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Hjelp og tilbakemelding og så typen enhet du vil sende inn tilbakemelding om og så Send tilbakemelding og så enheten du vil sende inn tilbakemelding om.
  3. Legg inn en kort beskrivelse av problemet.
  4. Merk av for Skjermdump og Systemlogger.
  5. Trykk på Send Send øverst til høyre.